Oleh kerana variabiliti permintaan pelanggan yang tinggi dan sewajarnya meningkatkan keperluan bagi kepelbagaian barangan dan perkhidmatan yang lebih besar yang ditawarkan kepada pasaran global, hari ini, rantai bekalan menjadi semakin kompetitif sementara struktur mereka berkembang dan menjadi lebih kompleks. Memahami sistem logistik yang memberi ruang untuk perubahan di antara salah satu pasaran pengguna atau pasaran perusahaan di samping pengurusan yang berkesan dan cekap memainkan peranan penting dalam mempunyai kelebihan daya saing. MA dalam Program Pengurusan Logistik Antarabangsa bertujuan untuk melatih pakar logistik yang dapat menanggapi keperluan peningkatan ini sambil memperluas pengetahuan akademik dan penerapan dalam bidang logistik. Program ini mendidik peserta tentang amalan mengenai proses logistik utama, serta kebimbangan yang timbul yang memberi kesan kepada operasi logistik, seperti logistik hijau, pembangunan mampan, e-dagang untuk menamakan beberapa.


Struktur program


Program MA dengan tesis menawarkan latihan 2 tahun yang memberi tumpuan kepada aspek teori dan praktikal untuk meningkatkan proses rantaian bekalan menggunakan kaedah analisis, melalui pemikiran kreatif dan kritis untuk menghasilkan penyelesaian inovatif dalam pengurusan logistik untuk meningkatkan keupayaan penyelidikan saintifik para pelajar. Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA) tidak boleh kurang dari 3.00 / 4.00 untuk tamat pengajian.


Peluang kerjaya


Program Sarjana "Pengurusan Logistik Antarabangsa" menyediakan pelajar untuk pelbagai peluang pekerjaan dan kemudahan pekerjaan mengikut kepentingan dan keinginan masing-masing. Secara lebih khusus, graduan program layak untuk beberapa jawatan dalam perniagaan dengan dimensi antarabangsa dan global dan seperti pengurus pengedaran global, pengurusan logistik dan pengurusan antarabangsa.


Kelayakan kemasukan


Diploma Sarjana (atau lebih tinggi). Ijazah Sarjana dalam Logistik, Kewangan, Pentadbiran Perniagaan atau bidang yang berkaitan dengan IPK 2.70 atau lebih tinggi.

Dokumen kelayakan kemasukan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris / Turki.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Sekiranya ini tidak berlaku, anda memerlukan terjemahan rasmi bersama dengan salinan asal yang telah disahkan.


Keperluan bahasa


Bahasa Inggeris

  • TOEFL: 66,
  • CAE, CPE = C,
  • Yasar University Peperiksaan FLAT: 65,
  • PTE: 50,
  • FCE = B2


Keperluan lain

  • Sekurang-kurangnya 1 rujukan mestilah disediakan.
  • Surat motivasi mesti ditambahkan pada permohonan anda.
Program diajar dalam:
  • English
Yasar University

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Yasar University »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 10, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
9,000 USD
untuk program yang lengkap
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date