MASTERSTUDIES

Sarjana Sastera dalam Pengajian Ekonomi di Emiriah Arab Bersatu

MA atau Sarjana Muda Sastera diperolehi oleh pelajar selepas tamat program satu hingga dua tahun belajar Sejarah, Bahasa Inggeris atau lain-lain seni halus atau subjek kemanusiaan. Kajian MA yang paling sering campuran penyelidikan dan kerja kursus.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu bidang hibrid di mana profesional terlatih dalam kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Analisis sejarah dan memahami prinsip-prinsip ekonomi, bersama-sama dengan pengetahuan kewangan, dasar awam dan topik perniagaan lengan pakar dalam membuat cadangan jangka pendek dan panjang.

 

Emiriah Arab Bersatu, kadang-kadang hanya dikenali sebagai Bersatu atau UAE, adalah sebuah negara Arab di tenggara Semenanjung Arab di Teluk Parsi, yang bersempadan dengan Oman di timur dan Arab Saudi di selatan, dan juga berkongsi sempadan laut dengan Qatar dan Iran.

Sarjana Sastera dalam Pengajian Ekonomi di Emiriah Arab Bersatu

2 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Emiriah Arab Bersatu Filter

MA (Kepujian) dalam Perakaunan dan Kewangan Perniagaan

Heriot-Watt University Dubai
MA
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
English
Kampus

Program Perakaunan dan Kewangan Perniagaan kami adalah ijazah pakar, terutamanya yang sesuai dengan mereka yang memasuki kemasukan profesion perakaunan, perkhidmatan kewangan ...

Baca lebih lanjut

Ekonomi global

Synergy University Dubai
MA
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
English
Kampus

Program ini memberikan anda teori dan kemahiran terkini di kawasan kajian. Anda akan mempunyai peluang untuk memahami proses globalisasi ekonomi global, mendapatkan teknik-tek ...

Baca lebih lanjut