MA dalam Pendidikan dengan TESOL

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Sekiranya anda mempunyai semangat untuk pendidikan dan rasa ingin tahu tentang proses pengajaran dan pembelajaran bahasa itu sendiri maka kursus ini akan menjadi semangat dan cabaran yang sama. Pendidikan MA dengan program TESOL (Pengajaran Bahasa Inggeris untuk Penutur Bahasa Lain) direka untuk individu yang ingin meneruskan kerjaya dan mempunyai minat khusus dalam bekerja dengan pelajar bahasa Inggeris sebagai bahasa tambahan, kedua atau asing.

Fakta Utama

 • Anugerah: Sarjana
 • Tempoh: 1 tahun
 • Cara Pengajian: Sepenuh masa
 • Tarikh Mula: September
 • Institusi Penganugerahan: Bishop Grosseteste University
 • Kod Institusi: B38

Kenapa Melatih Kursus ini?

 • Peluang mengajar dan Pelatih di UK dan luar negara (ERASMUS)
 • Kursus Pra-Pengajaran Percuma dan temujanji yang dijamin untuk Bahasa Inggeris Rendah atau Menengah PGCE
 • Peluang peningkatan budaya antara budaya
 • Kelayakan pengajaran ESOL yang diiktiraf di peringkat antarabangsa (Trinity cert TESOL)

Syarat kemasukan

 • Anda perlu memperoleh atau diramalkan untuk memperolehi, biasanya gelar kehormatan sarjana dengan minimum kepujian kelas kedua yang lebih rendah (atau setaraf).
 • Pelajar antarabangsa perlu memperoleh IELTS 6.5 atau setara dengan 6.0 atau program Bahasa Inggeris prasekolah.

Mengenai Kursus

Kursus ini dirancang dengan kedua-dua guru yang berpengalaman dan berpengalaman. Ia akan menyediakan alat dan sumber yang anda perlukan untuk meningkatkan kemahiran mengajar anda, mencerminkan amalan profesional anda dan menjalankan penyelidikan anda sendiri dalam bidang Pendidikan Bahasa Inggeris.

Semasa kursus ini, anda akan membangunkan pemahaman yang komprehensif tentang kecekapan profesional dan implikasi teoritis dari amalan Pengajaran Bahasa Inggeris. Dengan penekanan terhadap integrasi amalan dan teori, anda akan memperoleh kepakaran dalam pendekatan dan teknik dalam mengajar bahasa kepada penutur bahasa lain dan mengembangkan pelbagai kemahiran praktikal.

Ia menampung kedua-dua guru kerjaya awal mencari landasan dalam bidang teras TESOL dan mereka yang mempunyai pengalaman besar yang berharap dapat menggabungkan atau maju ke bidang kepakaran pakar. Kursus ini boleh bertindak sebagai persiapan yang sempurna bagi sesiapa yang ingin mengajar atau melaksanakan peranan pengajaran dan / atau pastoral sama ada di peringkat antarabangsa atau dalam suasana pendidikan bebas di UK.128620_rsz_selective-focus-photo-of-man-in-official-shirt-sitting-in-2451645.jpg

Modul

 • Disertasi
 • Kemahiran Penyelidikan
 • Amalan Dasar Dan Amalan Profesional
 • Tesol (Pengajaran Bahasa Inggeris Kepada Speaker Bahasa Lain)
 • Bahasa Inggeris Global

Penghantaran

Terdapat beberapa mod pembelajaran yang ada; kaedah pembelajaran termasuk kuliah Interaktif dan seminar pelajar dan kakitangan, mengarahkan tugas pra dan pasca sesi, bacaan yang diarahkan, bengkel praktikal, seminar pelajar dan kakitangan, dan kerja projek. Mengajar, belajar dan menilai latar belakang yang berbeza, pengalaman dan pengetahuan para pelajar kami, dan menggalakkan pantulan kritikal. Gaya pengajaran sangat berpartisipasi dan melibatkan anda dalam pengajaran praktikal, aktiviti bengkel, perbincangan dalam talian, penilaian rakan sebaya, persembahan dan projek penyelidikan. Program ini disokong oleh 'persekitaran pembelajaran maya' dalam talian yang mengandungi bacaan, perbincangan, bahan sesi, sokongan rakan sebaya untuk tugasan, dan peluang untuk pelajar di kampus dan dalam talian untuk berkongsi kebimbangan dan perbahasan profesional.

