MASTERSTUDIES

Sarjana Sastera dalam Ekonometrik 2020/2021

Untuk memajukan pendidikan anda ke tahap yang lebih tinggi, menimbang untuk mengambil program sarjana selepas memperoleh ijazah sarjana muda anda. Dengan tumpuan kepada mendapatkan kerjaya selepas tamat pengajian dan taraf yang sederhana dalam pendidikan, ia boleh menjadi satu peluang yang baik untuk terikat itu.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Ekonometrik? Anggaplah ia sebagai persimpangan antara ekonomi tradisional dan kajian yang lebih matematik dan statistik yang berpusatkan. Kursus-kursus dalam bidang ini berurusan terutamanya dengan penciptaan dan analisis statistik ekonomi yang berkumpul, dengan tujuan untuk mendapat kelebihan dalam perniagaan atau untuk mengawal ekonomi. Terdapat aplikasi dalam mikro dan makroekonomi, dan kerja boleh didapati di seluruh dunia korporat, dari perniagaan individu kepada pembuat dasar sendiri.

Mereka yang ghairah tentang matematik atau statistik boleh menggunakan ekonometrik sebagai pintu masuk ke dunia perniagaan, yang biasanya kawasan yang sangat terhad.Pelajar juga mendapat manfaat daripada pembangunan pemikiran dan pengurusan kemahiran kritikal.

Seperti mana-mana program sarjana, kos yang berbeza dengan sekolah di mana anda memilih untuk belajar. Negara pengajian juga boleh membuat perubahan yang besar dalam tuisyen. Sebelum anda mendaftar di mana-mana program, anda perlu yakin untuk penyelidikan pilihan anda dengan teliti untuk mencari yang terbaik untuk situasi anda.

Terdapat banyak pelbagai dari segi jenis kerjaya, anda boleh mendapatkan dengan ijazah sarjana dalam bidang ekonomi, tetapi kebanyakan mereka jatuh ke dalam sama ada rundingan atau penciptaan dasar. Jika anda bekerja dengan kerajaan untuk mewujudkan dasar-dasar, anda boleh membantu menjadikan dunia perniagaan ini tempat yang lebih selamat. Sebaliknya, anda boleh datang pada untuk membantu syarikat-syarikat individu berkembang maju dalam ekonomi, sama ada dengan kedudukan yang kekal atau konsultasi yang.

Jika anda berminat dalam bidang ekonomi dan matematik, mempertimbangkan mendaftarkan diri dalam program ekonometrik.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

 

1 Hasil dalam Ekonometrik Filter

MA dalam Ekonomi

San Diego State University
MA
Sep 2021
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
01 Mac 2021
English
Kampus

Program MA dalam bidang ekonomi memberikan pelajar latihan lanjutan dalam teknik membuat keputusan dan analisis kuantitatif dengan membangun teras kelas mikroekonomi dan ekono ...

Baca lebih lanjut