Sarjana Sastera dalam Biologi dan Sains Hayat di Kanada

Cari anda Sarjana Sastera dalam Biologi dan Sains Hayat di Kanada

Biologi dan Sains Hayat

Ijazah sarjana adalah lebih versatile kelayakan kedoktoran dan mempunyai pelbagai aplikasi profesional dan akademik. Menurut Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat, tiga jenis program sarjana wujud penyelidikan, profesional, dan terminal. Yang paling popular jenis ijazah sarjana adalah Sarjana Sastera (MA) dan Master Sains (MS) dalam campuran bidang mata pelajaran.

Biologi & Sains Hayat merangkumi semua aspek kajian organisma hidup, dari memahami gen untuk menguruskan ekosistem. Anda boleh belajar: Sains anatomi; Haiwan, Tumbuhan dan Sains Alam Sekitar; Biologi Molekul dan Sel; dan Fisiologi.

Jika anda berfikir untuk mana-mana sistem pendidikan tinggi yang akan memberi kesan kepada kehidupan anda secara positif sambil memberi anda pengetahuan dan kemahiran praktikal, maka sistem pendidikan Kanada 's adalah apa yang anda perlukan. Perjalanan ke Kanada untuk pendidikan anda akan membuat anda menghargai kreativiti dan inovasi pensyarah di institusi-institusi pengajian tinggi.

Sarjana Sastera dalam Biologi dan Sains Hayat di Kanada

Baca lebih lanjut

Sarjana Pengurusan Lestari Ekosistem Hutan

Université Du Québec En Outaouais UQO
Campus Sepenuh masa September 2018 Kanada Gatineau Saint-Jérôme

[..] ijazah sarjana pelbagai disiplin ini bertujuan untuk calon-calon yang ingin menjadi profesional yang khusus dalam pengurusan ekosistem hutan yang mampan. [+]

Pekerja khusus dalam pengurusan ekosistem hutan mengambil bahagian dalam definisi, pengurusan dan penyelesaian pelbagai jenis masalah untuk menyumbang kepada pelaksanaan pembangunan hutan lestari.

Mereka menyediakan pengurusan ekosistem yang mampan dan perancangan hutan, dengan mengambil kira prinsip dan amalan pengurusan mereka yang memerlukan pelbagai pengguna, tuntutan kumpulan minat, objektif guna tanah dan perlindungan ekosistem hutan. .

Dalam perspektif ini, ijazah sarjana multidisiplin ini bertujuan untuk calon-calon yang ingin menjadi profesional yang khusus dalam pengurusan ekosistem hutan yang mampan. Melalui kaedah pengajaran aktif yang menyatukan dimensi ekologi, ekonomi dan sosiologi, pelajar akan membangunkan kemahiran mereka dalam menentukan, menguruskan dan menyelesaikan masalah yang rumit.... [-]