MA dalam kesusasteraan Inggeris

Umum

Penerangan Program

MA dalam Sastera Inggeris dirancang untuk perkembangan anda sebagai pembaca dan penyelidik sastera; sebagai sarjana kritikal dan reflektif; dan sebagai penyampai dan penyampai pengetahuan. Ia menggabungkan penyelidikan ilmiah semasa dengan promosi kemahiran akademik dan profesional yang dapat dipindahtangankan. Ini mengundang anda untuk menyumbang kepada perbincangan, perdebatan, dan projek yang mengubah disiplin sekarang dengan modul yang dipimpin oleh penyelidikan yang dimaklumkan oleh minat, penerbitan, dan projek kolaborasi kakitangan kami sekarang. Berdasarkan struktur modular dan jadual waktu yang sesuai, kursus ini sesuai untuk pengajian separuh masa dan sepenuh masa.

Fakta utama

 • Anugerah: Sarjana
 • Tempoh: 1 atau 2 tahun
 • Mod pengajian: Sepenuh Masa / Separuh Masa
 • Tarikh mula: September
 • Institusi Bishop Grosseteste University : Bishop Grosseteste University
 • Kod institusi: B38

Mengenai kursus ini

MA kami dalam Sastera Inggeris sangat sesuai jika anda ingin memperluas dan memperluas pertunangan anda dengan Sastera Inggeris. Anda akan meneroka pelbagai genre sastera, pendekatan, dan tema dalam konteks pasca-Pencerahan, dari tahun 1780 hingga hari ini melalui dua modul yang diajar oleh pasukan untuk mengetahui sisi baru dan gelap kepada sastera, serta cara inovatif untuk menafsirkan masa lalu dan masa kini melalui perspektif yang berbeza, dan empat modul yang diketuai oleh usaha tutor pengarang terpilih, tempoh sastera, genre dan tema.

Anda akan memperoleh pengetahuan sastera lanjutan dalam bahasa Inggeris, kekuatan analisis kritikal sastera, penyelidikan, biasiswa bebas, dan pemindahan pengetahuan melalui kemahiran komunikasi yang sangat baik. Kursus ini melengkapkan anda dengan kemahiran organisasi, pengurusan projek, penyampaian, penghubung, penyelesaian masalah, dan interaksi yang sangat dicari. Fleksibel dan bersemangat, ini memberi anda peluang untuk memenuhi minat anda sendiri dalam pelbagai tugasan bertulis dan lisan.

BGU English mempunyai budaya penyelidikan yang mapan dan anda akan dijemput untuk bergabung dengan staf kami di acara, bengkel, dan persembahan sastera biasa. Anda akan terdorong untuk berpartisipasi dalam siri seminar penyelidikan, persidangan, dan acara umum yang lain. Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014 (REF), 83% karya yang dikemukakan oleh staf Inggeris dinilai berkualiti 'antarabangsa', termasuk penyelidikan yang dianggap 'terkemuka dunia' dalam keaslian, kepentingan dan ketelitiannya.

Apa yang akan anda kaji

Pelajar kursus ini sedang mempelajari beberapa atau semua modul berikut

Modul kursus

 • Teori Teori: Kerangka Kritikal
 • Sastera dalam Masa
 • Genre Pembingkaian
 • Sisi Gelap Kesusasteraan
 • Pengarang dalam Fokus
 • Thematic Threads
 • Disertasi

Weathered books

Syarat kemasukan

Anda biasanya diharapkan mempunyai, atau diramalkan mempunyai, sekurang-kurangnya gelar 2.2 Kepujian dalam Kesusasteraan Inggeris atau disiplin yang berkaitan.

Sekiranya anda memperoleh gelar lain pada tahap 2.2 atau lebih tinggi, bergantung pada kandungannya, anda akan diminta untuk menunjukkan pengetahuan subjek yang mencukupi berkaitan dengan kandungan program. Ini akan dinilai semasa temu ramah dan permohonan.

BGU berkomitmen untuk memperluas akses dan penyertaan dan kami mematuhi dasar tegas untuk tidak melakukan diskriminasi.

Bagaimana anda akan diajar

Sepanjang kursus ini, anda akan ditawarkan modul individu dan bebas yang dihantar melalui jadual waktu yang fleksibel (yang juga dapat menampung jalan belajar sambilan). Ini memberikan kepelbagaian dari segi isi dan struktur, dengan modul yang lebih panjang menawarkan luas dan ruang lingkup, dilengkapi dengan modul pakar yang memberikan kedalaman dan fokus. Anda akan dapat menyesuaikan penilaian mengikut minat anda sendiri dan menghasilkan disertasi individu anda.

Penilaian

Pengajaran akan didasarkan pada tugas penyelidikan bebas yang memakan sesi seminar kumpulan kecil biasa. Melalui gabungan komen pakar dan perbincangan kritis, pelajar akan memperoleh kemahiran dan kerangka kerja yang diperlukan untuk pelbagai penilaian lisan, bertulis dan berorientasikan penyelidikan. Penilaian sastera ini akan mengembangkan kemahiran komunikasi dan persembahan yang maju untuk masa depan profesional yang banyak.

Kerjaya & Kajian lanjutan

Kursus Sarjana ini akan mempersiapkan anda untuk pelbagai profesion yang bergantung pada kemahiran kritikal, sastera dan analitik yang maju, dan juga bergantung pada kemampuan komunikasi dan penyelidikan canggih yang akan anda perolehi. Ini mungkin merangkumi kerjaya seperti pengajaran, penerbitan, pustakawan, kewartawanan, penulisan profesional atau dalam akademik (melalui memperoleh PhD). Walau bagaimanapun, Sarjana dalam Bahasa Inggeris tidak perlu menghasilkan kerjaya yang khusus berkaitan dengan subjek. Lulusan kami juga akan berada dalam kedudukan yang kuat untuk beralih ke pekerjaan yang berkaitan dengan pemasaran, pengurusan atau hubungan masyarakat.

Sokongan

Belajar di BGU adalah pengalaman berpusatkan pelajar. Kakitangan dan pelajar bekerjasama dalam suasana yang mesra dan menyokong sebagai sebahagian daripada komuniti kampus yang intim. Anda akan mengenali setiap anggota kakitangan secara peribadi dan merasa yakin menghampiri mereka untuk mendapatkan bantuan dan nasihat, dan kakitangan akan mengenali anda, bukan hanya dengan pandangan, tetapi sebagai individu yang mempunyai bakat dan minat yang unik.

Kami akan berada di sana untuk menyokong anda, secara peribadi dan akademik, dari peringkat induksi hingga tamat pengajian.

Yuran & Kewangan

Banyak maklumat kewangan pelajar boleh didapati dari pelbagai sumber, tetapi kadangkala membingungkan dan bertentangan. Itulah sebabnya di BGU kami cuba memberikan semua maklumat dan sokongan yang kami dapat untuk membantu sepanjang proses ini. Pasukan Nasihat Pelajar kami adalah pakar dalam membantu anda mengatur pengaturan dana untuk pengajian anda, menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk membimbing anda melalui semua aspek kewangan pelajar langkah demi langkah.

Untuk semua pemohon, ada arahan penuh di UCAS untuk membuatnya semudah mungkin bagi anda untuk mengisi permohonan dalam talian anda, ditambah teks bantuan jika sesuai.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Baca lebih lanjut

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Baca Ringkas