Sarjana Sastera dalam Ekonomi di Singapura

Cari anda Sarjana Sastera dalam Ekonomi di Singapura

Ekonomi

Sarjana Sastera atau MA adalah ijazah sarjana biasanya diperolehi selepas program pengajian seni halus, kemanusiaan, sains sosial atau lain-lain kepekatan, sama. Program-program ini cenderung untuk bertahan satu hingga dua tahun.

Profesional yang mengkaji ekonomi dan pentadbiran memahami kedua-dua gambaran ekonomi yang lebih besar dan lebih kecil, trend individu. Ia adalah satu bidang antara disiplin di mana pakar dilatih untuk menimbang dan menganalisis banyak komponen dalam kedua-dua bahagian awam dan swasta dan membuat cadangan berdasarkan keadaan semasa dan yang berpotensi.

 

Singapura, secara rasmi Republik Singapura, adalah sebuah pulau Asia republik Tenggara off hujung selatan Semenanjung Melayu, 137 kilometer ke utara khatulistiwa. Beberapa universiti luar negara, sekolah perniagaan dan institut khusus juga mempunyai persediaan kampus mereka di Asia di Singapura. Singapura adalah salah satu bandar yang paling selamat utama di dunia dengan hampir mana-mana langkah.

Sarjana Sastera dalam Ekonomi di Singapura

Baca lebih lanjut

Ijazah Sarjana Sastera Dalam Bidang Ekonomi

California State University, East Bay, College of Business & Economics
Campus Sepenuh masa Singapura

Sarjana Sastera dalam bidang Ekonomi adalah ijazah analisis yang menyediakan pelajar dengan set fleksibel kemahiran. Program kami membangunkan kemahiran analitikal dengan menggabungkan asas yang kukuh dalam teori dengan penyelidikan gunaan [+]

Dalam banyak aspek Jabatan Ekonomi di California State University, East Bay adalah unik. ahli jabatan merangkumi pelbagai pemikiran ideologi dan menggunakan pelbagai kaedah. Pelajar meninggalkan program Sarjana kami dengan pemandangan panorama masalah ekonomi dan isu-isu. Selain asas luas ilmu yang diperolehi dalam program kami, pelajar Masters boleh menambah kedalaman untuk program mereka dan pakar dalam satu bidang tertentu dengan pilihan atau melalui kajian bebas, skim bantuan penyelidikan, dan projek-projek penyelidikan atau tesis. Pelajar menghargai program malam kami, yang menyediakan peluang untuk menggabungkan kerja dan belajar.Kedua-dua majikan dan pendidik menghargai keluasan dan kedalaman pengetahuan ekonomi dan kemahiran pelajar-pelajar kita mengambil daripada program ini. Majikan memuji asas pengetahuan yang luas dan kemahiran analisis kuat graduan kami. Pendedahan kepada kedua-dua perspektif ideologi meluas dan kajian yang lebih mendalam menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat yang penting di tempat kerja. Bekas pelajar telah berjaya melanjutkan pelajaran mereka dalam bidang ekonomi, perniagaan, dan analisis dasar awam di bahagian atas kedudukan universiti. Ramai yang menyifatkan kejayaan mereka kepada asas yang kukuh dalam bidang ekonomi yang mereka terima di CSUEB.Kami berbangga dengan program kami, pelajar-pelajar kita, dan Jabatan kami. Sila lihat kemungkinan program kami tawarkan.Sarjana Sastera dalam bidang Ekonomi adalah ijazah analisis yang menyediakan pelajar dengan set fleksibel kemahiran. Program kami membangunkan kemahiran analitikal dengan menggabungkan asas yang kukuh dalam teori dengan penyelidikan gunaan. Pelajar meninggalkan program ini dapat menggunakan kedua-dua teori dan penyelidikan kemahiran untuk tempat kerja dan tetapan pendidikan. Pelajar menunjukkan kemahiran mereka melalui kerja kursus, peperiksaan komprehensif dalam teori, dan satu projek penyelidikan atau tesis.Kami menawarkan... [-]