MA dalam Cabaran Global: Undang-undang, Dasar dan Amalan

Umum

Penerangan Program

Program Cabaran Global Hillary Rodham Clinton, yang didukung oleh Sky, bertujuan untuk memfasilitasi kerjasama antarabangsa untuk menangani cabaran nasional dan transnasional yang mendesak, termasuk:

 • Undang-undang alam sekitar, dengan rujukan khusus mengenai kesan terhadap wanita dan kanak-kanak;
 • Hak asasi manusia dan undang-undang jenayah antarabangsa;
 • Hak kanak-kanak dan melindungi kanak-kanak dalam talian, dan
 • Keganasan, radikalisasi dan keselamatan siber.

Dengan kerjasama dengan Sky, inisiatif biasiswa siswazah ini akan mengembangkan generasi peneraju yang unggul, berpandangan ke hadapan dan berfokus pada dunia nyata dalam bidang biasiswa, aktivisme dan amalan undang-undang.

Sekiranya anda diterima mengikuti program sarjana ini, anda akan mendapat biasiswa yang merangkumi yuran pengajian sepenuhnya serta wang sebanyak £ 15,000 untuk menyumbang kepada kos sara hidup anda.

Para cendekiawan akan menunjukkan kecemerlangan akademik di samping pendekatan yang kreatif dan berorientasikan tindakan untuk bekerjasama dan bekerjasama. Mereka akan mengikuti ijazah Sarjana Sastera selama satu tahun (12 bulan) dalam Cabaran Global: Undang-undang, Dasar dan Amalan. Program ijazah didasarkan pada pembelajaran berdasarkan pengalaman dan merangkumi penempatan projek penyelidikan. Sebagai tambahan, para Cendekiawan akan mendapat manfaat dari berbagai kegiatan tambahan, termasuk bimbingan, penceramah tamu, lawatan dan latihan media.

Mengapa Cabaran Global di Swansea?

Sebagai pelajar pascasiswazah di Sekolah Undang-undang Hillary Rodham Clinton, anda akan menjadi sebahagian daripada sekolah undang-undang yang diiktiraf secara global, dengan persekitaran akademik yang berkembang maju untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan, dan menawarkan pengalaman pelajar yang luar biasa.

Sekolah ini mempunyai reputasi antarabangsa untuk penyelidikan, pendidikan dan pengalaman belajar yang melengkapkan pelajar, staf dan rakan kongsi dengan kemahiran dan pengalaman untuk memahami perubahan landskap undang-undang, dan untuk menghadapi cabaran masyarakat.

Kerjasama antarabangsa yang produktif Sekolah dengan organisasi akademik, komersial dan sektor awam menyokong cita-citanya untuk menjadi yang terdepan dalam pendidikan dalam bidang undang-undang dan kriminologi, yang diakui sebagai keupayaannya untuk mempengaruhi dasar dan perdebatan dan juga kualiti pendidikan yang diberikannya.

Selain pakar terkemuka dalam bidang hak asasi manusia, undang-undang alam sekitar, keadilan jenayah antarabangsa, dan undang-undang komersial, Sekolah ini mempunyai tempat untuk:

 • Observatorium Hak Asasi Manusia Kanak-kanak , yang berfungsi untuk menanamkan hak asasi kanak-kanak pada setiap peringkat pembuatan keputusan mengenai perkara-perkara yang mempengaruhi mereka. Penyelidikan Observatorium mempengaruhi undang-undang hak anak Wales, yang telah mendapat pengiktirafan antarabangsa;
 • Pusat Penyelidikan Ancaman Siber , yang memimpin Inggeris dalam penyelidikan penggunaan media sosial pengganas. Melalui sekolah undang-undang, Swansea adalah satu-satunya universiti di UK yang menjadi sebahagian daripada rangkaian penyelidikan Forum Internet Global untuk Membanteras Keganasan dan merupakan satu-satunya ahli jawatankuasa pengarah Europol mengenai propaganda pengganas dalam talian di UK;
 • Institut Undang-Undang Perkapalan dan Perdagangan Antarabangsa , pusat penyelidikan pakar terbesar seumpamanya di Eropah.

Cabaran Global Anda: Pengalaman Undang-Undang, Dasar dan Praktik

Para cendekiawan akan menunjukkan kecemerlangan akademik di samping pendekatan yang kreatif dan berorientasikan tindakan untuk bekerjasama dan bekerjasama. Mereka akan mengikuti gelaran master satu tahun dalam Cabaran Global: Undang-undang, Dasar dan Praktik yang akan melengkapkan mereka dengan:

 • Kesedaran yang kuat terhadap cabaran global kontemporari dalam kerangka berdasarkan hak;
 • Pemahaman mengenai peranan undang-undang dan dasar dalam menangani cabaran nasional dan transnasional;
 • Kemahiran untuk melakukan penyelidikan yang berkesan, dan mengembangkan penyelesaian praktikal kreatif, dan
 • Pengalaman menyokong dan terlibat dengan pihak berkepentingan untuk memudahkan pembaharuan undang-undang dan dasar.

