MA dalam Mengajar Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL)

Umum

Penerangan Program

Mengajar Bahasa Inggeris sebagai Program Bahasa Kedua (TESL) akan menyediakan anda untuk mengajar pelajar di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia. Tumpuan seluruh kampus terhadap kepelbagaian budaya akan memperkenalkan anda kepada komuniti pelajar dalam konteks setempat. Anda akan mempelajari selok-belok linguistik dan pengajaran dari pakar yang telah hidup, bekerja dan diajar di seluruh dunia. Anda akan mempunyai peluang untuk meletakkan kemahiran anda untuk bekerja dalam pembantu lepasan di program Bahasa Inggeris St Cloud State untuk Program Akademik atau Pusat Bahasa Intensif, sebuah program yang melatih lebih dari 100 pelajar bahasa Inggeris dari lebih daripada 15 buah negara setiap tahun. Kedua pusat ini menawarkan 50 pembantu setiap tahun.

Sorotan Program

 • Kursus yang ada di kampus dan dalam talian .
 • Program pemberian lesen boleh didapati di kampus atau dalam talian dengan lesen Minnesota terdahulu, kursus program lesen K-12 ESL boleh diselesaikan dalam talian.
 • 22 peratus pelajar dari pelbagai latar belakang Amerika Syarikat dan 28 peratus pelajar antarabangsa.
 • Graduan menerima kelayakan profesional.
 • Program di kampus boleh diambil bersempena dengan lesen K-12 ESL untuk negeri Minnesota.
 • Gagasan yang ditawarkan dalam Mengajar Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing dan K-12 Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua
 • 50 orang pembantu lepasan yang ada untuk pemohon yang berkelayakan.
 • Program TANCH Grant yang ditaja secara fizikal menawarkan sehingga $ 4,000 setahun untuk pelajar yang ingin mendapatkan lesen K-12 ESL.
 • 1 1 pilihan yang ditawarkan bersama dengan institusi rakan kongsi di Korea.
 • Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain sijil siswazah juga boleh didapati.

Kecacatan Program

 • Graduan telah mengajar di seluruh Amerika Syarikat dan 19 negara lain .
 • Sembilan fakulti program ini memegang ijazah tertinggi dalam bidang mereka dan mempunyai gabungan 100 tahun pengalaman mengajar.
 • Kos pengajian adalah kurang daripada $ 15,000 untuk di kampus Minnesota dan pelajar timbal balik atau kurang daripada $ 17,000 untuk pelajar dalam talian.
 • Peluang untuk mengambil bahagian dalam pembantu pengajian siswazah di kampus Bahasa Inggeris untuk program Tujuan Akademik atau Pusat Bahasa Inggeris Intensif.

Deadlines Permohonan

Warga AS Antarabangsa Luar AS Antarabangsa Di dalam AS
Jatuh 1 Ogos

15 Mei (di kampus)

1 Ogos (dalam talian)

1 Ogos
Spring 1 Disember

15 September (di kampus)

1 Disember (dalam talian)

1 Disember
Musim panas 1 Mei

15 Februari (di kampus)

1 Mei (dalam talian)

1 Mei

Kerjaya Popular

 • Bahasa Inggeris sebagai pengajar bahasa kedua
 • Bahasa Inggeris sebagai pengajar bahasa asing
 • Meneruskan kajian lanjut melalui Ph.D. program

Fakta & Statistik Universiti

 • 60 program siswazah yang membawa kepada sijil gred, sarjana dan kedoktoran
 • Lebih daripada 200 pembantu lepasan yang diberikan setiap tahun
 • Pembantu siswazah menerima sehingga $ 9,250 gaji setahun dan pembayaran balik tuisyen sehingga lapan kredit siswazah setiap semester.

Keperluan dan Butiran

Prasyarat

Program Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL) mempunyai dua prasyarat utama:

 • Kursus pengantar dalam linguistik
 • Satu tahun pengajian bahasa asing kolej atau bersamaan

Jika anda telah memenuhi kedua-dua prasyarat ini dan semua fail permohonan anda selesai, anda boleh dimasukkan ke dalam program ini tanpa syarat. Jika anda belum memenuhi satu atau kedua-dua prasyarat, anda boleh dimasukkan ke dalam program dengan syarat bahawa prasyarat dipenuhi secepat mungkin. Selepas prasyarat dipenuhi, Pengajian Siswazah akan mengurus semula kemasukan anda dengan membuang syarat.

Jika anda belum menyelesaikan kursus pengantar dalam bahasa linguistik, anda boleh mengambil bahasa Inggeris 361: pengenalan kepada linguistik dalam talian di St Cloud State. Anda juga boleh mengambil kursus ini di universiti lain dan memindahkan kredit. Tanpa melengkapkan kursus ini, anda tidak dibenarkan mendaftarkan diri dalam Bahasa Inggeris 663, 664 atau 666, kursus linguistik utama dalam program ini, tetapi boleh mengambil kursus lain dalam program serentak dengan Bahasa Inggeris 361.

Untuk keperluan bahasa asing, anda boleh memenuhi syarat ini dengan mengambil satu tahun, dua semester atau tiga suku, bahasa asing. Sila ambil perhatian bahawa Bahasa Isyarat Amerika akan dikira sebagai bahasa asing. Keperluan ini juga boleh dipenuhi seperti berikut:

 • Dua tahun bahasa asing sekolah tinggi boleh dikira sebagai satu tahun bahasa asing kolej, kerana dianggap pengalaman yang setara.
 • Pelajar dwibahasa, berbilang bahasa atau antarabangsa boleh memenuhi keperluan ini dengan menyenaraikan bahasa ibunda selain Bahasa Inggeris.
 • Mereka yang telah belajar dan / atau bekerja di luar negara boleh memenuhi keperluan ini dengan menulis surat yang menggambarkan pengalaman pembelajaran bahasa mereka jika bukti pengalaman mereka akan setara dengan satu tahun bahasa asing kolej.
 • Pelajar juga boleh melengkapkan sama dengan dua kursus empat puluh kredit selama 60 jam melalui kursus tuisyen atau kursus bahasa asing pendidikan dewasa, termasuk kursus dalam talian, selagi mereka dapat mendokumenkan sebanyak 120 jam pembelajaran.

Panjang Program

Calon pelajar akan memilih untuk meneruskan Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL) sama ada sebagai Sarjana Seni atau Sarjana Seni dengan lesen K-12 ESL.

Pilihan anda akan menjejaskan panjang program anda dan sama ada anda boleh melengkapkan program penuh dalam talian.

Pelajar yang mempunyai lesen pengajaran negeri Minnesota yang terdahulu di kawasan lain harus dapat menyelesaikan kerja kursus untuk sama ada program dalam tempoh yang sama, tetapi mereka yang memerlukan lesen awal akan mempunyai keperluan tambahan.

Pelajar tanpa lesen pengajaran Minnesota di kawasan lain yang memerlukan lesen diperlukan untuk mengambil 26 kredit kursus siswazah: sebahagian besarnya adalah kursus di kampus tanpa setara dalam talian. Dengan kata lain, pelajar tersebut tidak dapat melengkapkan lesen K-12 ESL sepenuhnya dalam talian.

Kursus Perpindahan

Sekiranya tidak ada aturan khas, Pengajian Siswazah hanya membenarkan 10 kredit untuk dipindahkan.

Kursus-kursus ini mesti:

 • Menjadi kredit siswazah.
 • Datang dari program siswazah yang diakreditasi oleh kerajaan negara di mana universiti itu terletak.
 • Tidak boleh dikira untuk ijazah lepasan terdahulu.
 • Masuk ke dalam Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai program induk Bahasa Kedua dengan nama dan deskripsi kursus yang sesuai dengan kursus yang mana mereka sedang dipindahkan.

Dua perkiraan lain wujud:

 • Pelajar yang telah menamatkan kerja kursus siswazah di institusi Minnesota lain boleh memindahkan sehingga 15 kredit atau lima kursus kredit tiga. Universiti Minnesota di Mankato, Moorhead dan Winona mempunyai kursus lepasan di TESL, jadi pelajar yang mengambil kursus ini di institusi ini harus dapat memohon 15 kredit kerja kursus berkaitan TESL dari universiti asal mereka kepada program master TESL di St Cloud Negeri.
 • Pelajar yang menerima pelajar siswazah di universiti rakan kongsi antarabangsa St Cloud State dengan perjanjian program sarjana dua boleh memindahkan sehingga 15 kredit atau lima kursus tiga kredit ke dalam tesis TESL. Negeri St Cloud mempunyai perjanjian ijazah dual dengan:
  • Universiti Woosong di Daejeon, Korea Selatan
  • Universiti Kyunghee di Jeonju, Korea
 • Di bawah perjanjian ini, para pelajar di universiti rakan kongsi boleh melengkapkan sarjana St. Cloud Negeri dengan menambah 15 kredit atau lima kursus dan tesis enam kredit kepada 15 kredit atau lima kursus kursus TESOL MALL.

Semua kursus perpindahan perlu dilengkapkan dalam tempoh tujuh tahun apabila ijazah TESL pelajar dianugerahkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At St. Cloud State, an education is about far more than an education. It will be an opportunity to explore ideas, seek out unique perspectives and embrace new challenges – all of which will help you u ... Baca lebih lanjut

At St. Cloud State, an education is about far more than an education. It will be an opportunity to explore ideas, seek out unique perspectives and embrace new challenges – all of which will help you unleash your true potential. You will make life-long memories on our 100-acre campus along the scenic Mississippi River. Futures that begin here might seem unassuming at first, but like the mighty Mississippi River, they quickly gather strength. Growing. Surging. Until they're seemingly unstoppable. If you're looking for choice, we've got that covered. We have more than 200 undergraduate programs of study and more than 60 graduate programs, holding nearly every available national accreditation. Founded in 1869, St. Cloud State has evolved into a comprehensive university. We're on a mission to unleash ideas, unleash imagination, purpose, and promise. Baca Ringkas
St Cloud , Plymouth + 1 Lagi Kurang