MA dalam Kesan Prostetik

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Bersedia untuk masa depan dalam prostetik dengan kursus berasaskan latihan yang unik ini. Mengambil tumpuan industri dari awal, anda akan bekerja di studio kesan khas sebenar untuk memperoleh kemahiran utama dan pemahaman yang mendalam, di samping mengembangkan portfolio kreatif dan rangkaian kenalan.

Pengenalan

Kursus ini baru untuk kemasukan 2020.

Anda akan mengembangkan dan menyempurnakan kemahiran anda melalui projek yang difokuskan secara peribadi, berdasarkan komuniti yang menyokong dan bekerjasama. Melalui percubaan dan pengambilan risiko, anda akan mendorong batasan untuk menjadi pengamal kesan prostetik yang berdaya tahan dan dinamik.

Anda akan:

 • Belajar daripada pakar dengan bekerjasama dengan rakan kongsi bertaraf dunia Gorton Studio dan Millennium FX.
 • Kembangkan pelbagai portfolio karya kreatif yang akan membantu melancarkan karier anda.
 • Mempunyai akses ke studio dan sumber standard profesional.
 • Manfaatkan siri kuliah lawatan kami, dengan penceramah tetamu dari industri global.
 • Berpusat di sekolah filem antarabangsa yang rancak, di universiti seni kreatif.

krampus, mask, devil

Apa yang anda akan pelajari

Sepanjang kursus satu tahun ini, anda akan menggunakan silibus yang benar-benar pelbagai disiplin, yang direka untuk memenuhi keperluan industri prostetik dan kesan khas yang sangat kompetitif pada masa ini. Anda akan mengendalikan pembelajaran anda sendiri, mengembangkan arah dan kepakaran anda sendiri, di samping memperoleh pengetahuan praktik industri.

Kandungan kursus

Anda akan mengembangkan pengetahuan anda mengenai program utama dan teknik fabrikasi, pengalaman bekerja berdasarkan studio dalam konteks akademik dan profesional, dan mengembangkan portfolio yang dianggap kritikal. Di samping itu, anda akan diperkenalkan dengan perbahasan kontemporari yang memaklumkan industri kesan prostetik. Bengkel dalam reka bentuk, lukisan, pembuatan, persembahan dan kesedaran industri menyokong pembelajaran anda dalam kursus pascasiswazah yang praktikal dan berfokus pada pekerjaan ini.

Modul

 • Kajian Kontekstual: Memperluas pengetahuan teori anda mengenai konsep kontekstual utama.
 • Building Blocks: Anda mendasari kemahiran dan proses asas dalam pengeluaran Prosthetics Effects.
 • Konteks Industri: Anda akan mengembangkan portfolio profesional anda dan mendapat pendedahan kepada studio kerja sebenar.
 • Memecahkan Cetakan: Eksperimen dengan reka bentuk dan teknik fabrikasi anda untuk menguji had Kesan Prostetik.
 • Pengeluaran PFX: Tumpukan kajian anda pada pengeluaran dan penciptaan badan kerja berkualiti industri.

Bagaimana anda akan belajar

Ini adalah kursus berdasarkan latihan, jadi sebahagian besar perjalanan anda akan melibatkan pembelajaran dengan melakukan, bekerja dengan kemudahan canggih yang ditawarkan oleh rakan kami Gorton Studio dan Millennium FX. Anda juga akan mendapat landasan dalam konteks, teori, program dan saluran melalui kuliah, seminar, bengkel dan kelas master.

Kaedah penilaian

 • Portofolio kerja praktikal
 • Pembentangan
 • Laporan lisan
 • Projek amalan utama

Kakitangan

Bekerja dalam produksi televisyen dan filem, prostetik, reka bentuk dan fabrikasi, pasukan dari Gorton Studio dan Falmouth University mempunyai pengalaman industri yang luas. Kami bangga dengan hubungan industri kami, yang menjangkau di luar UK ke beberapa studio kesan prostetik terbaik di seluruh dunia. Kesalinghubungan ini menyediakan peluang rangkaian penting untuk pelajar dan graduan kami dan membantu memberi maklumat dan membentuk kurikulum kami.

Kemudahan

Sekolah Filem & Televisyen standard berjuta-juta pound menawarkan kemudahan profesional termasuk:

 • Studio lukisan kehidupan
 • Rakaman gerakan / studio yang mengasyikkan
 • Bengkel dengan prototaip cepat, percetakan 3D, pemutus, pengilangan, pengelasan dan kemudahan fabrikasi lain
 • Suite komputer dua puluh tempat duduk dengan perisian utama termasuk Z-Brush, Maya, Adobe CC, dan Substance Painter, antara lain
 • Akses ke Gorton Studio
 • Akses ke Millennium FX Studio
 • Pawagam dengan unjuran Christie M-Series HD dan bunyi surround 7.2

Cara memohon

Syarat kemasukan

Kami mengalu-alukan permohonan daripada mereka yang mempunyai kelayakan Tahap 6 bersamaan, atau pengalaman bersamaan yang relevan, dan kepentingan yang boleh dibuktikan dalam subjek ini.

Kami juga akan mengalu-alukan permohonan anda jika anda mempunyai pembelajaran formal atau 'diperakui' (seperti kursus latihan yang tidak dikendalikan oleh universiti atau kolej) dan belajar dari pengalaman kerja atau belajar sendiri. Ini dipanggil Akreditasi Pembelajaran Terdahulu (APL) dan sepatutnya diperoleh dalam tempoh lima tahun yang lalu, dan bersamaan dengan hasil pembelajaran kelayakan kemasukan minimum kami.

Pemohon APL yang menggunakan pengalaman untuk memohon perlu diperhatikan terdapat yuran permohonan £ 200 untuk kemasukan dengan kedudukan lanjut atau dengan pengecualian dari modul atau kredit tertentu.

Keperluan bahasa

Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris yang cukup dibangunkan untuk berjaya menyelesaikan pengajian anda. Kami menerima pelbagai kelayakan bahasa Inggeris yang diiktiraf bersamaan dengan skor minimum Akademik Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) sebanyak 6.5 keseluruhan, dengan minima 6.0 dalam Membaca, Menulis, Bercakap dan Mendengar.

Pemohon antarabangsa yang memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar di UK mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris Selamat (SELT) yang diluluskan untuk memenuhi keperluan visa kerajaan atau mempunyai ujian bahasa diiktiraf dan diluluskan oleh Universiti. Pasukan Perkhidmatan Pemohon kami boleh membantu dengan sebarang soalan yang anda ada mengenai visa belajar atau ujian bahasa yang sesuai.

Yuran pengajian 2020-21

 • £ 10,895 - UK / EU sepenuh masa (yuran penerimaan £ 250 dibayar. Ini ditolak dari yuran pengajian.)
 • £ 16,000 - antarabangsa sepenuh masa (yuran penerimaan sehingga £ 1,000 dibayar, bergantung kepada kewarganegaraan. Ini ditolak dari yuran pengajian.)

Yuran pengajian ditetapkan setiap tahun dan tertakluk kepada semakan setiap tahun. Oleh itu, Universiti boleh menaikkan yuran pengajian pada tahun kedua atau tahun berikutnya, sejajar dengan inflasi dan / atau maksimum yang dibenarkan oleh undang-undang atau dasar Kerajaan. Pelajar akan diberitahu mengenai perubahan secepat mungkin.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Baca lebih lanjut

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Baca Ringkas
Falmouth , Penryn + 1 Lagi Kurang