Program ini memberi tumpuan kepada logik dan aplikasinya dalam falsafah sains, terutamanya dalam asas-asas matematik, fizik, linguistik, dan sains sosial. Di luar beberapa kursus utama dan satu siri seminar semester bersama yang memberikan latar belakang yang sama kepada semua pelajar, kami menawarkan empat kumpulan tematik berikut: Logik dan Falsafah Matematik, Asas Fizik, Logik dalam Linguistik, dan Model dalam Sains Sosial - pelajar terpaksa memilih 7 daripadanya.

Secara umum, program ini berorientasikan penyelidikan, bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk Ph.D. program. Program ini bertujuan membangunkan kemampuan penyelidikan para pelajar. Bahagian tengahnya ialah Logik dan Seminar Aplikasinya di Jabatan Logik, di mana pelajar dan kakitangan bersama membincangkan kerja mereka dalam proses. Topik yang paling sering diadakan dalam seminar ini adalah teori teori dan model dalam hubungan falsafah mereka, falsafah matematik secara amnya, menormalkan teori fizikal, seperti relativiti khas dan umum dalam rangka kerja logik yang berbeza. Pelajar berkenalan dengan kerja penyelidikan kakitangan jabatan dan rakan kongsi dan menyertai program penyelidikan untuk menulis tesis mereka sendiri. Mereka dikehendaki memberikan dua pembentangan kerja mereka selama dua tahun.

Program ini disyorkan kepada pemohon yang merancang pengajian doktor falsafah, matematik, fizik, linguistik.

Program ini membolehkan pelajar memohon program doktor dalam pelbagai bidang: falsafah, matematik, fizik, linguistik.

Kekuatan program

Jabatan Logik di ELTE telah berjaya dengan kerjasama penyelidikan Algebraic Logic di Alfréd Rényi Institute of Mathematics, Akademi Sains Hungary dan Jabatan Linguistik Teoritis Institut Penyelidikan untuk Linguistik, Akademi Sains Hungary.

Jabatan ini menganjurkan dan menganjurkan dua kolokali mingguan: Logik dan Falsafah Seminar Matematik (LaPoM) dan Forum Falsafah Teoritis. MA kami dan Ph.D. pelajar secara kerap dan aktif mengambil bahagian dalam acara ini.

Peluang kerjaya

Program ini direka untuk mereka yang ingin meneruskan pengajian mereka di peringkat pasca siswazah. Graduan kami mempunyai prospek yang baik untuk memohon kepada Ph.D. program dalam falsafah, matematik, linguistik, informatika, fizik, ekonomi dan sosiologi. Graduan kami berjaya menjadi Ph.D. pelajar dan ahli akademik di Eötvös Loránd University dan di beberapa universiti di seluruh Eropah dan di luar negara, termasuk institusi seperti MIT.

Contoh kerja

  • Pendidikan dan penyelidikan
  • Guru
  • Penyelidik

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 24 lagi program yang ditawarkan oleh Eötvös Loránd University »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 28, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
2,200 EUR
Yuran pengajian / semester. Bayaran permohonan: 150 EUR. Kos lain: 100 EUR (Yuran peperiksaan masuk)
Deadline
Jun 15, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
End Date
Julai 2022
Tarikh tutup permohonan
Jun 15, 2020

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jun 15, 2020
End Date
Julai 2022