MA dalam Perniagaan Muzik

Umum

Penerangan Program

126451_MusicBusiness1-1200x628.jpg

Menjadi Pemimpin di Pasar Muzik Global Hari Ini

Tuan program seni ini menggabungkan sumber seni yang tiada tandingan di New York City, modal perniagaan muzik dunia, dengan kursus pengajaran rentas, termasuk kursus di NYU Stern School of Business. Belajar dengan pemimpin industri dan pelajari kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pemimpin dalam pasaran muzik global hari ini. Satu tumpuan dalam Teknologi Muzik juga tersedia, serta pilihan global yang dipercepat di mana anda boleh melengkapkan ijazah dalam tiga semester semasa menyelesaikan kursus dan latihan di London dan Rio de Janeiro.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Bagaimana menerapkan teori perniagaan dan pentadbiran kepada masalah yang mempunyai dimensi estetika dan artistik yang kuat.
 • Bagaimana cara menentukan, mengkkritik, dan menilai struktur dan operasi perniagaan muzik.
 • Bagaimana untuk merangka objektif organisasi dan membuat keputusan strategik untuk mencapai matlamat.
 • Melalui projek Colloquy yang terakhir, anda akan mencadangkan perubahan dan inovasi untuk mengambil industri ke hadapan.

Anda juga akan memperoleh kecekapan teras dalam lima bidang ini:

 • Pembangunan kewangan dan pasaran bagi barangan dan perkhidmatan muzik, termasuk analisis strategik dan perancangan.
 • Persekitaran undang-undang, teknologi, dan persaingan untuk perniagaan muzik.
 • Kepimpinan dalam persekitaran organisasi yang rumit untuk perniagaan muzik.
 • Persekitaran antarabangsa untuk seni dan impak ekonomi global.
 • Permohonan metodologi penyelidikan dalam bidang.

Bagaimana Anda Akan Belajar

Kursus Teras dalam Perniagaan dan Perniagaan Muzik

Untuk melengkapkan ijazah siswazah ini, anda akan mengambil 24 mata, atau kredit, kursus perniagaan muzik teras, termasuk latihan; 9 mata kursus perniagaan yang diperlukan di NYU Stern; dan 9 mata pilihan dalam perniagaan muzik atau bidang pengajian lain yang berkaitan. Anda juga akan mempunyai pilihan untuk mengikuti kursus di luar negara di Brazil dan UK.

Pembelajaran Hands-On

Di samping menyediakan kursus berstruktur, kurikulum kami menggalakkan pilihan individu dan pembangunan kerjaya melalui suasana kelas interaktif dan penyelesaian keperluan penyelidikan. Anda akan mempunyai peluang untuk menyertai aktiviti kokurikulum seperti Lembaga Program Universiti, WNYU stesen radio, dan Duta Pelajar Mahasiswa Perniagaan Muzik.

Latihan Kreatif dan Profesional

Apa yang boleh anda pelajari di sebuah universiti yang akan mempersiapkan anda untuk berjaya dalam industri yang canggih dan tidak menentu? Dalam program kami, kami pertama kali mengajar struktur industri - sistem, amalan, peraturan, dan peraturannya - dan kemudian meneroka sebab-sebab di belakang dan perubahan dalam struktur itu. Kami akan menggalakkan anda untuk membangunkan analisis kritikal dan tafsiran struktur industri.

Kepekatan Khusus dalam Teknologi Muzik

Bertujuan untuk pelajar dengan latar belakang akademik atau profesional dalam teknologi, kepekatan ini akan membangunkan pemahaman anda tentang hubungan antara perniagaan muzik dan teknologi pengguna, audio untuk permainan dan aplikasi interaktif lain, reka bentuk bunyi di ruang muzik digital dan platform yang muncul untuk generasi dan eksploitasi muzik.

Dalam projek MA akhir mereka, pelajar dalam tumpuan mempunyai:

 • Aplikasi mudah alih yang dibangunkan.
 • Memulakan perniagaan.
 • Dasar dan strategi perniagaan dan teknologi yang dicadangkan untuk agensi kerajaan.
 • Teknologi yang digunakan untuk menggalakkan trend muzik baru muncul di luar negara.
 • Membina aset baru IP (harta intelektual) untuk firma permulaan menggunakan sampel muzik yang dirakam.
Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change.

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change. Baca Ringkas