MASTERSTUDIES

Sarjana Sastera dalam Pengajian Ekonomi di Kanada

Program dengan tajuk "Sarjana Sastera " tradisional terdiri daripada mata pelajaran seni liberal seperti falsafah, sejarah, atau sastera. Sarjana Sastera adalah program pengajian siswazah yang boleh diambil selepas ijazah yang diperolehi dalam program ijazah sarjana muda (Sarjana Muda). Sarjana Sastera program mempunyai gelaran "MA ", "Sarjana Sastera " atau "MA ".

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu disiplin yang memberi tumpuan kepada kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Pakar dilatih untuk memahami kedua-dua bagaimana tindakan dan trend massa individu menjejaskan ekonomi. Ramai pakar dalam bidang mata pelajaran tertentu seperti dasar awam, ekonomi perniagaan dan tingkah laku pengguna.

 

Jika anda berfikir untuk mana-mana sistem pendidikan tinggi yang akan memberi kesan kepada kehidupan anda secara positif sambil memberi anda pengetahuan dan kemahiran praktikal, maka sistem pendidikan Kanada 's adalah apa yang anda perlukan. Perjalanan ke Kanada untuk pendidikan anda akan membuat anda menghargai kreativiti dan inovasi pensyarah di institusi-institusi pengajian tinggi.

Sarjana Sastera dalam Pengajian Ekonomi di Kanada

2 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Kanada Filter

Sarjana Sastera dalam Ekonomi

University of Lethbridge
MA
<
Sepenuh Masa
<
24 bulan
English
Kampus

Jabatan ini menawarkan program tuan yang membawa kepada MA dengan major dalam Ekonomi. Program ini menyediakan pelajar untuk jawatan dalam sektor swasta dan awam dan untuk lat ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Ekonomi

University of Toronto
MA
English

Gambaran Keseluruhan Program Jurusan Ekonomi menawarkan program ijazah yang membawa kepada Sarjana Sastera dan Doktor Falsafah. Matlamat utama program siswazah dalam Ekonomi a ...

Baca lebih lanjut