close

Penapis

Lihat Hasil

2 Sarjana Sastera dalam Biologi 2021

Sarjana Sastera adalah ijazah lanjutan yang membolehkan pelajar untuk melanjutkan kecekapan mereka di cawangan yang terpilih pengajian. Dalam beberapa kes, ijazah yang berkenaan penyelidikan berasaskan, dan beberapa program akan memerlukan tesis siap untuk tamat pengajian. Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam mata pelajaran Biologi? Ijazah sarjana dalam biologi membolehkan kajian lebih dalam… Baca lebih lanjut

Sarjana Sastera adalah ijazah lanjutan yang membolehkan pelajar untuk melanjutkan kecekapan mereka di cawangan yang terpilih pengajian. Dalam beberapa kes, ijazah yang berkenaan penyelidikan berasaskan, dan beberapa program akan memerlukan tesis siap untuk tamat pengajian.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam mata pelajaran Biologi? Ijazah sarjana dalam biologi membolehkan kajian lebih dalam sains hayat, di mana beberapa cawangan boleh dipilih. Biologi secara umum adalah berkaitan dengan struktur, pertumbuhan, perkembangan dan fungsi organisma hidup dan sel-sel yang mereka. Dalam satu program lepasan ijazah, anda boleh fokus ijazah anda lagi dengan memilih elektif kepentingan seperti biologi hidupan liar, persekitaran, perubatan, farmaseutikal, ethnobiology, etnobotani dan Sains Biomolekul. Ijazah ini juga merupakan steppingstone untuk ijazah doktor perubatan.

Biologi adalah salah satu ijazah sarjana muda yang mana ijazah sarjana diperlukan untuk membuat yang terbaik daripada peluang pekerjaan.Kajian lanjut juga membantu untuk perintah gaji yang lebih tinggi.

Kos ijazah sarjana anda dalam biologi bergantung kepada institusi anda memilih dan berapa lama kursus tertentu pengajian adalah. Anda boleh membantu membiayai sebahagian kos dengan memilih program yang berasaskan online. Bakal pelajar perlu menyelidik sekolah secara menyeluruh untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tuisyen dan yuran lain yang berkaitan.

MA dalam Biologi menyediakan graduan untuk pelbagai kerjaya, yang akan bergantung kepada tumpuan tertentu yang telah diambil semasa program ini. Antara peluang pekerjaan mungkin termasuk profesor, epidemiologi, pembantu doktor, ahli sains penyelidikan, saintis alam sekitar dan pengurus makmal. Ini fokus juga boleh lagi dipecahkan. Sebagai contoh, sebagai seorang penyelidik, anda boleh memilih biologi atau bioperubatan. Dengan biologi, anda akan penyelidikan tumbuh-tumbuhan atau haiwan dan seterusnya boleh memperbaiki yang jenis seperti biologi marin.Dengan penyelidikan bioperubatan, anda boleh melihat anatomi, kinesiologi, virologi dan imunologi, hanya untuk menamakan beberapa. Anda juga boleh memberi tumpuan kepada pendidikan, penulisan sains, jualan atau pengurusan.

Anda akan mendapati ijazah sarjana dalam biologi yang ditawarkan oleh beberapa institusi di seluruh dunia, sama ada di kampus atau dalam talian. Belajar melalui Internet membolehkan fleksibiliti yang lebih besar, supaya anda boleh belajar apabila anda mempunyai masa dan benar-benar boleh memberi perhatian kepada bahan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Vrije Universiteit Amsterdam
Amsterdam, Belanda

Kemajuan dalam ilmu saraf tidak hanya membuka pintu kepada kemampuan yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk menjelaskan, meramalkan, dan mengawal tingkah laku manusia, tet ... +

Kemajuan dalam ilmu saraf tidak hanya membuka pintu kepada kemampuan yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk menjelaskan, meramalkan, dan mengawal tingkah laku manusia, tetapi juga menimbulkan persoalan falsafah dan etika mengenai potensi risiko, faedah, dan akibat masyarakat yang lebih luas. -
MA
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
Sep 2021
Kampus
 
University of Missouri
Columbia, Amerika Syarikat

Apa pun jurusan anda, profesor anda membawa kepakaran dan hubungan profesional mereka kepada anda - memberi anda pengalaman langsung dan peluang rangkaian.

Apa pun jurusan anda, profesor anda membawa kepakaran dan hubungan profesional mereka kepada anda - memberi anda pengalaman langsung dan peluang rangkaian. -
MA
English
Sep 2021