Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 35 Sarjana Sastera dalam Fesyen 2019/2020

Dengan pasaran kerja hari ini menjadi lebih berdaya saing, pendapatan anda Master Sastera boleh menjadi cara yang bagus untuk menolak diri anda dan kerjaya anda ke hadapan. MA merangkumi pelbagai bidang pengajian, dengan satu bidang seperti menjadi fesyen.

Adakah anda tertanya-tanya apa yang MA dalam fesyen? Hanya bercakap, ia adalah Sarjana Sastera yang termasuk pelbagai kursus yang meliputi banyak komponen mereka bentuk pakaian dan aksesori serta pemasaran dan promosi produk. Kursus yang diambil oleh pelajar MA termasuk komponen-komponen asas reka bentuk dan juga maklumat mengenai teknologi yang digunakan dalam fesyen. Kelas-kelas lain mengajar pelajar bagaimana untuk menggunakan dan mengatur masa, kerja pada satu pasukan, dan menjadi penyelesai masalah yang inovatif yang boleh mematuhi tarikh akhir dan keperluan pelanggan. Banyak program juga termasuk kelas pada pemasaran jenama, paparan, dan pembelian produk.

Faedah pendapatan anda Master Sastera dalam pelbagai bidang ini dari gaji yang lebih besar untuk peluang untuk bekerja dalam industri yang merangkumi dunia. Semasa anda mengambil kursus-kursus anda, anda mungkin boleh rangkaian, membina hubungan profesional dan peribadi anda.

Kos untuk mengambil kursus untuk menerima ijazah anda akan berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Di kampus kelas mempunyai kos yang berbeza daripada kursus dalam talian. Anda juga perlu mengambil kira dalam kos buku dan bekalan anda dan juga bilik dan lembaga jika hidup di kampus adalah satu pilihan.

Sebaik sahaja anda telah menerima Ijazah Sarjana Muda Sastera anda dalam Fashion, anda akan mempunyai peluang untuk bekerja dalam pelbagai jawatan di lokasi-lokasi di seluruh dunia. Anda mungkin mendapati diri anda mereka bentuk satu set pakaian seragam bagi juruterbang syarikat penerbangan, atendan penerbangan, atau pekerja hotel.Anda mungkin mendapati diri anda mewujudkan memaparkan tetingkap untuk pereka jenama di kedai-kedai pakaian yang terkenal di dunia. Anda juga boleh membina syarikat reka bentuk anda sendiri atau menubuhkan sebuah butik tempatan untuk menjual ciptaan anda atau orang-orang artis tempatan. Selain itu, anda boleh mencari jawatan sebagai pengurus pemasaran, pembeli produk atau pengurus sebuah syarikat runcit.

 

Jika anda berminat untuk mengikuti Kursus Sarjana Sastera dalam fesyen, anda boleh mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

35 Hasil dalam Fesyen

Conde Nast College

Keusahawanan MA: Industri Fesyen dan Kreatif menyediakan persekitaran pembelajaran yang unik untuk pelajar, memperkenalkan bidang keusahawanan dan pemikiran perniagaan kh ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Keusahawanan MA: Industri Fesyen dan Kreatif menyediakan persekitaran pembelajaran yang unik untuk pelajar, memperkenalkan bidang keusahawanan dan pemikiran perniagaan khusus kepada fesyen dan industri kreatif.

Program ini menawarkan pelajar dari pelbagai latar belakang dan disiplin peluang untuk diperkenalkan kepada subjek seperti; penjenamaan, pemasaran, teori perniagaan dan amalan, perancangan perniagaan dan kewangan di peringkat pasca siswazah. Ijazah Sarjana ini menggunakan dan melatih apa-apa kemahiran yang boleh dipindahmilik, sementara juga mengembangkan pengetahuan berharga mengenai perniagaan fesyen dan industri kreatif.

Kursus ini akan melibatkan kepakaran Condé Nast Publications dan rangkaian rakan kongsi industri yang lebih luas dalam fesyen dan industri kreatif. Anda akan disokong dalam melibatkan diri dengan profesional dan organisasi yang berkaitan. Kursus ini menggabungkan penyelidikan bebas dengan kandungan akademik yang diajar, di samping ceramah dan kelas induk dari profesional industri terkemuka.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Membangunkan gaya tandatangan anda dan meneroka konteks konsep kerja anda di kursus ijazah Sarjana Muda MA. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sekiranya anda sudah bersedia untuk menguji sempadan apa yang fesyen bermakna pada abad ke-21 dan mendorong falsafah peribadi dan profesional anda ke had baru, kursus fesyen pascasiswazah ini akan menyediakan platform yang ideal.

Bina suara unik anda

Suara kreatif yang menarik akan muncul apabila anda bekerja dengan bahan dan proses yang berbeza.

Praktik anda akan menerima inovasi digital, teknologi dan budaya apabila anda membangunkan pemahaman yang jelas tentang cara menggunakan promosi dan platform untuk mempamerkan karya anda.

Juruteknik studio ahli akan menyokong penerokaan jahitan yang dipesan terlebih dahulu; kaedah pemotongan dan penutupan eksperimen; tradisi dan kraf haute couture; teknik penamat tangan dan mesin; dan penggunaan teknologi kontemporari.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cambridge School of Visual & Performing Arts

Fesyen MA: Penjenamaan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Fesyen MA: Penjenamaan

Anda akan belajar di sekolah fesyen yang diketuai oleh Holly Fulton, seorang pereka fesyen yang memenangi anugerah, dan pengarah kreatif. Di bawah arahan kreatifnya, CSVPA menghasilkan individu kreatif serba boleh yang siap untuk beroperasi di dalam kedua-dua fesyen komersil dan konsep fesyen.

Sepanjang program 12-bulan di studio-studio Cambridge di pusat kami, anda akan dapati sumber-sumber inspirasi baru dan meneroka arah baru yang menarik untuk latihan pembuatan gambar anda, bereksperimen merentasi ilustrasi dan media grafik, arah seni, editorial (cetak dan digital), penjenamaan korporat , penggayaan, fotografi dan imej bergerak untuk mengembangkan tandatangan unik anda dan pendekatan kepada penjenamaan fesyen kontemporari. Anda akan membina pengetahuan teoritikal dan praktikal tentang strategi penjenamaan dan promosi, dan menggunakannya untuk kempen yang berkomunikasi dengan penonton fesyen yang berbeza dalam pelbagai ruang kontemporari, pengalaman sebenar dan digital dan platform secara langsung.... [-]

United Kingdom Cambridge
Permintaan Maklumat
English
3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
AAS College

Kursus Reka Bentuk Siswazah yang berfokus pada Promosi Fesyen memberikan peluang promoter yang inovatif untuk meneroka minat peribadi di peringkat pasca siswazah, disokon ... [+]

Kursus Reka Bentuk Siswazah yang berfokus pada Promosi Fesyen memberikan peluang promoter yang inovatif untuk meneroka minat peribadi di peringkat pasca siswazah, disokong oleh penyelidikan yang luas, dan digabungkan dengan faedah perdebatan dan kajian rakan sebaya. Individu kemudian akan dapat melihat tempat mereka dalam industri pelbagai masa depan.

Pengajaran melibatkan kombinasi kuliah, seminar, tutorial, persembahan dan integrasi perundingan dengan industri, dan penilaian berterusan. Amalan asas teori dibangunkan serentak sepanjang setiap semester dan Perjanjian Negosiasi Bahagian I dan II membolehkan para pelajar memperoleh keupayaan untuk membangun dan menyempurnakan cadangan, yang menyokong projek utama mereka dan mencerminkan kemajuan peribadi.... [-]

Yunani Thessaloniki
Januari 2020
English
Sepenuh masa
13 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Borås

Program Pengurusan Tekstil - Program Pengurusan Fesyen memberi tumpuan kepada pasaran sektor fesyen, di mana proses reka bentuk adalah penting dan membina jenama, komunik ... [+]

Sekiranya anda ingin mempelajari lebih lanjut tentang perilaku pemasaran dan pengguna berhubung fesyen dan tekstil, maka inilah pendidikan untuk anda. Di sini, anda mendapat pengetahuan asas dalam rangkaian nilai tekstil dan pakar dalam pemasaran dan komunikasi.

Pendidikan ini memberikan anda alat untuk menguruskan perilaku pemasaran dan pengguna dalam proses tekstil dan fesyen. Anda mendapat pengetahuan asas bagaimana menguruskan rantaian nilai tekstil dengan tumpuan khusus terhadap kemampanan.

Sekolah Tekstil Sweden adalah tempat yang sesuai untuk belajar fesyen. Di sini anda menemui makmal, inovasi, dan penyelidikan dalam teknologi serta reka bentuk yang lengkap, sering dilakukan dengan kerjasama industri. Oleh kerana rantau Borås adalah rantau tekstil, terdapat peluang yang baik untuk kerjasama, latihan, dan projek sarjana di syarikat-syarikat berdekatan. Sekolah Tekstil Sweden adalah sebahagian daripada University of Borås dan semua program dalam tekstil terletak di sini, www. HB .se / en / The-Swedish-School-of-Textiles /... [-]

Sweden Borås
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Paris College Of Art

Sarjana Seni (MA) dalam Fesyen Filem dan Fotografi adalah program satu tahun dalam Fotografi dengan tumpuan khusus pada fesyen, yang bertujuan untuk jurugambar baru yang ... [+]

Program satu tahun dalam Fotografi, dengan aksen khusus mengenai fesyen, yang ditujukan kepada jurugambar baru yang ingin menjadi pakar dalam fesyen. Filem ini telah menjadi sebahagian penting dari amalan profesional fotografer dan program ini memenuhi permintaan mengajar imej bergerak ke jurugambar. Sarjana Seni (MA) dalam Fesyen Filem dan Fotografi adalah program satu tahun dalam Fotografi dengan tumpuan khusus pada fesyen, yang bertujuan untuk jurugambar baru yang berminat dalam bidang fesyen. Amalan profesional fotografer fesyen hari ini semakin merangkumi filem, jadi imej bergerak akan diajar bersama dengan diam.

MA yang dicadangkan memenuhi permintaan pasaran yang berkembang untuk pengiklanan fesyen menerusi bercerita dalam fotografi dan filem, menggunakan media sosial dan memanfaatkan keupayaan untuk mencapai khalayak yang besar pada kos yang dikurangkan melalui pemasaran dalam talian.... [-]

Perancis Paris
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accademia Costume & Moda

Sarjana Seni dalam Aksesori dan Reka Bentuk Perhiasan melatih pengurus projek dan pereka dengan kepekaan fesyen yang kuat dan latar belakang budaya yang kuat dapat menafs ... [+]

Garis Besar

Sarjana Seni dalam Aksesori dan Reka Bentuk Perhiasan melatih pengurus projek dan pereka dengan kepekaan fesyen yang kuat dan latar belakang budaya yang kuat dapat menafsirkan kerumitan dalam pembangunan produk yang tipikal kawasan yang kaya dengan titik hubungan dan perbezaan. Kursus ini bertujuan untuk memberi respons kepada keperluan industri kreatif dalam bidang pendidikan profesional dan profil penyelidikan yang dapat menerjemahkan keperluan baru dalam bidang Aksesori yang merupakan salah satu aset utama industri kreatif Itali.

Struktur

Tahun pertama menyiasat semua aspek teknikal, budaya, sejarah dan metodologi yang berkaitan dengan kawasan luas ini dengan pendekatan penglihatan beraneka ragam ke lapangan.... [-]

Itali Rom
November 2019
English,Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Bath Spa University

Kursus ini menawarkan individu yang bercita-cita tinggi untuk menjadi pereka, pembuat pereka atau artis tekstil, sama ada dalam industri profesional atau menubuhkan perni ... [+]

Disasarkan kepada graduan bercita-cita tinggi, kursus MA berasaskan amali ini disokong oleh teori pemasaran.

Kakitangan mempunyai pengalaman industri nasional dan antarabangsa yang meluas dan memaklumkan kursus tersebut.

Kembangkan amalan dan pemikiran reka bentuk kreatif anda, sambil membina kemahiran pemasaran dan perniagaan yang bernilai.

Alumni menikmati pelbagai destinasi kerjaya dengan ramai yang berjaya bekerja untuk diri mereka sendiri.

Kursus ini menawarkan individu yang bercita-cita tinggi untuk menjadi pereka, pembuat pereka atau artis tekstil, sama ada dalam industri profesional atau menubuhkan perniagaan kecil yang bekerja secara bebas atau dalam pasukan kecil.... [-]

United Kingdom Bath
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Royal College of Art

Ingatlah bahawa anda adalah unik dan mempunyai wawasan untuk dikongsi - dengar visi itu dan biarkan ia memaklumkan masa anda sebagai seorang pereka. Kontemporari penuh de ... [+]

Belajar di peringkat universiti seni dan reka bentuk nombor satu dunia selama lima tahun berturut-turut (2015-2019) dalam Kedudukan Subjek QS World University.

Mengenai Program

Pendekatan yang tidak berani terhadap ekspresi kreatif, teknik fanatik dan profesionalisme maklumat adalah apa yang kita cari dan menggalakkan program ini. Tumpuannya adalah untuk mengukuhkan semangat penerokaan ini melalui kepakaran yang unik dan perdebatan polimat dengan kesedaran global moden. Kami menggalakkan lagi etika kerja yang kuat dalam pelbagai projek reka bentuk yang berasaskan, berpusatkan dan merentas industri secara peribadi. Kesedaran individualiti dalam konteks reka bentuk global dapat dicapai melalui hubungan baik kami dengan pereka praktik, rumah fesyen antarabangsa, hubungan antara program dan pasukan staf yang berdedikasi.... [-]

United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Manchester Metropolitan University

MA Fesyen bertujuan untuk menggalakkan pemikiran kreatif berwawasan untuk membangunkan pereka yang berminat untuk meneroka pendekatan kritikal terhadap isu-isu kontempora ... [+]

Gambaran keseluruhan

MA Fesyen bertujuan untuk menggalakkan pemikiran kreatif berwawasan untuk membangunkan pereka yang berminat untuk meneroka pendekatan kritikal terhadap isu-isu kontemporari dan masa depan dengan amalan mereka. Ia mempunyai tumpuan kepada konsep, terlibat dengan nuansa budaya dan perspektif yang berkaitan dengan reka bentuk, pengeluaran dan penyebaran idea dan hasil fesyen yang inovatif dan mencabar.

Dengan penekanan pada penyelidikan, pendekatan tradisional dapat digabungkan dengan teknologi digital dan media untuk memberikan peluang bagi anda untuk memperluas dan / atau mengkontekusi semula amalan anda, mendorong batas-batas fesyen apa yang ada pada abad ke-21.

... [-]
United Kingdom Manchester
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IFA Paris

Sarjana Seni dalam Reka Bentuk Fesyen Kontemporari direka khusus untuk menangani perubahan ini dan bertujuan untuk graduan Design Fesyen yang ingin melampaui reka bentuk ... [+]

IFA Paris Master Certified by FEDE (Fédération Européenne Des Écoles)Tempoh: Program 15 bulan dalam bahasa InggerisKampus: Paris, Florence (Istituto Lorenzo de Medici)Format: Paris / Florence / ParisPengambilan seterusnya: September 2019Kredit ECTS: 120Yuran Permohonan: € 150Yuran Pengajian: € 12,800Terhad kepada: 25 pelajar setiap kelas

"Kembangkan koleksi anda di atelier pereka kami"

Pengenalan

Pereka fesyen muda telah menjadi elemen penting dalam membentuk semula panorama fesyen hari ini. Dari pelantikan JW Anderson sebagai Pengarah Kreatif kepada Loewe kepada pengambilalihan kepentingan Christopher Kane oleh Kering Group, semua peristiwa seolah-olah menunjukkan bahawa kini lebih daripada sekadar penciptaan fesyen masih penting untuk aktiviti-aktiviti jenama mewah besar dan jenama besar-pasaran.... [-]

Perancis Paris
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
15 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Westminster

Ia adalah penting dalam masa ini kekaburan kreatif yang kita bangun dan memberdayakan individu. Oleh itu, pekerja lelaki keusahawanan MA akan merekrut para pereka yang be ... [+]

Ringkasan kursus

Ia adalah penting dalam masa ini kekaburan kreatif yang kita bangun dan memberdayakan individu. Oleh itu, pekerja lelaki keusahawanan MA akan merekrut para pereka yang bercita-cita tinggi untuk mengerjakan ekspresi kreatif mereka melalui penyelidikan peribadi, pembangunan proses dan profesionalisme maklumat.

Agar pelajar kami menubuhkan aspirasi mereka dan menentukan laluan kerjaya yang mampan dalam konteks reka bentuk global, Kursus disampaikan oleh profesional reka bentuk pakaian lelaki yang paling mengilhamkan yang menyediakan persekitaran pembelajaran yang menyokong, mencabar dan dimaklumkan.

