MA dalam Keselamatan dan Pembangunan Antarabangsa

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

MA dalam Keselamatan dan Pembangunan Antarabangsa memperkenalkan anda kepada isu-isu utama dan perdebatan kritikal dalam bidang yang sangat serius.

Keselamatan, keganasan dan konflik kini menjadi pusat kepada politik antarabangsa dan wacana dasar pembangunan. Memahami dunia moden memerlukan penghargaan penuh terhadap konflik dan keganasan.

Dalam kursus ini, anda meneroka liputan isu 'tradisional' seperti perang dan konflik, sebagai tambahan kepada isu 'tidak tradisional' seperti keselamatan ekonomi, keselamatan persekitaran, kesihatan dan penghijrahan.

Memanfaatkan kepakaran jabatan dalam keselamatan, anda akan menerima pengenalan lanjut mengenai pendekatan utama dalam kajian keselamatan.

Pendekatan ini meliputi realisme, teori pensekuritian, pendekatan feminis, teori kritikal dan poststrukturalisme.

Mengapa Keselamatan dan Pembangunan Antarabangsa di Swansea?

Swansea University mempunyai nama yang dihormati untuk pengajaran keselamatan dan pembangunan antarabangsa.

Berdasarkan kampus Singleton Park kami yang bertenaga, di kawasan taman yang menghadap ke Swansea Bay, kami mempunyai kepakaran dan pelbagai kemudahan moden untuk memastikan pembelajaran anda adalah tepat pada masanya.

Pusat Siswazah Kolej Kesenian dan Kemanusiaan direka untuk mempromosikan aktiviti penyelidikan individu dan kolaborasi standard antarabangsa.

Ia menawarkan persekitaran yang menyokong penyelidikan pascasiswazah dan mengajar tuan belajar, serta latihan untuk meningkatkan pembangunan akademik dan profesional.

Pengalaman Keselamatan dan Pengembangan Antarabangsa Anda

Anda akan mengkaji empat modul perhubungan antarabangsa 20-kredit wajib, dan dua lagi modul pilihan sebelum mengambil projek disertasi 60 kredit yang anda pilih dalam bahagian kedua kursus.

Modul wajib adalah hak asasi manusia, campur tangan kemanusiaan dan keadilan global; kajian keselamatan kritikal; dan keganasan, konflik dan pembangunan.

Pelbagai pilihan modul pilihan terdiri daripada peperangan, teknologi dan budaya kepada proses pembuatan dasar, dan dari pemikiran semula tadbir urus global kepada demokrasi dan reka bentuk perlembagaan.

Peluang Pekerjaan dan Keselamatan Antarabangsa

Anda akan mengembangkan kedalaman pengetahuan di sekitar keselamatan dan pembangunan antarabangsa, serta kemahiran lisan dan tulisan yang sangat baik.

Graduan MA dalam Keselamatan dan Pembangunan Antarabangsa terus berkerjasama dalam organisasi PBB, kerajaan dan politik, organisasi kemanusiaan, media dan PR.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan biasa ialah ijazah pertama dalam disiplin yang berkaitan, biasanya lebih rendah kedua (purata 55 peratus) atau lebih tinggi atau setara. Pelajar luar negara dijangka mempunyai skor IELTS sebanyak 6.5.

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Kerjaya dan Keusahawanan Swansea Employability Academy (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

  • Bengkel kekosongan kerja, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya.
  • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional.
  • Membantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela.
  • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya.
  • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.

Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas