Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Sarjana Sastera dalam Sains Hayat 2019/2020

Sarjana Seni adalah ijazah peringkat siswazah yang sering dianugerahkan untuk kajian yang berkaitan dengan seni, kemanusiaan atau sains sosial. Ia sama dengan Sarjana Sains dalam kedua-dua kerumitan dan tempoh. Program MA biasanya boleh diselesaikan dalam satu atau dua tahun.

Apakah MA dalam Sains Hayat? Ia adalah ijazah akademik lanjutan yang melihat kumpulan luas sains yang mempelajari organisma hidup dan bioetika. Sesetengah universiti mungkin memberi peluang kepada peserta untuk memilih fokus sempit, seperti biologi, perubatan, geografi atau zoologi. Oleh kerana sains hayat dapat meliputi banyak topik, kursus yang diperlukan untuk program ijazah ini agak berbeza di setiap universiti. Beberapa contoh kursus boleh merangkumi biologi sistem, ilmu saraf komputasi, perlombongan data dan pembelajaran mesin, sistem dataset biomedikal, pengimejan perubatan dan visualisasi, dan genetik statistik.

Belajar sains hayat dapat membantu para peserta mengasah pemikiran analitis mereka, yang dapat mereka gunakan untuk melakukan eksperimen untuk bekerja atau ketika mereka menghadapi masalah dalam kehidupan pribadi mereka. Pendidikan ini juga boleh meningkatkan kefahaman digital seseorang kerana banyak kursus memusatkan perhatian pada komputer. Akhirnya, MA dalam Sains Hayat boleh membuat seseorang lebih selesa dengan perubahan, yang boleh membuat kerja dan kehidupan lebih mudah.

Kos MA dalam Sains Hayat boleh berbeza sama ada seseorang mengambil kelas dalam talian atau di kampus. Faktor lain yang mempengaruhi tuisyen termasuklah sekolah, lokasi dan tempoh programnya. Mungkin berguna untuk menghubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos.

Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana dalam sains hayat mungkin bersedia untuk kerjaya dalam bidang perubatan, penjagaan kesihatan, biopharma atau peranti perubatan, tetapi mereka juga belajar kemahiran yang boleh ditransfer yang dapat membawa mereka keluar dari kawasan ini. Sesetengah graduan telah menjadi penyelidik eksperimen, ahli farmasi, ahli biologi, jurutera kimia, biologi molekul, profesor, pengurus sumber manusia, kurator muzium dan doktor. Program MA ini juga boleh menjadi asas untuk ijazah kedoktoran.

Universiti di seluruh dunia menawarkan MA dalam Sains Hayat. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Sains Hayat

Hartpury College, University of West England

Melalui gabungan teras modul perniagaan tulen dibangunkan oleh yang dihormati Bristol Business School dan kuda perniagaan modul tertentu, program-program ini ... [+]

Pengurusan MA / PgCert / PGDip Equine Perniagaan

Melalui gabungan modul perniagaan tulen teras yang dibangunkan oleh Business School Bristol yang dihormati dan perniagaan modul tertentu kuda, program-program ini telah direka untuk membangunkan pemahaman mengenai industri kuda. MA ini juga akan membantu anda mengenal pasti peluang-peluang kerjaya yang ada di dalam industri dari perspektif pengurusan perniagaan.

Sepanjang program ini kita membincangkan peranan ekuestrian sebagai sukan, menganalisis struktur industri ekuin di peringkat nasional dan antarabangsa, dan membahaskan isu-isu semasa yang berkaitan dengan pembangunan strategik industri ekuin.

Sebagai pelajar lepasan ijazah Pengurusan Perniagaan Equine, anda akan diberikan tutor akademik yang yang ada untuk menyediakan anda dengan nasihat dan sokongan sepanjang penginapan anda Hartpury. Sokongan untuk kemahiran belajar pascasiswazah juga boleh didapati semasa tempoh induksi.... [-]

United Kingdom Gloucester
Og 2020
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
NYU Steinhardt School of Culture, Education and Human Development

Sifat interdisipliner dan terletak di barisan hadapan biasiswa makanan, tuan sarjana seni ini menekankan sistem makanan antarabangsa, kebangsaan, dan tempatan. Anda akan ... [+]

Kajian Sistem, Budaya dan Dasar Makanan di New York City

Program ijazah sarjana pertama di AS yang menumpukan kepada biasiswa makanan, Pengajian Makanan di NYU Steinhardt mempekerjakan pendekatan dari kemanusiaan dan sains sosial dan mempersiapkan Anda untuk menganalisis sistem makanan Amerika sekarang, sambungan globalnya, dan alternatif lokal. Anda akan mengkaji pendekatan budaya, politik, ekonomi, alam sekitar, dan geografi untuk makanan dalam konteks tempatan, bandar dan global.

Program sarjana 40 seni kredit ini memerlukan 19 kredit dalam kursus mandatori yang merangkumi sistem, budaya dan dasar makanan, serta komponen penyelidikan. Di luar keperluan ini, anda boleh mengambil 21 kredit dalam mod pengkhususan (dasar / advokasi, perniagaan / keusahawanan sosial, analisis media / budaya), yang membolehkan anda menggali lebih mendalam tentang minat anda.... [-]

Amerika Syarikat New York
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 6 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu