Sarjana Sastera (MA) dalam Sosiologi Corvinus University of Budapest

dengan pengkhususan dalam Kajian Sosial Global

Program Sarjana empat semester ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan perspektif teori baru dan kemahiran analisis untuk memahami dan menganalisis proses dan hasil sosial yang terbenam secara global. Ia memberi tumpuan kepada pemahaman yang mendalam mengenai konsep kontemporari dan teori yang berkaitan dengan perubahan sosial global dan direka untuk mengajar para pelajar tentang pentingnya analisis kritikal terhadap proses dan masalah sosial dalam rangka kerja global versus tempatan . Bergantung kepada kedua-dua pandangan klasik dan kontemporari, kami akan membantu anda dalam memahami dan menafsirkan perubahan sosial global, globalisasi, penduduk, penghijrahan, kemiskinan, mekanisme dalaman masyarakat pasaran, hegemoni global dan dominasi, kesan sosial dan fungsi korporat, peranan pembangunan teknologi.

Program kami adalah berorientasikan penyelidikan. Kurikulum ini merangkumi beberapa kelas dalam metodologi kuantitatif dan kualitatif untuk melengkapkan pelajar dengan kaedah penyelidikan terkini dan kemahiran analisis. Anda akan belajar cara mengumpul dan menyusun data global dan berskala besar dengan cara yang cekap; bagaimana untuk menganalisis data perbandingan, data membujur dan data rangkaian sosial, dan cara mengumpul dan menganalisis wawancara, teks dan kandungan media sosial. Pelajar juga akan mempelajari mengenai penilaian campur tangan dasar awam menggunakan kaedah kuantitatif dan penyertaan.

Di bawah bimbingan sarjana terkenal di peringkat antarabangsa sepanjang pengajian mereka, pelajar kami belajar dalam persekitaran pelajar antarabangsa , dan mereka berpeluang belajar di universiti lain di Eropah dalam rangka kerja Erasmus Mundus dan program pertukaran lain.

Peluang kerjaya

  • Organisasi tempatan, kebangsaan atau global
  • Pihak berkuasa kerajaan
  • Institut penyelidikan
  • NGO
  • Syarikat sektor awam atau swasta
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 13, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date