Struktur kursus

Kurikulum berasaskan projek mengajar mempunyai dua modul teras yang secara progresif membangun keyakinan pelajar dalam konteks disiplin dan multidisiplin dan mendorong pengetahuan imajinatif, praktikal dan teori ke tahap kecekapan strategik dan taktikal tertinggi.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
AMD Akademie Mode & Design

strategi reka bentuk yang mampan dan pendekatan pengurusan dalam industri kreatif untuk membangunkan - dari Sustainability program Sarjana Fesyen dan Creative Industries ... [+]

Kemampanan Fesyen dan Creative Industries (MA)

strategi reka bentuk yang mampan dan pendekatan pengurusan dalam industri kreatif untuk membangunkan - dari Sustainability program Sarjana Fesyen dan Creative Industries adalah agen perubahan yang melakukan perubahan menyeluruh dalam industri kreatif dengan pendekatan holistik, kemampanan berorientasikan.

Program unik ini bertujuan untuk kedua-dua pereka kreatif dan pengurus berorientasikan penyelesaian yang mempunyai kesedaran sumber dan ekologi daripada ingin kedudukan beretika, sosial dan ekonomi yang mampan.

Program Master merangkumi empat bidang utama pengajian "Design Strategies Lestari", "Pengeluaran Mampan dan Textiles", "Lestari Pemasaran dan Perniagaan" dan "Sustainable Design Antropologi". Meneroka perkembangan reka bentuk dan trend yang berurusan dengan asal-usul sumber dan bahan-bahan dan kitar semula mereka, belajar konsep pengeluaran mampan dan penggunaan lestari - dan menjadi seorang pakar dalam pengurusan alam sekitar dan sosial.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English,Jerman
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Vrije Universiteit Amsterdam

Kultur Reka Bentuk Pengkhususan, Seni dan Budaya program Sarjana, memberi tumpuan kepada reka bentuk berhubung dengan persekitaran langsung kami, ruang dan bangunan dalam ... [+]

Kultur Reka Bentuk Pengkhususan, Seni dan Budaya program Sarjana, memberi tumpuan kepada reka bentuk berhubung dengan persekitaran langsung kami, ruang dan bangunan dalaman, komunikasi grafik, pakaian dan fesyen, dan artifak lain. Kedua-dua reka bentuk bahan dan digital wujud bersama dalam masyarakat kita dan mereka memerlukan analisis yang mencukupi. Reka Bentuk Budaya menawarkan analisis ini dengan mengambil perspektif kemanusiaan dan menghubungkan budaya bahan hari ini dengan konteks sejarah dan media tertentu mereka. Dengan berbuat demikian, tuan ini meneroka sejarah dan teori reka bentuk berkaitan dengan isu kontemporari seperti identiti, kemampanan, dan multikulturalisme.

Seni Sarjana... [-]

Belanda Amsterdam
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kingston University London

MA ini adalah cross-fakulti, disiplin, dan amat praktikal. Pada akhir kursus ini, anda akan telah membangunkan pemahaman kritikal yang kuat daripada pelbagai cabaran yang ... [+]

Pilih Kingston fesyen & Creative Economy MA

Jika anda bekerja pada masa ini dalam fesyen, atau ingin mengembangkan kerjaya dalam industri fesyen, kursus ini adalah ideal. Ia akan memperkenalkan anda kepada industri fesyen UK dan meluaskan pemahaman anda tentang hubungan antara reka bentuk, pengeluaran, pengantaraan, pengedaran dan penggunaan fesyen.

Apa yang anda akan belajar?

Anda akan meneroka cara fesyen reka bentuk, koleksi dan produk yang dipamerkan dan dibentangkan di seluruh media dan sektor runcit, dan membangunkan projek kreatif anda sendiri.

MA ini adalah cross-fakulti, disiplin, dan amat praktikal. Pada akhir kursus ini, anda akan telah membangunkan pemahaman kritikal yang kuat daripada pelbagai cabaran yang dihadapi oleh industri fesyen UK dan memperoleh kemahiran praktikal dan keusahawanan anda perlukan untuk berjaya dalam kerjaya kreatif ini.... [-]

United Kingdom Kingston upon Thames
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu