MA dalam Bahasa Inggeris, Profesional

Youngstown State University (YSU)

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Bahasa Inggeris, Profesional

Youngstown State University (YSU)

(Pelajar boleh memilih MA berasaskan literatur atau trek MA dalam Penulisan dan Penyuntingan Profesional untuk melengkapkan ijazah mereka. Pada halaman ini adalah keperluan bagi trek PWE MA)

Trek PWE dalam Bahasa Inggeris MA menawarkan peluang kepada pelajar untuk mempelajari prinsip dan amalan-teknologi menulis untuk organisasi, institusi, kerajaan, dan perniagaan.

Pelajar dalam program ini mengambil kursus dalam reka bentuk dokumen, penyuntingan teknikal, pengurusan penerbitan, dan pengajian bahasa. Kesemua kursus ini merangkumi kedua-dua teori tradisional dan moden retorik, dan semuanya menawarkan pengalaman bersendirian-menggunakan alat perisian canggih-dalam penciptaan dan pembuatan dokumen profesional.

Pelajar digalakkan meneroka pelbagai pendekatan untuk kajian penulisan dan penyuntingan profesional. Bagi sesetengah pihak, ijazah itu akan berguna dalam mendapatkan pekerjaan selepas tamat pengajian; ijazah juga akan membuat persiapan yang sangat baik untuk peningkatan bilangan Ph.D. program dalam komunikasi profesional dan teknikal.

Syarat Kemasukan

  • Pelajar mestilah mempunyai persediaan major dalam bahasa Inggeris atau persediaan yang lain yang dinilai memuaskan oleh Jabatan dan purata titik gred yang tidak dikira semula dalam kajian sarjana muda sekurang-kurangnya 3.0 (pada skala 4.0).
  • Pemohon untuk MA dikehendaki mengemukakan penyataan ringkas (750-1000 perkataan) tujuan tujuan menguraikan sebab mereka ingin mendapatkan trek PWE MA dalam bahasa Inggeris dan bagaimana tahap itu sesuai dengan matlamat profesional mereka.
This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Youngstown, Pennsylvania
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Youngstown, Pennsylvania
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat