MA dalam Kewartawanan (Kerja Kursus / Penyelidikan)

Umum

Penerangan Program

MA dalam Kewartawanan (Kerja Kursus)

Disertasi mengenai tema dari Kewartawanan yang memberikan bukti rasa kritikal dan kemampuan penyelidikan calon diperlukan. Artikel penyelidikan yang sesuai untuk penerbitan juga diperlukan.

MA dalam Kewartawanan (Penyelidikan)

Diperlukan Ijazah Kepujian dalam Komunikasi, dengan purata minimum 65%.

Business newspaper pages

Di University of Johannesburg “Masa Depan. Terfikir semula. " bukan sekadar ungkapan yang menarik

Institusi ini memimpin seluruh Afrika dalam Pemikiran Revolusi Perindustrian ke-4, memikirkan kembali masa depan untuk semua disiplin ilmu 4IR adalah gelombang perindustrian seterusnya yang perlu kita fahami dan bentuk untuk membina masa depan negara ini - dan benua Afrika - sangat berhak. 4IR bukan hanya mengenai robotik dan automasi; ini adalah mengenai kemajuan masyarakat untuk memperkasakan manusia dan meningkatkan generasi.

Ketika dunia bergerak maju ke revolusi industri ke-4, begitu juga UJ dengan "Education 4IR" - membawa pemikiran dan teknologi 4IR ke dalam kurikulum di pelbagai kursus dan menggunakan teknologi pembelajaran campuran yang inovatif. Ini bermaksud bahawa lulusan UJ lebih bersedia untuk merangkul masa depan perniagaan dan industri kerana AI dan 4IR memainkan peranan yang lebih besar dalam cara kita hidup dan bekerja.

Di University of Johannesburg , adalah tugas kita untuk merangkul dan menavigasi pemimpin masa depan negara kita dengan bangga dan berani melalui kerumitan 4IR yang tidak dapat dibayangkan sehingga mereka dapat memanfaatkan sepenuhnya dan memberikan hari esok yang lebih baik. Pemimpin masa depan seperti anda! Di sini kita mengetuai perbualan yang berani; mendorong dan membentuk reka bentuk esok yang baru. Di sini kita mengambil tindakan dan membina dunia baru.

Keperluan kemasukan:

Diperlukan Ijazah Kepujian dalam Komunikasi, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan ijazah ini adalah pada 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April tahun yang sama untuk semester kedua.

Tempoh program:

2 tahun

Butiran kenalan:

Nama: Profesor Ylva Rodny Gumede Tel: 011 559 4112 / E-mel: yrodny-gumede@uj.ac.za

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas