Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 11 Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak 2019/2020

MA adalah ijazah peringkat siswazah yang biasanya diberikan kepada individu yang mempelajari topik dalam seni atau kemanusiaan. Ijazah Sarjana Seni boleh memberi tumpuan lebih kepada perbincangan daripada lebih banyak sains berasaskan sains. Dengan pengajian sepenuh masa, kebanyakan ijazah MA boleh diselesaikan dalam masa dua tahun.

Apakah MA dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal? Ia adalah ijazah peringkat siswazah yang biasanya direka untuk membantu pelajar mengembangkan kepakaran mereka sekarang. Pelajar dapat memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang gaya pembelajaran kanak-kanak yang berbeza, keperluan perkembangan murid hingga umur lapan dan hubungan keluarga peranan dapat dimainkan dalam pembelajaran. Individu boleh belajar untuk menghasilkan kurikulum yang sesuai perkembangan yang membantu murid mereka mengembangkan kemahiran berfikir kritis, rasa ingin tahu dan refleksi. Pelajar mungkin mendapati diri mereka mengambil kursus dalam perkembangan bayi dan kanak-kanak, kanak-kanak yang luar biasa dan tetapan awal kanak-kanak dan kanak-kanak, keluarga dan masyarakat.

Graduan cenderung untuk mencari mereka telah mengembangkan pelbagai kemahiran termasuk berkomunikasi dengan anak-anak kecil, keupayaan untuk mendengar dengan baik dan menyelesaikan masalah yang rumit. Ini dapat membantu individu berinteraksi dengan anak-anak dalam kehidupan peribadi mereka dan boleh memindahkan dengan baik kepada banyak pilihan kerjaya.

MA dalam Pendidikan Anak Usia Dini adalah pilihan ijazah popular yang ditawarkan di banyak universiti di seluruh dunia. Setiap universiti mungkin mempunyai kurikulum yang sedikit berbeza. Faktor-faktor ini dan banyak lagi menjejaskan harga tuisyen. Hubungi sekolah pilihan untuk maklumat lanjut.

Ramai graduan ingin pergi ke bidang pendidikan. Program-program ini boleh menyediakan mereka untuk berjaya sebagai guru sekolah rendah, pentadbir prasekolah atau pakar penjagaan anak. Mereka juga mungkin layak untuk pelbagai kerjaya bukan mengajar, termasuk jurulatih korporat, pakar museum, pakar kurikulum atau perancang program.

Memperolehi MA dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal boleh menyediakan anda untuk kerjaya yang berjaya dalam pendidikan dan seterusnya. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

11 Hasil dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak

University of Asia and the Pacific

Program ini bertujuan untuk membentuk pendidik awal kanak-kanak dan pakar (guru sekolah prasekolah dan sekolah rendah dan pentadbir, perunding pembangunan kanak-kanak, da ... [+]

Program ini bertujuan untuk membentuk pendidik awal kanak-kanak dan pakar (guru sekolah prasekolah dan sekolah rendah dan pentadbir, perunding pembangunan kanak-kanak, dan penyelidik) yang berkesan boleh campuran teori dan amalan dalam mewujudkan peluang pembelajaran yang positif dan pengalaman untuk kanak-kanak bagi menggalakkan perkembangan mereka. Kurikulum MAE-CDE itu intertwines empat bidang pembelajaran: mata pelajaran asas, psikologi, mata pelajaran pengkhususan, dan penyelidikan.

PROGRAM PENGHANTARAN

program yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Pendidikan, utama dalam Perkembangan Kanak-Kanak dan Pendidikan (MAE-CDE) untuk trek tesis dan Sarjana Pendidikan, utama dalam Perkembangan Kanak-Kanak dan Pendidikan untuk trek bukan tesis. Peserta boleh menamatkan program dalam dua yearswithout perlu meninggalkan atau dikeluarkan dari pekerjaan mereka. Mereka mesti mendapat 39 unit (33 unit kerja kursus dan 6 unit penyelidikan tindakan atau penulisan tesis) untuk layak untuk bergraduat.... [-]

Filipina Pasig
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European University Cyprus

Program Sarjana Sastera dalam 'Pendidikan Awal Kanak-Kanak' menyediakan calon dengan secara mendalam pengkhususan dalam bidang pendidikan kanak-kanak berumur 3-8 tahun da ... [+]

Program Sarjana Sastera dalam 'Pendidikan Awal Kanak-Kanak' menyediakan calon dengan secara mendalam pengkhususan dalam bidang pendidikan kanak-kanak berumur 3-8 tahun dan membantu membentuk kepakaran profesional mereka. pelajar Masters dilengkapi untuk menilai teori-teori pendidikan dan penyelidikan baru-baru ini, untuk melibatkan diri dalam penyelidikan mereka sendiri dan mencapai keupayaan untuk mendapatkan kelayakan kedoktoran. Mereka akan diberi peluang untuk menjadi yang terlibat dan mengambil pendirian yang kritikal dalam perbincangan terbaru trend dan amalan dalam bidang di peringkat tempatan dan antarabangsa.

Objektif & Hasil

Objektif umum

Kursus ini menyediakan pendidik dengan potensi pemahaman yang mendalam dan pengkhususan dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-kanak, dengan mewujudkan keadaan yang sesuai yang membolehkan guru-guru untuk mentakrifkan semula identiti profesional mereka atau / dan mempunyai potensi untuk meneruskan pengajian di peringkat doktor falsafah .... [-]

Cyprus Nicosia
Sept. 2020
English,Greek
Sepenuh masa
18 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kean University

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Pendidikan untuk program Hidup Keluarga direka untuk menawarkan guru dan penyedia penjagaan kanak-kanak latihan khas da ... [+]

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Pendidikan untuk program Hidup Keluarga direka untuk menawarkan guru dan penyedia penjagaan kanak-kanak latihan khas dalam pendidikan kehidupan keluarga. Penekanan diberikan untuk memenuhi keperluan dalam New Jersey Teras Standard Kurikulum Kandungan dan Mandat Kehidupan Keluarga Pendidikan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Pendidikan untuk program Hidup keluarga melawat http://grad.kean.edu/masters-programs/education-family-living.

[-]
Amerika Syarikat New York Kesatuan
Sept. 2020
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kean University

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Arahan Kelas P-3 program Persijilan membawa kepada sijil dan ijazah sarjana seni liberal graduan yang ingin menjadi gur ... [+]

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Arahan Kelas P-3 program Persijilan membawa kepada sijil dan ijazah sarjana seni liberal graduan yang ingin menjadi guru di prasekolah melalui gred ketiga (P-3). Pelajar yang berjaya Tahap lengkap saya layak untuk Sementara Pengajaran Pensijilan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Arahan Bilik Darjah program P-3 Certification, melawat http://grad.kean.edu/masters-programs/classroom-instruction-p-3-certification.

[-]
Amerika Syarikat New York Kesatuan
Sept. 2020
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kean University

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Kurikulum Advanced dan program Pengajaran menyediakan pelajar dengan peluang untuk mengkaji prinsip-prinsip dan proses ... [+]

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Kurikulum Advanced dan program Pengajaran menyediakan pelajar dengan peluang untuk mengkaji prinsip-prinsip dan proses pembangunan kurikulum, penilaian dan penilaian program untuk kanak-kanak. Penekanan diberikan kepada strategi yang terpakai bagi kelas dan pembangunan guru tuan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Kurikulum Advanced dan program Pengajaran, melawat http://grad.kean.edu/masters-programs/advanced-curriculum-teaching.

[-]
Amerika Syarikat New York Kesatuan
Sept. 2020
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kean University

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Pentadbiran dalam program Awal Kanak-kanak dan Pengajian Keluarga direka untuk membangunkan pentadbir yang berkelayakan ... [+]

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Pentadbiran dalam program Awal Kanak-kanak dan Pengajian Keluarga direka untuk membangunkan pentadbir yang berkelayakan untuk program penjagaan anak atau sekolah-sekolah awam dan swasta. Penekanan diberikan kepada kemahiran kepimpinan bagi para pengarah, guru besar, dan kakitangan pentadbiran atau penyeliaan yang lain.

Guru disahkan boleh mendapatkan pengesahan pengawasan dengan mengambil kursus-kursus tambahan, dengan advisement, di Jabatan Kepimpinan Pendidikan dan memohon terus kepada Pensijilan Pejabat Negeri bagi Penilaian.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sarjana Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak: Pentadbiran Awal Kanak-kanak dan program Pengajian keluarga melawat http://grad.kean.edu/masters-programs/administration-early-childhood-family-studies.... [-]

Amerika Syarikat New York Kesatuan
Bath Spa University

Mempelajari isu-isu pendidikan secara mendalam, meliputi dasar, amalan dan teori pendidikan, dalam pendidikan Guru kami pada tahun-tahun awal. ... [+]

Mempelajari isu-isu pendidikan secara mendalam, meliputi dasar, amalan dan teori pendidikan, dalam pendidikan Guru kami pada tahun-tahun awal.

Terokai pembinaan zaman kanak-kanak.

Memperoleh manfaat daripada kajian mendalam kanak-kanak dari lahir hingga lapan.

Tumpukan pada perspektif etika, budaya dan sosial zaman kanak-kanak.

Pendidikan awal kanak-kanak diiktiraf secara global sebagai penting untuk meletakkan asas untuk pembelajaran dan pembangunan seumur hidup, sebagai aspek kritikal pembangunan sosial, emosi dan kognitif ditubuhkan pada tahun-tahun awal kanak-kanak.

Semasa kursus, anda akan mengembangkan pengetahuan dan pemahaman anda tentang bagaimana kanak-kanak membangun dan belajar dalam konteks sosial dan budaya. Anda akan diperkenalkan kepada pendekatan pedagogi yang berbeza, termasuk perspektif antarabangsa, yang akan merangkumi analisis kritikal mengenai pembinaan budaya zaman kanak-kanak.... [-]

United Kingdom Bath
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tufts University - Graduate School of Arts and Sciences

The Eliot-Pearson Study of Child and Master of Arts dalam program Pembangunan Anak Usiaan menyediakan pelajar dengan asas teoritis yang kuat dalam pembangunan kanak-kanak ... [+]

The Eliot-Pearson Study of Child and Master of Arts dalam program Pembangunan Anak Usiaan menyediakan pelajar dengan asas teoritis yang kuat dalam pembangunan kanak-kanak, kursus dalam bidang pengkhususan, kemahiran penyelidikan, dan peluang-peluang penggunaan dan kerja lapangan yang mempersiapkan pelajar untuk kerjaya yang memberi kesan langsung kepada kehidupan kanak-kanak, belia dan keluarga. Matlamat kami adalah untuk melatih para pelajar untuk menggunakan kerja yang diterapkan untuk memahami teori dan penyelidikan dan untuk memahami bagaimana teori dan penyelidikan harus memberi kesan kepada kehidupan kanak-kanak dan keluarga.

Selepas semester pertama dalam program ini, pelajar memilih sama ada mereka mahu meneruskan trek yang digunakan atau trek tesis dan sama ada mereka ingin menumpukan perhatian dalam bidang tertentu:... [-]

Amerika Syarikat Medford
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Northeastern Illinois University

Sarjana Sastera dalam Pengajaran (MAT) dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal dirancang untuk pelajar yang memperoleh gelar sarjana dan Pelesenan untuk mengajar kanak-kanak be ... [+]

Sarjana Sastera dalam Pengajaran (MAT) dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal dirancang untuk pelajar yang memperoleh gelar sarjana dan Pelesenan untuk mengajar kanak-kanak berusia 0-8 tahun. Program ini menyediakan kursus pengajian akademik yang mantap serta pengalaman pembelajaran yang pelbagai, dinamik dan memperkaya. Program ini bertujuan untuk menyediakan guru-guru berkualiti tinggi untuk memberi anak-anak muda asas yang kukuh untuk pembelajaran dan pembangunan abad ke-21. Graduan dari program ini akan memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan pelarasan yang diperlukan untuk bekerja dengan berkesan dengan anak-anak muda dalam persekitaran pembelajaran.

Kelas ditawarkan pada waktu petang dan petang untuk menampung profesional yang bekerja sepenuh masaPelajar boleh menghadiri waktu sambilan atau sepenuh masaSokongan kewangan: Bantuan kewangan (pinjaman), biasiswa tunjangan merit, dan pembantu siswazah sering tersedia untuk membantu membiayai pendidikan siswazah anda.Kemasukan... [-]
Amerika Syarikat Avondale
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Roehampton London

Pengajian Awal Kanak-kanak di Roehampton adalah komited kepada bayi dan anak-anak muda sebagai orang yang mempunyai agensi dan keupayaan yang unik, dan kesejahteraan kese ... [+]

Ringkasan

Pengajian Awal Kanak-kanak di Roehampton adalah komited kepada bayi dan anak-anak muda sebagai orang yang mempunyai agensi dan keupayaan yang unik, dan kesejahteraan keseluruhan mereka dari tempoh pranatal.

Program pasca siswazah ini membayangkan pemahaman Froebel tentang kekuatan transformasi permainan anak-anak muda dalam pemikiran mereka, dan cara yang penting untuk orang dewasa sama ada untuk membantu atau mengawal kreativiti intrinsik kanak-kanak. Walau bagaimanapun, dalam interaksi orang dewasa dengan kanak-kanak, Froebel mengenal pasti pengaruh mendalam masyarakat dan konteks sosial.

Sukatan pelajaran ini disokong oleh kesadaran tentang pengaruh konteks sosial, budaya dan politik pada kehidupan anak-anak muda, dan akar dan struktur ketidaksamaan yang timbul dari isu-isu ini. Program ini akan menguatkan kesedaran dan pemahaman anda mengenai pengaruh-pengaruh ini dan meneroka bagaimana anda mengambil tindakan terhadap mereka dalam tindakan. Dalam hal ini, program ini juga mendapat inspirasi daripada karya Paulo Freire, pendidik radikal dan perintis.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Hradec Králové, Faculty of Education

Pendidikan Awal Kanak-kanak adalah satu bidang kajian ijazah sarjana dalam rangka program pengajian Pra Sekolah dan Out-of-sekolah Pedagogi, dianjurkan dalam bentuk sepen ... [+]

Pendidikan Awal Kanak-Kanak adalah satu bidang kajian ijazah sarjana dalam rangka program pengajian Pra Sekolah dan Out-of-sekolah Pedagogi, dianjurkan dalam bentuk sepenuh masa pengajian.

Profil graduan dan bakal pekerjaan mereka: Graduan dalam bidang ini dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang pendidikan kanak-kanak pra-sekolah. Program ini membina ijazah sarjana muda dan seterusnya memperdalam kecekapan pedagogi dan psikologi serta pengurusan kemudahan pra-sekolah, pendidikan khas, dan juga termasuk penyediaan saintifik-teratur. Selain pendidikan universiti klasik, bahagian yang penting termasuk amalan, yang berlaku bukan sahaja di dalam kelas pelbagai tadika, tetapi ia juga mengandungi amalan pengurusan dan amalan dalam badan-badan pemeriksaan. Graduan boleh bekerja sebagai guru tadika, Ketua Guru / Master / Puan kepada kemudahan pra-sekolah, inspektor, pekerja teratur, pekerja dalam industri kerajaan atau penyelidik pendidikan pra-sekolah.... [-]

Republik Czech Hradec Kralove
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu