Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

4 Sarjana Sastera dalam Bahasa Korea 2020

Mendapatkan ijazah MA atau Sarjana Seni boleh menjadi cara yang berbaloi untuk pelajar menghabiskan satu hingga dua tahun mendalami pengetahuan mereka dalam bidang tertentu, serta menjadikan diri mereka lebih mudah dipasarkan dalam mencari pekerjaan. Biasanya perlu mempunyai ijazah sarjana untuk memenuhi syarat untuk program-program ini.

Apakah MA dalam bahasa Korea? Ijazah sarjana dalam bahasa Korea boleh memberi tumpuan terutamanya kepada membantu pelajar menyelesaikan kemahiran bahasa mereka dalam membaca, menulis dan bercakap. Walau bagaimanapun, bahasa tidak wujud dalam kekosongan, oleh itu, pemahaman budaya rakyat dan negara-negara di mana bahasa yang digunakan biasanya akan menjadi sebahagian daripada kurikulum, seperti kajian sejarah, kesusasteraan, falsafah dan seni dalam semua bentuknya.

Graduan dengan MA di Korea mungkin mendapati bahawa kemahiran komunikasi mereka yang ditingkatkan adalah faedah bukan sahaja di tempat kerja, tetapi juga dalam temu bual pekerjaan. Pengetahuan tentang kebudayaan yang diperolehi melalui ijazah ini boleh menjadi permintaan pada pelbagai organisasi yang melakukan perniagaan di peringkat antarabangsa. Kemahiran berbilang bahasa juga membantu fleksibiliti mental.

Tiada kos yang ditetapkan untuk program ijazah Sarjana Sastera. Ia boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi dan di mana ia terletak, serta yuran tambahan yang kadang-kadang sebahagian daripada harga keseluruhan.

Antara jenis jawatan yang mempunyai lepasan ijazah lanjutan dalam bahasa Korea mungkin layak adalah bahasa yang khusus untuk bahasa seperti penterjemah, penerjemah, penyelidik atau guru. Dengan kemahiran yang betul, kemungkinan lain termasuk koresponden asing, penyelidik pemasaran, penganalisis kewangan atau perunding. Institusi menyewa jenis jawatan ini termasuk kerajaan, syarikat perundingan, syarikat multinasional dan bank.

Anda boleh mendapatkan program sarjana dalam bahasa Korea yang ditawarkan dalam talian, serta di kampus, di banyak institusi yang berlainan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

4 Hasil dalam Bahasa Korea

SOAS University of London

Program sepenuh masa (atau empat tahun separuh masa) ini dirancang untuk menyediakan latihan Bahasa Intensif pada tahap kemahiran yang berbeza - bergantung pada peringkat ... [+]

Mod Kehadiran: Sepenuh masa atau separuh masa

Program sepenuh masa (atau empat tahun separuh masa) ini dirancang untuk menyediakan latihan Bahasa Intensif pada tahap kemahiran yang berbeza - bergantung pada peringkat kemasukan - dalam program Masters dalam Pengajian Korea.

Ia membolehkan pelajar:

untuk memupuk atau mengembangkan lagi kepakaran asas dalam aspek tertentu dalam Kajian Korea.untuk memilih modul yang memenuhi keperluan mereka sendiri, berkenaan dengan kepentingan mereka di Korea dan rancangan kerjaya masa depan.untuk membangunkan kemampuan mereka untuk mensintesis maklumat, berfikir secara kritis, untuk mengurus projek penyelidikan yang rumit dan membentangkan hasilnya secara lisan dan bertulis.untuk mencapai tahap kemahiran bahasa yang tinggi.untuk menguasai bahasa yang boleh dipindah dan kemahiran analitik untuk mempersiapkan pelbagai kerjaya profesional atau penyelidikan masa depan yang berpotensi.... [-]
United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS University of London

Program ini sesuai dengan sesiapa yang berminat dalam kesusasteraan kesusasteraan Korea, serta para pelajar kesusasteraan tanpa pengetahuan kesusasteraan Korea terlebih d ... [+]

Mod Kehadiran: Sepenuh masa atau separuh masa

The MA Korean Studies (Literary Pathway ) bertujuan untuk:

Memberi pengetahuan yang luas dan kritikal mengenai tradisi sastera Korea pra-moden dan moden;Membangunkan kompetensi maju dalam membaca dan memahami karya-karya sastera dalam bahasa Korea, dan kemahiran terjemahan kesusasteraan dalam bahasa Inggeris;Membangunkan kemahiran maju dalam penyelidikan, analisis, dan kaedah kritikal dalam kajian kesusasteraan Korea, dengan pertimbangan terhadap konteks sosio-sejarah dan pendekatan komparatif;Berkhidmat sebagai asas bagi pelajar yang ingin melanjutkan penyelidikan atau bekerja dalam bidang terjemahan, penulisan dan penerbitan.

Program ini sesuai dengan sesiapa yang berminat dalam kesusasteraan kesusasteraan Korea, serta para pelajar kesusasteraan tanpa pengetahuan kesusasteraan Korea terlebih dahulu yang mencari bidang penyelidikan baru.... [-]

United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS University of London

Ijazah ini direka sama ada untuk menyediakan pelajar untuk kerja lepasan lanjutan dalam pelbagai subjek yang berkaitan dengan Korea atau sebagai akhir / kelayakan dalam d ... [+]

Mod Kehadiran: Sepenuh masa atau separuh masa

Ijazah ini direka sama ada untuk menyediakan pelajar untuk kerja lepasan lanjutan dalam pelbagai subjek yang berkaitan dengan Korea atau sebagai akhir / kelayakan dalam dirinya sendiri.

Program ini meneroka sejarah, politik, seni, muzik dan kesusasteraan Korea, serta menyediakan peluang untuk mempelajari bahasa rantau ini.

MA dalam Pengajian Korea terdiri daripada empat komponen. Pelajar memilih satu kursus utama dan dua kursus kecil.

Pelajar yang merancang untuk melanjutkan pengajian dapat mengambil kursus Bahasa Korea yang lebih tinggi sebagai anak kecil.

Pelajar mengambil tiga kursus yang diajar dan juga mesti menyiapkan disertasi 10,000 perkataan pada topik yang diluluskan.... [-]

United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS University of London

Program dua tahun ini (atau empat tahun separuh masa) akan memberi peluang kepada pelajar untuk menggabungkan latihan peringkat Masters dengan pengajaran bahasa Korea int ... [+]

Mod Kehadiran: Sepenuh masa atau separuh masa

Program dua tahun ini (atau empat tahun separuh masa) akan memberi peluang kepada pelajar untuk menggabungkan latihan peringkat Masters dengan pengajaran bahasa Korea intensif untuk memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk karier profesional atau penyelidikan masa depan. Program ini akan membolehkan pelajar terlibat dengan subjek program Masters mereka dalam konteks Korea melalui Korea, untuk melibatkan sumber dan data Korea utama dan menjalankan kerja penyelidikan dan profesional di Korea.

Boleh digabungkan dengan:

Antropologi

Kaedah Penyelidikan Antropologi MAMA Antropologi MakananMA Antropologi MediaMA Antropologi Perjalanan dan PelanconganMA Antropologi PerubatanMA Migrasi dan Kajian DiasporaMA Antropologi SosialMA Antropologi Sosial Pembangunan... [-]
United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu