MA dalam Urusan Antarabangsa membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya peranan utama Paris dalam ekonomi, politik dan isu-isu sosial antarabangsa. Melalui program ini, anda akan berpeluang untuk menambah kerja kursus dan modul profesional dengan latihan, kerja lapangan untuk penyelidikan tesis dan kaedah kajian kes untuk pengeluaran tesis.

Fakulti dan kakitangan kami bekerja rapat dengan para pelajar kami untuk menyediakan bimbingan dan sokongan intelektual secara individu yang membolehkan mereka membuat perbezaan di dunia.

MA dalam Urusan Antarabangsa menyediakan:

- Peluang memperoleh gelar sarjana Amerika di Perancis

- Satu gabungan pengetahuan praktikal dan teori tentang hal ehwal antarabangsa, penyelesaian konflik, dan pembangunan masyarakat sivil

-Anda akan mempunyai peluang untuk bekerja bersama-sama para profesional yang berkunjung untuk memajukan kemahiran dan rangkaian anda melalui bengkel tiga hari yang sengit yang menyediakan kepakaran dalam pelbagai topik.

-A rangkaian global untuk melancarkan kerjaya dalam sektor NGO atau dengan institusi antarabangsa, kerajaan kebangsaan, atau syarikat multinasional

MENGENAI KURSUS, MENCARI PENGALAMAN

Sebagai pelajar MA dalam Hal Ehwal Antarabangsa, anda akan melibatkan diri dengan pembentukan teoretis khusus disiplin melalui modul yang direka untuk meningkatkan pemikiran kritikal, serta penyelidikan dan kapasiti penulisan peringkat lepasan.

Program ini mempunyai kursus teras dan pilihan, yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada pelbagai bidang amalan. Kami meliputi skop kandungan yang kaya dari undang-undang kepada hubungan antarabangsa dan diplomasi dan dari resolusi konflik kepada hak asasi manusia, termasuk:

PERNIAGAAN ANTARABANGSA

Sebagai sebahagian daripada program ini, anda akan terlibat dengan dunia secara keseluruhan melalui praktikum Ecole de Guerre dan perjalanan budaya yang ditawarkan oleh program lain, seperti di India, Fez dan Kemboja. Jenis pembelajaran di tempat ini atau kerja lapangan menggalakkan anda untuk berinteraksi dengan persekitaran profesional - undang-undang, kemanusiaan, diplomatik, masyarakat madani - dan sering dalam konteks bahasa dan budaya lain.

EMPLOYABILITY

Sebagai pelajar, anda akan mendapat manfaat daripada kerja lapangan dan penyelidikan sambil anda mendapat kemahiran profesional sepanjang tempoh pengajian anda. Ini, bersama dengan latihan akademik yang ketat, boleh membawa kepada pekerjaan di syarikat, bukan keuntungan dan institusi kerajaan di seluruh dunia.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh The American University of Paris »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date

AUP Alumni in the World: B.J. McDuffie M.A. '09