MASTERSTUDIES

4 Sarjana Sastera dalam Dasar Ekonomi 2020/2021

Satu program Sarjana Sastera sering memberi tumpuan kepada kawasan seni liberal, seperti sastera, seni atau falsafah. Program sarjana mungkin memerlukan hanya satu atau dua tahun untuk disiapkan tetapi akan membuka peluang pekerjaan dengan banyak manfaat yang berpanjangan. Program-program ini boleh didapati kepada pelajar-pelajar yang telah siap ijazah sarjana muda.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Dasar Ekonomi? Bergantung kepada tumpuan khusus dipilih oleh pelajar, kajian dasar ekonomi boleh melibatkan kursus dalam dasar gunaan, pembangunan dasar ekonomi, pembangunan ekonomi penting atau makroekonomi. Pelajar akan melihat kaitan antara organisasi atau masyarakat kerana mereka dipengaruhi oleh politik dan perubahan dalam ekonomi. Program ini meliputi subjek yang menyediakan pelajar untuk menganalisis dan menjejaskan dasar, sering dengan kesan global.

Pelajar membangunkan kemahiran teknikal untuk menghasilkan keputusan berdasarkan maklumat yang jelas dan pemahaman yang tepat persekitaran makro dan mikroekonomi. Pelajar program ini juga membangunkan kemahiran yang mereka perlukan untuk mereka bentuk dan memupuk program ekonomi mereka sendiri, dengan keupayaan untuk menilai keberkesanan program tersebut. Sepanjang program ini, pelajar memperoleh perspektif berharga inisiatif penting untuk etika dan institusi.

Kos kehadiran dalam program-program ini boleh mengubah banyak dan terjejas oleh kos sara hidup sekitar sekolah. Ini adalah benar terutamanya sekolah terletak di beberapa negara. Untuk maklumat yang tepat tentang tuisyen dan kos-kos lain, mereka yang berminat perlu menghubungi sekolah secara individu.

Graduan dari jenis ini program mencari jawatan dalam kerajaan tempatan dan nasional, syarikat swasta, bank, organisasi bukan keuntungan, dan lembaga penasihat kesihatan dan pemakanan agensi global.Peluang pekerjaan boleh didapati dengan organisasi tempatan dan antarabangsa, yang menawarkan akses kepada graduan kerjaya yang memuaskan di lapangan bermain di seluruh dunia. Peluang lain termasuk akses kepada kedudukan penyelidikan dan pendidikan atau kedudukan perundingan yang dibayar. Beberapa tajuk pekerjaan termasuk penganalisis dasar dan pengurus ekonomi.

Jika peluang yang memberi kesan positif kepada masyarakat di peringkat seluruh dunia rayuan kepada anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

4 Hasil dalam Dasar Ekonomi Filter

Sarjana Seni dalam Dasar Ekonomi Antarabangsa

The George Washington University - Elliott School Of International Affairs
MA
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
English
Kampus

Sarjana Seni Sekolah dalam Elliott dalam Dasar Ekonomi Antarabangsa (MIEP) adalah program interdisipliner yang menyediakan asas yang kukuh untuk memahami cabaran baru dalam si ...

Baca lebih lanjut

MA dalam Dasar Pembangunan Ekonomi Integral

The Catholic University of America
MA
Jan 2021
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
2 tahun
15 Nov 2020
English
Kampus

Pembangunan ekonomi yang penting adalah pendekatan kepada pembangunan yang bertujuan mengukuhkan institusi sivil dan sosial yang diperlukan untuk pembangunan lestari; satu yan ...

Baca lebih lanjut

MA dalam Dasar Ekonomi

Boston University Graduate School of Arts & Sciences
MA
<
Sepenuh Masa
<
3 semester
English
Kampus

Program Sarjana Sastera dalam Dasar Ekonomi (MAEP) adalah kursus tiga semester intensif pengajian yang menggabungkan asas yang kukuh dalam ekonomi dengan kaedah pengurusan yan ...

Baca lebih lanjut

Ma dalam pengurusan dasar ekonomi

University of Ghana
MA
<
Sepenuh Masa
Kampus

Program EPM di Ghana bertujuan memperkuat keupayaan institusi dan manusia Jabatan Ekonomi di University of Ghana untuk menawarkan latihan peringkat siswazah dalam Pengurusan D ...

Baca lebih lanjut