Filter
Sarjana Sastera
Singapura Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sastera dalam Bahasa Lain di Singapura

Ijazah Sarjana, biasanya dikenali sebagai MA, adalah ijazah lanjutan tahan sekurang-kurangnya satu tahun dan kadang-kadang dua tahun, mereka diajar darjah biasanya memerlukan beberapa kajian sebenar. MA adalah nama yang paling biasa bagi Ijazah Sarjana dan sering digunakan.

Kajian bahasa-bahasa lain tidak hanya memberi tumpuan kepada kecekapan pelajar dalam bahasa itu, tetapi juga untuk kesihatan kognitif keseluruhan. Pembelajaran bahasa lain boleh membantu pelajar mengenal pasti maklumat yang relevan dan multitask dengan lebih cekap, kemahiran yang tidak ternilai dalam mana-mana laluan kerjaya.

Singapura, secara rasmi Republik Singapura, adalah sebuah pulau Asia republik Tenggara off hujung selatan Semenanjung Melayu, 137 kilometer ke utara khatulistiwa. Beberapa universiti luar negara, sekolah perniagaan dan institut khusus juga mempunyai persediaan kampus mereka di Asia di Singapura. Singapura adalah salah satu bandar yang paling selamat utama di dunia dengan hampir mana-mana langkah.

Sarjana Sastera dalam Bahasa Lain di Singapura

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Bahasa Lain, Singapura

SOAS University of London

Ini adalah satu-satunya program peringkat Masters yang ditawarkan di mana-mana di dunia yang menyediakan pelajar yang berupaya untuk menjalankan penyelidikan antropologi ... [+]

Mod Kehadiran: Sepenuh masa

Ini adalah satu-satunya program peringkat Masters yang ditawarkan di mana-mana di dunia yang menyediakan pelajar yang berupaya untuk menjalankan penyelidikan antropologi (secara umum) di Nepal dengan kemahiran yang diperlukan (disiplin, linguistik, metodologi).

Apakah program ini akan memberi peluang kepada pelajar untuk mencapai matlamat?

Keupayaan untuk membaca, menulis, berbicara dan memahami Nepali ke tahap yang sesuai untuk penyelidikan lapangan di Nepal.Landasan dalam kesusasteraan ilmiah mengenai sejarah Nepal, masyarakat dan budaya.Kepakaran dalam teori dan praktik antropologi yang akan menjadi asas untuk penyelidikan dalam konteks Nepal.Siapa program ini?... [-]
Singapura
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu