Sarjana Seni dalam Hubungan Antarabangsa

Tempoh latihan dalam semester: 4 semester akademik

Bilangan kredit yang akan dicapai dalam rangka program: 120 ECTS

Ini adalah pakar latihan masa depan bahasa Inggeris dua tahun dalam hal ehwal serantau dan antarabangsa dengan pemahaman menyeluruh tentang politik dunia dan hubungan antarabangsa. Program ini dihoskan oleh Institut Pengajian Antarabangsa CUB di mana pelajar mempunyai peluang untuk memilih dari pilihan pakar kawasan serta kursus bahasa untuk membina portfolio yang berguna. Di samping itu, program ini mempunyai skop pelbagai disiplin dengan IR yang kukuh, undang-undang antarabangsa dan dimensi ekonomi dunia. Latar belakang pepejal dalam sains sosial dan pelbagai kursus generalis, seperti Teori Hubungan Antarabangsa dan Dasar Asing Perbandingan, ditawarkan, serta fokus pada hal ehwal Kesatuan Eropah dan interaksi Tengah dan Timur Eropah dengan konteks yang lebih luas dalam politik dunia dan ekonomi global.

Misi kita

Penekanan diberikan kepada pelajar latihan yang diberi kuasa dengan kemahiran analitik (penafsiran, pemikiran kritikal dan menyelesaikan masalah) yang membolehkan mereka menggunakan pengetahuan untuk tujuan praktikal.

Ia adalah persediaan yang ideal bagi mereka yang ingin meneruskan kerjaya dalam pentadbiran awam, institusi antarabangsa, NGO atau syarikat multinasional yang beroperasi atau beroperasi di Eropah Tengah dan Timur, tetapi ia menyediakan pandangan yang lebih global pada masa yang sama.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date