MA dalam Hubungan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Matlamat MA kami dalam Hubungan Antarabangsa di Richmond University adalah untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang mendalam mengenai disiplin hubungan antarabangsa, kemahiran analitik dan penyelidikan utama, digabungkan dengan peluang untuk mendapatkan pengalaman praktikal melalui latihan opsional.

Program ini mengkaji pelbagai teori dan pendekatan untuk hubungan antarabangsa, termasuk ekonomi politik global, amalan diplomatik, peranan media global, dan situasi konflik dan selepas konflik dan banyak lagi.

MA dalam Hubungan Antarabangsa menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengajian siswazah dalam disiplin atau untuk karier dalam dunia menarik, politik nasional, serantau, dan antarabangsa, dalam organisasi kerajaan dan bukan kerajaan.

Pelajar dijemput untuk mengambil bahagian dalam lawatan ke institusi antarabangsa utama termasuk Mahkamah Jenayah Antarabangsa di The Hague, ibu pejabat EU di Brussels dan Institut Pengajian Keamanan yang penting di Norway.

Di bawah naungan Pusat Richmond untuk Kajian Negeri, Kuasa

Kurikulum

Kami menawarkan kurikulum yang ketat merangkumi perkembangan teoritis dan praktikal dalam bidang dinamik politik global, yang terletak dalam konteks bertenaga kosmopolitan London, di dalam bilik darjah antarabangsa, yang memberi graduan menjadi kelebihan dalam mengembangkan kemahiran komunikasi inter-peribadi dan interkultural yang penting.

Program ini mengkaji pelbagai teori dan pendekatan untuk hubungan antarabangsa, persoalan ekonomi politik antarabangsa, dan menawarkan kursus mengenai amalan diplomatik antarabangsa, undang-undang dan institusi antarabangsa, kajian terhadap wilayah tertentu, penghijrahan antarabangsa, media dan banyak lagi.


Pilihan Latihan Beriktiraf

Pelajar juga ditawarkan peluang untuk mengikuti kursus penyelidikan berkaitan, sama ada di UK atau di seluruh dunia, sepanjang semester Musim Panas. Universiti ini menyokong para pelajar dalam mendapatkan latihan dan sepanjang tempoh pekerjaan mereka. Pelatih yang Terakreditasi menyediakan peluang yang tidak ternilai bagi pelajar untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang dipelajari dalam kursus dalam suasana dunia sebenar. Pelatih ini diawasi, dan pelajar dikehendaki untuk merenungkan apa yang mereka pelajari dan bagaimana ia relevan dengan apa yang mereka lakukan pada program magang.

Pelajar dinilai melalui gabungan log biasa, persembahan lisan dan menulis reflektif kritikal terhadap pengalaman mereka. Dalam pasaran kerjaya siswazah yang kompetitif, latihan adalah satu peluang yang tidak ternilai yang tidak hanya menambah pelajaran teoritis dalam program tetapi juga menyediakan pautan langsung kepada kerjaya dan peluang-peluang selanjutnya. Latihan ini dilakukan pada bulan-bulan musim panas sekurang-kurangnya 5 minggu.


Top 5 Alasan untuk mempelajari Hubungan Antarabangsa

• Satu latihan dan penyelidikan bersepadu yang secara langsung berkaitan dengan program ini dan akan membantu anda mempersiapkan diri untuk bidang profesional.
• Akan dianugerahkan ijazah yang diiktiraf oleh Amerika Syarikat dan UK apabila berjaya menyelesaikan kursus yang akan menjadi berharga kepada majikan masa depan.
• Saiz kelas kecil (kelas 10 orang secara purata), jam hubungan tinggi dengan profesor dan penasihat akademik.
• Akses ke lokasi pusat London yang berada di hub hubungan antarabangsa dan pengaruh.
• Peluang untuk melawat institusi antarabangsa seperti Ibu Pejabat EU di Brussels dan The Hague di Belanda.


Syarat kemasukan

Ijazah pertama dalam mana-mana disiplin dengan klasifikasi minimum 2.2 (Kepujian Kelas Kedua Rendah) atau setaraf antarabangsanya.


Keperluan Bahasa Inggeris (Pembicara Bahasa Inggeris Bukan Asli)

  • IELTS 6.5 dengan 5.5 dalam setiap Mendengar, Bercakap, Membaca dan Menulis
  • TOEFL (IBT) 87 keseluruhan dengan Mendengar 21, Membaca 22, Menulis 21, Bercakap 23
  • Ujian Akademik Bahasa Inggeris (PTE) 62
  • Cambridge Bahasa Inggeris: Kemahiran - Tahap C2 atau Tahap C1
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Richmond is an American International University, established in 1972 and based in West London with two campuses in Richmond Hill and close to Kensington High Street. Since 1981, the university has be ... Baca lebih lanjut

Richmond is an American International University, established in 1972 and based in West London with two campuses in Richmond Hill and close to Kensington High Street. Since 1981, the university has been awarding US Degrees accredited by The Middle States Commission on Higher Education. One of the latest achievement that Richmond is proud to announce, is being granted the power to award students with its own UK degrees starting from August 2018, as a consequence of having been recently granted Taught Degree Awarding Powers (TDAP) by the Privy Council. Baca Ringkas
Kensington , Richmond + 1 Lagi Kurang