MA di TESOL

Umum

Penerangan Program

Pepperdine University GSEP tidak menawarkan biasiswa penuh. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai peluang yang ada untuk pelajar baru di sini. Pepperdine University GSEP juga menawarkan bantuan siswazah, bantuan mengajar, dan peluang bantuan penyelidikan. GSEP tidak menyediakan bayaran balik tuisyen.

Format Face-to-Face. Program Satu Tahun.

Sarjana Sastera dalam Mengajar Bahasa Inggeris ke Bahasa Pembicara Bahasa Lain (TESOL) membolehkan calon-calon mengejar pengajaran bahasa Inggeris sebagai bahasa tambahan dari prasekolah melalui universiti, kedua-duanya di Amerika Syarikat dan seterusnya. Semua kursus diselaraskan dengan Piawaian Pengajaran Profesional TESOL yang dibangunkan oleh TESOL / CAEP dan memberi tumpuan kepada membina kepakaran di sekitar sistem bahasa Inggeris, pemerolehan bahasa kedua, pedagogi bahasa dan penilaian, dan hubungan kompleks antara bahasa dan budaya. Selain itu, calon akan memperluas dan memperdalam pengetahuan, kemahiran, dan keprihatinan profesional mereka sebagai pengamal ulama reflektif yang bekerjasama dalam persekitaran pelbagai bahasa dan multibahasa. Ciri-ciri program yang istimewa termasuk, integrasi teknologi, penempatan praktikum klinikal, dan peluang untuk penyertaan dalam organisasi dan persidangan profesional. Program sepenuh masa, program penjanaan teknologi ini terdiri daripada 32 unit yang menangani keperluan (1) calon tempatan yang berhasrat untuk mengkhususkan diri dalam mengajar Pelajar Bahasa Inggeris dan (2) calon antarabangsa yang ingin mempelajari pengajaran Bahasa Inggeris. Program ini ditawarkan di Kampus Malibu sebagai model kohort untuk disiapkan dalam satu tahun akademik atau kalendar (tiga istilah).

Program TESOL berpindah ke Malibu mulai Kejatuhan 2018

Gambaran Keseluruhan Program

Program ini direka untuk pelajar antarabangsa yang ingin mempelajari pengajaran Bahasa Inggeris, dan juga pelajar tempatan yang berhasrat untuk mengkhususkan diri dalam mengajar bahasa Inggeris kepada penutur bukan asli. Semua kursus diselaraskan dengan Majlis Persediaan Akreditasi Pendidik (CAEP) dan Piawaian Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembina program Bahasa Lain.

Faedah Program:

 • Program TESOL boleh disiapkan dalam masa satu tahun sahaja
 • Program merangkumi model sarjana-pengamal, di mana pelajar menggunakan pengetahuan mereka untuk situasi dunia sebenar dalam pengalaman mengajar klinikal
 • Fakulti yang diiktiraf secara nasional
 • Saiz kelas kecil memberikan persekitaran yang kuat untuk mentadbir fakulti
 • Model cohort menghasilkan interaksi rakan sebaya yang rapat dan hubungan seumur hidup
 • Program penjanaan teknologi ditanam
 • Pengalaman capstone portfolio digital
 • Selaras dengan piawaian profesional CAEP
 • Penyertaan berterusan dalam organisasi dan persidangan profesional
 • Kursus Pathway Doktor dimasukkan ke dalam program
 • Akses kepada penghubung budaya
 • Jabatan perkhidmatan kerjaya yang berdedikasi
 • Rangkaian alumni yang kuat lebih daripada 20,000 ahli

Syarat Kemasukan:

Dalam usaha memproses permohonan anda dengan cepat, kami hanya menerima bahan aplikasi elektronik.

Untuk memohon program ini, sila serahkan:

 1. Permohonan anda untuk kemasukan dengan bayaran pemprosesan yang tidak dapat dikembalikan.
 2. Transkrip pelajar rasmi dengan selamat dan elektronik melalui salah satu daripada syarikat yang diluluskan berikut:
  1. Clearinghouse Pelajar Kebangsaan
  2. Perchment
  3. eSCRIP-SAFE
  4. Sila minta semua transkrip dihantar ke gsep-admissions@pepperdine.edu.
 3. Dua cadangan profesional menggunakan Borang Cadangan ini. Cadangan itu hendaklah membuktikan kecekapan, watak, dan potensi dan / atau kemampuan anda sebagai pendidik. Pengesyorkan anda hendaklah menghantar e-mel kepada borang yang telah lengkap ke gsep-admissions@pepperdine.edu .
 4. Penyataan Pendidikan 1-2 halaman dihantar ke gsep-admissions@pepperdine.edu .
 5. (Pilihan) Jika MBA ijazah sarjana atau sarjana anda lebih rendah daripada 3.0 atau anda sedang mencari pengecualian untuk keperluan ujian GRE atau TOEFL kami, sila isi Borang Permintaan Pengecualian ini dan e-mel kepada gsep-admissions@pepperdine.edu .

Keperluan Pelajar Antarabangsa:

 1. Pemohon yang menghadiri sekolah di luar Amerika Syarikat dikehendaki mengemukakan transkrip yang disahkan dalam bahasa Inggeris. Transkrip yang dihantar mestilah termasuk purata titik gred kumulatif (IPK pada skala 4.0, A = 4.0) yang telah dinilai oleh kredensial anggota NACES (www.naces.org) seperti World Education Services, Inc. (www.wes .org) atau Yayasan Penyelidikan Pendidikan Antarabangsa (www.ierf.org)
 2. Jika anda belum menyelesaikan ijazah sarjana muda pada masa permohonan, serahkan transkrip semasa. Apabila selesai peringkat, anda dikehendaki menyediakan transkrip rasmi dalam sampul surat yang tertutup sebelum pendaftaran.

Alamat Mel:

Pepperdine Graduate School of Education and Psychology Admissions

6100 Center Drive 5th Floor

Los Angeles, CA 90045, Amerika Syarikat

Nota: Jika bahasa pertama anda tidak Bahasa Inggeris, anda harus menyerahkan skor minimum 550 pada Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Sekiranya mengambil ujian TOEFL berasaskan Internet, anda memerlukan skor minimum 80. Maklumat mengenai ketersediaan ujian ini di luar AS boleh diperoleh dengan menghubungi TOEFL, Perkhidmatan Ujian Pendidikan, Princeton, NJ 08540, AS atau dalam talian di www .toefl.org. Sebagai alternatif kepada TOEFL, anda boleh mengemukakan skor sekurang-kurangnya 6.5 pada peperiksaan IELTS.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Pepperdine University Graduate School of Education and Psychology is part of a pioneering tradition. We value academic excellence, innovative leadership and work that serves the greater good.

The Pepperdine University Graduate School of Education and Psychology is part of a pioneering tradition. We value academic excellence, innovative leadership and work that serves the greater good. Baca Ringkas
Los Angeles , Los Angeles , Irvine , Los Angeles , Los Angeles , Calabasas , Malibu + 6 Lagi Kurang