Berasaskan asas yang kukuh dalam sejarah dan teori sastera, program tuan universiti Mainz dalam Sastera dan Budaya Inggeris menawarkan campuran modul teras yang sempurna mengenai topik-topik sastera arus perdana dan peluang yang cukup untuk pelajar membangun dan mengikuti minat mereka sendiri. Ia dibina atas program BA dalam Kesusasteraan dan Kebudayaan Inggeris di Universiti Mainz tetapi juga menyambut pemohon dari program kesusasteraan Inggeris di tempat lain di Jerman, Eropah, dan bahagian lain di dunia.

Melibatkan United Kingdom, Komanwel dan wilayah-wilayah anglophone yang lain di seluruh dunia, disiplin Kesusasteraan dan Kebudayaan Inggeris melihat peranan utamanya dalam memupuk di kalangan pelajarnya pemahaman tentang kerja-kerja dalaman teks-teks sastera dan konteks di mana mereka muncul. Untuk tujuan itu, para pelajar dijangka mempunyai latihan asas dalam subjek Kesusasteraan Inggeris yang merangkumi kajian mengenai mod sastera dan genre, sejarah sastera, dan kesusasteraan serta teori kebudayaan sebelum memulakan kursus ini. Pada asasnya, MA dalam Sastera dan Budaya Inggeris akan membantu mereka mengembangkan minat dalam bidang yang kurang tradisional seperti budaya popular, kajian media, dan estetika empirikal, semua disokong oleh pelbagai pendekatan teoritis. Kurikulum teras program menjamin kemajuan berstruktur dan pembangunan sementara sejumlah besar pilihan membolehkan para pelajar untuk menentukan pengkhususan mereka sendiri. Tesis akhir, yang ditulis di bawah pengawasan salah seorang profesor berpengalaman di dunia, memberikan bukti perkembangan pelajar kami kepada penyelidik bebas pada akhir kursus dua tahun.

Kepakaran dan nasihat kakitangan yang diketepikan selainnya, Bahagian Sains dan Budaya Inggeris di Mainz menawarkan pelbagai program dan aktiviti serta mengekalkan pertukaran dengan pelbagai universiti rakan kongsi antarabangsa.

MA dalam Sastera dan Budaya Inggeris terdiri daripada beberapa modul:

  • Modul 1: Metodologi
  • Modul 2: Kesusasteraan Inggeris sebelum 1800
  • Modul 3: Kajian Kebudayaan
  • Modul 4: Kesusasteraan Inggeris dari tahun 1800
  • Modul 5: Orientasi Profesional
  • Modul 6: Pengajian Sastera: Pengkhususan
  • Modul 7: Bengkel Penyelidikan

Cara memohon

Pemohon Jerman

Program pendidikan sarjana dan berterusan memerlukan ijazah permulaan universiti. Oleh itu, mereka tidak boleh dipilih oleh seorang pelajar baru. Program Sarjana yang dipanggil berturut - turut membina kandungan gelaran Bachelor sebelumnya, iaitu meningkatkan pengetahuan yang diperoleh atau menawarkan peluang untuk mempelajari kemahiran tambahan dalam disiplin yang lain. Sebagai contoh, setelah memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam Fizik, seseorang boleh memilih untuk mengikuti ijazah Sarjana dalam Fizik yang sepadan untuk memperoleh pengetahuan yang lebih mendalam dan terutama perspektif berorientasikan penyelidikan dalam disiplin. Satu mesti, misalnya, memilih untuk melanjutkan ijazah Sarjana dalam Kewartawanan untuk memperoleh kemahiran pakar dan profesional untuk kerja jurnalistik (misalnya kewartawanan sains). Program Sarjana secara berturut-turut, bersama dengan program Sarjana Muda yang sesuai, dikelaskan sebagai kursus asas pengajian. Atas sebab ini, program Master berturut-turut layak untuk pembiayaan BAföG. Tempoh pengajian standard adalah 4 semester paling banyak. Sebagai tambahan kepada ijazah universiti, program pendidikan yang berterusan memerlukan pengalaman profesional yang berkaitan sekurang-kurangnya satu tahun. Panjangnya bervariasi antara 1-4 semester, bergantung kepada kursus yang ditawarkan.

Pemohon Antarabangsa

Sila mengarahkan permohonan anda ke Pejabat Antarabangsa universiti. Walaupun kemahiran bahasa Jerman bukan merupakan prasyarat rasmi untuk mendaftarkan diri dalam program kami, adalah dinasihatkan untuk memperoleh ilmu pengetahuan Jerman semasa belajar di Jerman untuk menjalankan urusan harian seseorang.

Alamat emel:

  • patrick.gill@uni-mainz.de
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) »

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 27, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 1, 2019
Apr. 1, 2020
Duration
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
Winter semester: April 1 - May 15
Nov 15, 2019
Summer semester: October 1 - November 15
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 1, 2019
End Date
Sep 30, 2021
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Winter semester: April 1 - May 15
Start Date
Apr. 1, 2020
End Date
Mac 31, 2022
Tarikh tutup permohonan
Nov 15, 2019
Summer semester: October 1 - November 15

Okt 1, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Winter semester: April 1 - May 15
End Date
Sep 30, 2021

Apr. 1, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Nov 15, 2019
Summer semester: October 1 - November 15
End Date
Mac 31, 2022