Penilaian

Kami berhasrat untuk membuat penilaian sebagai sebahagian daripada pengalaman anda di BGU. Tugas penilaian mengambil beberapa bentuk kerana semua tugas sesuai dengan kandungan dan hasil pembelajaran modul yang dinilai. Ini termasuk penulisan esei atau laporan, perbincangan dalam talian, tugas kumpulan, persembahan lisan analisis teks pendidikan. Tugasan akan dinilai dengan merujuk kepada garis panduan yang disediakan dalam selebaran tugasan modul individu dan akan berkaitan rapat dengan hasil pembelajaran untuk modul tertentu. Penilaian disokong oleh bahan-bahan dalam talian dan papan perbincangan, pembentangan kerja yang sedang berjalan dengan peluang untuk tutor dan maklum balas rakan sebaya dan / atau tugas formatif dengan maklum balas terperinci dan feed-forward untuk membantu dengan tugas pengumpulan.

Kerjaya

Pendidikan MA dengan program TESOL adalah persiapan yang ideal bagi sesiapa yang ingin mengajar atau menjalankan peranan pastoral, di peringkat antarabangsa atau dalam suasana pendidikan bebas di UK. Dilengkapkan dengan kemahiran penyelidikan yang relevan dan pengetahuan terkini mengenai pemerolehan bahasa kedua dan pembelajaran bahasa, anda akan mempunyai semua latihan yang relevan yang anda perlukan untuk memulakan kerjaya anda dengan peluang di seluruh dunia dalam bidang pengajaran bahasa Inggeris.

Apabila berjaya disiapkan, anda akan dapat menerapkan pengetahuan anda mengenai teori terkini, dasar dan amalan pendidikan bahasa Inggeris antarabangsa kepada pelbagai profesi global, bukan sahaja dalam pengajaran bahasa kedua di sekolah-sekolah dan universiti tetapi juga dalam pengurusan pendidikan, pemasaran pendidikan , latihan guru, pembangunan bahan dan penerbitan.

Pelajar yang menamatkan pengajian dengan Pendidikan MA dengan TESOL akan menemui kemajuan kerjaya yang meningkat akibat mengikuti kursus ini. Di samping MA, bagi pelajar yang ingin maju ke arah mencapai QTS, ada kesempatan untuk menyelesaikan kursus pra-pengajaran yang dapat membantu anda mendapatkan tempat di salah satu kursus PGCE kami.

Penyelesaian MA yang berjaya juga boleh membuka pintu untuk melanjutkan pelajaran, ini termasuk peluang untuk memulakan doktor profesional atau PhD anda sendiri. Para siswazah MA juga boleh meneruskan pengajaran dalam bidang pendidikan tinggi, ke jawatan kepimpinan dalam organisasi pendidikan, dan / atau berpeluang untuk berpindah dari pengajaran bahasa Inggeris umum ke bidang bahasa akademik, perniagaan atau undang-undang yang lebih khusus.

Ia sesuai untuk pelajar / guru antarabangsa yang ingin kembali ke rumah untuk mengajar bahasa Inggeris, dalam pelbagai bidang pendidikan termasuk sekolah, kolej, dan perniagaan antarabangsa.

Apa yang Kami Berikan Graduan ...

"Saya akan mengatakan kepada sesiapa yang memikirkan untuk datang ke BGU bahawa jika mereka mencari kualiti dan komuniti yang mengiktiraf semua anggotanya sebagai sama dan menyediakan kemudahan dan pengajaran terbaik untuk para pelajar maka ini adalah tempat untuk mereka. Musa, Ma Dalam Pendidikan Dengan Pelajar Tesol

Sokongan

Belajar di BGU adalah pengalaman berpusatkan pelajar. Staf dan pelajar bekerjasama dalam suasana mesra dan bersahabat sebagai sebahagian daripada komuniti kampus intim. Anda akan mengetahui setiap anggota kakitangan secara peribadi dan berasa yakin menghampiri mereka untuk mendapatkan bantuan dan nasihat, dan anggota staf akan mengenali anda, bukan hanya dengan penglihatan, tetapi sebagai individu dengan bakat dan kepentingan yang unik. Kami akan berada di sana untuk menyokong anda, secara peribadi dan akademik, dari induksi hingga tamat pengajian.

£ 2,000 beasiswa antarabangsa tersedia. Diskaun yang berjaya akan diberikan atas maklumat yang terkandung dalam pernyataan peribadi. Panel pemberian hadiah akan diambil daripada ahli-ahli kanan institusi tersebut.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Baca lebih lanjut

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Baca Ringkas