MA dalam Pendidikan Pemuliharaan Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

tree, watering, child

Melalui pendekatan interdisipliner, anda akan mengintegrasikan sains semula jadi dan sosial dengan pendidikan dan kerja lapangan untuk membantu anda memperoleh pemahaman mengenai kesan besar aktiviti manusia di planet ini. Terokai peranan pendidikan dalam menyelesaikan masalah alam sekitar dalam pelbagai tetapan, dari bandar ke hutan hujan.

Mengenai

Selama lebih dari 30 tahun, Program MA 37-kredit dalam Pendidikan Pemuliharaan Alam Sekitar menyediakan siswazah untuk kerjaya alam sekitar dalam bidang pendidikan alam sekitar yang luas. Pendekatan interdisipliner program ini melibatkan kedua-dua teori dan amalan dan mengintegrasikan sains alam dan sosial dengan pendidikan dan kerja lapangan untuk membantu pelajar memperoleh pemahaman tentang kesan besar aktiviti manusia di planet ini dan peranan pendidikan dalam menyelesaikan masalah alam sekitar.

Program ini melibatkan fakulti dari berbagai bidang disiplin di Universiti, termasuk pendidikan, sejarah, falsafah, undang-undang, kewartawanan, sains, kesihatan, dan seni.

Kursus teras dalam pemikiran alam sekitar, ekologi sosial, politik alam sekitar dan pendidikan alam sekitar memperkenalkan pelajar kepada teori, dasar, dan etika yang telah membentuk wacana umum dan pemahaman tentang alam sekitar.

Pilihan raya membolehkan pelajar menyesuaikan program pengajian mereka untuk memenuhi kepentingan pendidikan pemuliharaan tertentu mereka dalam bidang seperti keadilan alam sekitar, reka bentuk kurikulum, pendidikan guru, kajian dasar, pembangunan mampan, ekologi, pendidikan belia, pendidikan hidupan liar, dan kemampanan. Pelajar MA boleh mengambil pilihan dalam Steinhardt, Sekolah Pengajian Siswazah Robert F. Wagner, dan Sekolah Siswazah Sains dan Sains.

Program ini juga mempunyai hubungan yang kuat dengan Program Pendidikan Sains di jabatan ini, dan Collaborative Wallerstein untuk Pendidikan Alam Sekitar Bandaraya di NYU menyediakan pelajar dengan banyak peluang untuk belajar dan bekerja rapat dengan fakulti pendidikan sains mengenai penyelidikan, projek kurikulum, dan alam sekitar lain inisiatif. Penyepaduan kursus dengan kerja lapangan yang diperlukan memberikan pelajar pengalaman urban yang unik dalam pendidikan alam sekitar. Program ini memanfaatkan sumber-sumber yang luas di New York City, di mana pelajar mengkaji isu dan program alam sekitar kontemporari; menilai, membangunkan, atau melaksanakan inisiatif pendidikan untuk kanak-kanak, belia, dan orang dewasa; atau menjalankan penyelidikan terpakai dalam pendidikan alam sekitar.

Pelajar melengkapkan latihan dalam pelbagai organisasi, termasuk New York City Audubon, Jabatan Perlindungan Alam Sekitar NYC, Institut Jane Goodall, Daerah Pemuliharaan Tanah dan Pemuliharaan Bandar Raya New York, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Perikatan Hutan Hujan, Pejabat Penyelarasan Alam Sekitar, Hidupan Liar Datuk Bandar Persatuan Pemuliharaan, Sekolah Menengah Pengajian Alam Sekitar, Sekolah Haram, Muzium Sejarah Alam Amerika, Jabatan Pemuliharaan Alam Sekitar Negeri New York dan Wave Hill.

Inisiatif Keberlanjutan Universiti ini menyediakan peluang tambahan untuk penglibatan dan pembelajaran.

Peluang kerjaya

Program ini menyediakan individu untuk memainkan peranan kepimpinan di sekolah, pertubuhan bukan keuntungan, institusi kebudayaan, dan agensi kerajaan. Graduan bekerja sebagai pendidik, pengurus program, perunding, penyokong, pentadbir, dan pemimpin masyarakat. Sebagai tambahan kepada kerjaya dalam pendidikan, pelajar boleh mengejar kerjaya dalam dasar, advokasi, media, dan banyak profesi lain dalam sektor awam dan swasta.

Sesetengah graduan pergi ke sekolah undang-undang atau program doktoral dalam pendidikan alam sekitar, kajian alam sekitar, sains alam sekitar, dan bidang berkaitan. Universiti menawarkan banyak peluang untuk meneroka kemungkinan pekerjaan menerusi program latihan dan rangkaian organisasi yang luas yang mana program itu dikaitkan, termasuk NYC's Wallerstein Collaborative untuk Pendidikan Alam Sekitar Bandar.

Apa yang Anda Akan Belajar

Anda akan bekerja dengan fakulti dari pelbagai disiplin, termasuk pendidikan, sejarah, falsafah, undang-undang, kewartawanan, sains, kesihatan, dan seni, dan belajar cara:

  • Kritikan kesan besar aktiviti manusia di planet ini;
  • Mengenalpasti dan menggunakan teori, etika, dan dasar alam sekitar dalam pelbagai tetapan formal dan tidak formal, baik secara tempatan dan global, seperti sekolah, institusi kebudayaan, agensi kerajaan, dan pertubuhan bukan untung dan keuntungan;
  • Terangkan model pendidikan alam sekitar nasional dan tempatan, menganalisis isu alam sekitar kontemporari, dan melaksanakan pendidikan alam sekitar sebagai alat interdisipliner dalam memupuk celik dan kesinambungan alam sekitar;
  • Membangunkan kecekapan dalam pendidikan alam sekitar, termasuk reka bentuk program, pembangunan kurikulum, penilaian, penulisan pemberian, analisa dasar, dan pengurusan bukan keuntungan.

Bagaimana Anda Akan Belajar

Kajian Fleksibel

Saiz kelas kecil, dengan majoriti ditawarkan pada waktu malam untuk menampung pelajar yang bekerja. Pelajar sepenuh masa biasanya melengkapkan program ini dalam tiga semester. Pelajar separuh masa boleh mengambil masa sehingga dua tahun untuk menyelesaikan program ini.

Kursus-kursus elektif dalam program dan di seluruh jabatan lain membolehkan anda menyesuaikan program pengajian anda untuk minat anda dalam bidang seperti keadilan alam sekitar, reka bentuk kurikulum, pendidikan guru, kajian dasar, ekologi, pendidikan belia, dan banyak lagi.

Pengalaman Pembelajaran Praktikal

Melalui kerja lapangan yang diperlukan, projek kurikulum, dan inisiatif alam sekitar yang lain, anda akan menggunakan New York City sebagai makmal anda, memperoleh pengalaman bandar yang unik dalam pendidikan alam sekitar dan memanfaatkan sumber-sumber bandar yang luas. Anda akan mendapat pengalaman dalam pendidikan kemampanan menerusi rangkaian latihan praktik kami yang sering membawa kepada pekerjaan setelah tamat pengajian - di organisasi utama seperti Muzium Sejarah Alam Amerika, Audubon New York, Institut Jane Goodall, Sekolah Tinggi Alam Sekitar Kajian, Sanitasi Jabatan Bandar Raya New York, dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Kerjaya dan Hasil

Graduan NYU Steinhardt Pendidikan Pemuliharaan Alam Sekitar kehidupan tuan dan bekerja di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia. Mereka mengarahkan projek-projek, menilai program-program, berunding, menyokong perubahan, membangunkan dasar baru, dan membuat dan menjalankan syarikat mereka sendiri atau organisasi bukan untung - semuanya atas nama mendidik orang ramai mengenai pemuliharaan alam sekitar dan kemampanan.

Alumni kami memegang jawatan sebagai pendidik konservasi, perunding alam sekitar, dan banyak lagi dalam:

  • Agensi bandar, negeri, persekutuan dan antarabangsa
  • Taman, pusat alam, kebun binatang, dan taman botani
  • Pertubuhan bukan untung
  • Sekolah-sekolah awam dan swasta
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change.

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change. Baca Ringkas