Sarjana Sastera dalam Bahasa Korea

Terbaik 3 Sarjana Sastera dalam Bahasa Korea 2019

Mendapatkan ijazah MA atau Sarjana Seni boleh menjadi cara yang berbaloi untuk pelajar menghabiskan satu hingga dua tahun mendalami pengetahuan mereka dalam bidang tertentu, serta menjadikan diri mereka lebih mudah dipasarkan dalam mencari pekerjaan. Biasanya perlu mempunyai ijazah sarjana untuk memenuhi syarat untuk program-program ini.

Apakah MA dalam bahasa Korea? Ijazah sarjana dalam bahasa Korea boleh memberi tumpuan terutamanya kepada membantu pelajar menyelesaikan kemahiran bahasa mereka dalam membaca, menulis dan bercakap. Walau bagaimanapun, bahasa tidak wujud dalam kekosongan, oleh itu, pemahaman budaya rakyat dan negara-negara di mana bahasa yang digunakan biasanya akan menjadi sebahagian daripada kurikulum, seperti kajian sejarah, kesusasteraan, falsafah dan seni dalam semua bentuknya.

Graduan dengan MA di Korea mungkin mendapati bahawa kemahiran komunikasi mereka yang ditingkatkan adalah faedah bukan sahaja di tempat kerja, tetapi juga dalam temu bual pekerjaan. Pengetahuan tentang kebudayaan yang diperolehi melalui ijazah ini boleh menjadi permintaan pada pelbagai organisasi yang melakukan perniagaan di peringkat antarabangsa. Kemahiran berbilang bahasa juga membantu fleksibiliti mental.

Tiada kos yang ditetapkan untuk program ijazah Sarjana Sastera. Ia boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi dan di mana ia terletak, serta yuran tambahan yang kadang-kadang sebahagian daripada harga keseluruhan.

Antara jenis jawatan yang mempunyai lepasan ijazah lanjutan dalam bahasa Korea mungkin layak adalah bahasa yang khusus untuk bahasa seperti penterjemah, penerjemah, penyelidik atau guru. Dengan kemahiran yang betul, kemungkinan lain termasuk koresponden asing, penyelidik pemasaran, penganalisis kewangan atau perunding. Institusi menyewa jenis jawatan ini termasuk kerajaan, syarikat perundingan, syarikat multinasional dan bank.

Anda boleh mendapatkan program sarjana dalam bahasa Korea yang ditawarkan dalam talian, serta di kampus, di banyak institusi yang berlainan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

MA Korean Studies (Literature Pathway)

SOAS University of London
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 3  September 2019 United Kingdom London Singapura Singapore + 3 lagi

Program ini sesuai dengan sesiapa yang berminat dalam budaya sastera Korea, dan juga pelajar sastera yang tidak mempunyai pengetahuan terlebih dahulu daripada sastera Korea yang mencari kawasan baru siasatan. pelajar masuk akan dijangka telah menyelesaikan sekurang-kurangnya setara dengan dua tahun ijazah kajian bahasa Korea. [+]

menyediakan, pengetahuan kritikal meluas tradisi sastera Korea pra-moden dan moden; membangunkan kecekapan maju dalam membaca dan memahami karya sastera dalam bahasa Korea, dan kemahiran terjemahan sastera ke dalam bahasa Inggeris; membangunkan kemahiran lanjutan dalam penyelidikan, analisis, dan kaedah kritikal dalam kajian sastera Korea, dengan mengambil kira konteks sosio-sejarah dan pendekatan perbandingan; berkhidmat sebagai asas untuk pelajar yang ingin melanjutkan penyelidikan atau kajian lanjut dalam bidang sastera penterjemahan, penulisan dan penerbitan.

Program ini sesuai dengan sesiapa yang berminat dalam budaya sastera Korea, dan juga pelajar sastera yang tidak mempunyai pengetahuan terlebih dahulu daripada sastera Korea yang mencari kawasan baru siasatan.... [-]


Kajian ma korean

SOAS University of London
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 3  September 2019 United Kingdom London Singapura Singapore + 3 lagi

ijazah ini direka sama ada untuk menyediakan pelajar untuk kerja-kerja siswazah lanjutan dalam pelbagai mata pelajaran yang berkaitan dengan Korea atau sebagai akhir / kelayakan dalam sendiri. program ini meneroka sejarah, politik, seni, muzik dan sastera Korea, di samping memberi peluang untuk mengkaji bahasa di rantau ini. [+]

kajian ma korea

Tempoh: Satu tahun kalendar (sepenuh masa) Dua atau tiga tahun (separuh masa, waktu siang sahaja)

Keperluan Kemasukan Minimum: Ijazah Kepujian Tahap Kelas Kedua (atau setaraf)

Mula program: pengambilan bulan September sahaja

ijazah ini direka sama ada untuk menyediakan pelajar untuk kerja-kerja siswazah lanjutan dalam pelbagai mata pelajaran yang berkaitan dengan Korea atau sebagai akhir / kelayakan dalam sendiri.

program ini meneroka sejarah, politik, seni, muzik dan sastera Korea, di samping memberi peluang untuk mengkaji bahasa di rantau ini.

MA dalam Pengajian Korea terdiri daripada empat komponen. Pelajar memilih satu kursus utama dan dua kursus kecil dari senarai pada halaman Detail Kursus.... [-]


Ma ... dan bahasa Rapi (korean)

SOAS University of London
Campus Sepenuh masa Sambilan 2 - 4  September 2019 United Kingdom London Singapura Singapore + 3 lagi

The laluan bahasa dua tahun ditujukan kepada pelajar yang ingin melibatkan diri dengan Korea dengan cara yang profesional dan juga akademik, kursus intensif akan membolehkan mereka untuk mencapai tahap yang tinggi penguasaan bahasa Korea. [+]

MA ... dan Intensif Bahasa (Korean)

Jangka masa: Sepenuh masa: 2 tahun Part time: 4 tahun

Kaedah Kehadiran: Sepenuh Masa atau Part Time

Yang program ini?

Ini akan sesuai dengan pelajar yang ingin memulakan ijazah penyelidikan dengan memberi tumpuan kepada Korea. Juga, profesional yang ingin meneruskan kerjaya yang berkaitan langsung dengan Korea, termasuk jabatan kerajaan (kedua-dua UK dan negara-negara lain), dan di firma-firma yang memerlukan kemahiran tertentu dan pengetahuan yang berkaitan dengan perdagangan, pelaburan dan kepentingan promosi di luar Eropah.

The laluan bahasa dua tahun ditujukan kepada pelajar yang ingin melibatkan diri dengan Korea dengan cara yang profesional dan juga akademik, kursus intensif akan membolehkan mereka untuk mencapai tahap yang tinggi penguasaan bahasa Korea.... [-]