MA dalam Hubungan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Sarjana Seni dalam Hubungan Antarabangsa

Program Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam hal-hal yang paling berkaitan dengan diplomasi, politik dan ekonomi antarabangsa untuk berkomunikasi dan bekerjasama dengan cara yang paling cekap dengan interlocutors antarabangsa supaya ia berada dalam kerajaan dan pertubuhan bukan kerajaan tetapi juga dalam perniagaan mengikut mana-mana yang berkenaan.

Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa sesuai dengan pelajar-pelajar yang ingin meneruskan kerjaya dengan tumpuan antarabangsa, khususnya dalam diplomasi dan kebijakan luar negeri, walaupun dasar hubungan internasional dalam dunia bisnis juga akan dibahas dalam istilah kepemimpinan dan manajemen, bisnis dan proyek internasional pengurusan serta komunikasi antara budaya dan kemahiran rundingan. Di samping itu, kursus penuh ditumpukan kepada EDRS (Etika, Kepelbagaian, Tanggungjawab, Kemampanan). Selesaikan program ini, pelajar akan dapat menyertai organisasi antarabangsa, menjadi sebahagian daripada perkhidmatan diplomatik dan / atau bekerja di sektor swasta.

 • Bahasa Inggeris
 • Tempoh: 3 semester (1.5 tahun): 2 semester Master tesis / magang
 • Tarikh mula: Oktober dan Februari
 • Kredit: 91 ECTS
 • Ijazah Sarjana Muda: Sarjana Seni Hubungan Antarabangsa

Kursus

Kursus untuk Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa dibahagikan kepada 3 kategori utama: Kursus Teras (36 kursus ECTS / 9) yang merupakan Kursus / Seminar wajib dan Pengkhususan (16 kursus ECTS / 5) yang diperkenalkan pada semester 2 program dan Seminar dan Bengkel (9 ECTS). Pada akhir pengajian, pelajar diwajibkan untuk menyediakan Tesis Sarjana (30 ECTS) ATAU menyempurnakan Pelatih (30 ECTS).

Proses kemasukan dan keperluan

 1. Hantar borang permohonan.
 2. Terima maklum balas daripada kakitangan SSHE.
 3. Hantar dokumen tambahan yang diperlukan (diploma terdahulu dan cv, jika berkenaan).
 4. Terima pengesahan pendaftaran.

Kami akan menghubungi anda sebaik sahaja anda menghantar kami permohonan yang lengkap dan dokumen yang diperlukan.

Klik

Keperluan

 • Diploma terdahulu dan cv (jika berkenaan).
 • Imbas ID semasa anda.
 • TOELF / IELTS (80/7) sijil kemahiran bahasa Inggeris atau setaraf.

Soalan?

Hubungilah kami! Anda boleh melakukannya melalui borang di sini, atau secara langsung melalui e-mel: info@sshe.ch

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

SSHE is a private university based in Switzerland – the heart of Europe’s luxury, finance and hospitality. University has a Swiss Labeled Accreditation EduQua and part of EFMD and ECBE organisations. ... Baca lebih lanjut

SSHE is a private university based in Switzerland – the heart of Europe’s luxury, finance and hospitality. University has a Swiss Labeled Accreditation EduQua and part of EFMD and ECBE organisations. Baca Ringkas