Di samping program ijazah mereka, para sarjana akan memanfaatkan pelbagai aktiviti tambahan, yang dirancang untuk mengembangkan lagi kemahiran dan pengalaman mereka, dan meningkatkan kemampuan mereka bekerja.

Ini termasuk bimbingan oleh penyelidik dan pengamal, latihan media yang dipesan lebih awal, serangkaian bengkel dan seminar yang disampaikan oleh pakar terkemuka, dan peluang untuk mengunjungi institusi antarabangsa yang relevan.

Peluang Pekerjaan

Program ini dirancang untuk meningkatkan kemampuan kerja pelajar secara signifikan, yang membolehkan mereka mengembangkan kemahiran yang akan melengkapkan mereka untuk bekerja di pelbagai sektor. Program ini akan menyokong perkembangan dan cita-cita pelajar yang ingin meneruskan atau menjalankan kerjaya dalam:

 • Sektor awam, termasuk pemerintah di semua peringkat: cabaran global adalah tanggungjawab utama kerajaan. Lulusan akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang berlaku untuk pengembangan undang-undang dan kebijakan, tindakan terprogram, pelaksanaan pemerintahan melalui peraturan dan penganggaran, dan pengaturan dan penyediaan perkhidmatan awam. Kerjaya berpotensi termasuk perkhidmatan awam, pemerintah daerah, nasional dan sub-nasional, pihak berkuasa tempatan dan badan-badan awam lain, dan kerja-kerja nasihat politik dan dasar.
 • Institusi antarabangsa dan serantau: institusi antarabangsa dan serantau berusaha untuk menyokong, memantau dan mempengaruhi kebijakan negara dan pengaturan sosial yang berkaitan dengan bidang tantangan global. Lulusan akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang berlaku untuk advokasi dalam bidang ini, serta pengaturan teknikal, misalnya, program negeri. Kerjaya berpotensi termasuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Majlis Eropah, dan institusi serantau yang lain.
 • Sektor swasta: cabaran global semakin menjadi perhatian sektor swasta dalam bidang kapitalisme yang bertanggungjawab secara sosial. Organisasi antarabangsa utama seperti Bank Dunia meletakkan hak asasi manusia dan perubahan iklim di pusat perniagaan mereka. Graduan akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan dengan masalah hak asasi manusia perniagaan di peringkat global dan di peringkat negeri atau sub-negeri. Kerjaya berpotensi merangkumi perniagaan global; sektor perniagaan (dari perniagaan berskala besar seperti sektor perbankan hingga kebimbangan yang lebih kecil yang ingin menarik minat pengguna yang beretika).
 • Sektor NGO: badan bukan kerajaan adalah pihak berkepentingan yang mapan dalam menangani cabaran global. Advokasi dan lobi kebijakan, kempen, dan intervensi dasar adalah semua aspek sektor NGO di peringkat global, nasional dan tempatan. Lulusan akan dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang sesuai dengan luasnya pekerjaan yang dilakukan oleh sektor NGO dalam menangani cabaran global. Kerjaya yang berpotensi merangkumi NGO antarabangsa (contohnya UNICEF dan Greenpeace); NGO kebangsaan atau tempatan.
 • Penyelidikan dan akademik: penyelidikan mengenai cabaran global menjadi perhatian utama, dan kemungkinan besar akan meningkat bagi kepentingan pembiayaan. Graduan akan mempunyai kemahiran penyelidikan yang dikembangkan dengan baik. Sebagai tambahan kepada potensi untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat PhD, graduan akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang berlaku untuk pengajaran dan penyelidikan di lapangan. Kerjaya yang berpotensi merangkumi: 'think-tank' polisi; dan, IPT.

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Akademi Tenaga Kerja Swansea (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

 • Bengkel kekosongan kerja, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya.
 • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional.
 • Membantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela.
 • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya.
 • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.

Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Keusahawanan di Sekolah Undang-undang

Sekolah Undang-undang mengambil pendekatan proaktif untuk meningkatkan kebolehpasaran siswazah, dengan Pegawai Kelayakan Keupayaan dan Penempatan. Sekolah menawarkan pelbagai penempatan kerja tempatan, kebangsaan dan antarabangsa, kursus profesional, nasihat dan sokongan untuk membantu anda mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai cita-cita anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas