MA Visual Communication

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Kami percaya pereka yang paling berjaya adalah inovator budaya yang, melalui amalan mereka, memaklumkan, meyakinkan dan menghiburkan. Melalui kursus Komunikasi Visual MA kami, anda akan membangunkan suara reka bentuk yang yakin dan mewujudkan portfolio kerja yang cemerlang dalam kesediaan untuk dunia profesional kontemporari.

Anda akan meneroka mekanisme untuk menyampaikan mesej dan makna menerusi pelbagai media, anda akan digalakkan untuk membangunkan kemahiran baru untuk mengukuhkan dan memaklumkan amalan reka bentuk anda, dan anda akan mendapat pemahaman tentang set kemahiran yang diperlukan untuk mencetak, gerakan, dan reka bentuk digital.

Anda juga akan berpeluang untuk meningkatkan amalan anda dalam bidang yang diperlukan untuk menjadi pemimpin kreatif dan meneruskan kerjaya dalam bidang komunikasi visual yang luas, termasuk bidang media cetak, pengalaman pengguna, reka bentuk gerakan, reka bentuk web , reka bentuk pameran dan pengiklanan, bekerjasama dengan ahli komuniti kreatif kami yang lain.

MA Komunikasi Visual direka untuk membantu anda membangunkan suara sebagai pengarang dan inovator, melengkapkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah reka bentuk dalam persekitaran lintas disiplin, termasuk penciptaan tradisional dan digital, suite imej bergerak dan studio 3D.

Anda akan belajar mendekati reka bentuk sebagai agen perubahan - strategi untuk mengubah tingkah laku yang positif dengan cara yang wajar dan mampan.

Dipimpin oleh Hugh Harwood dan sekumpulan pereka profesional yang berpengalaman dengan sambungan di peringkat tertinggi industri - termasuk Slawa Harasymowicz, Vida Vega dan Jayoon Choi - Anda akan belajar melalui pelbagai ceramah, selebaran projek, bengkel, tugas bertulis, kumpulan kritikan dan tutorial individu.

Tempoh pengajian:

 • Satu tahun sepenuh masa atau dua tahun separuh masa

Butiran kursus

Terma satu

Menentukan Latihan Anda

 • Anda akan meneroka amalan kreatif untuk memaklumkan perkembangan terperinci cadangan projek anda dalam kursus ini. Unit ini bertujuan menyediakan rangka kerja berstruktur untuk membolehkan anda menyiasat potensi kaedah, idea dan tema dalam disiplin anda serta membantu memaklumkan dan mengesan amalan anda.

Terma dua

Konteks dan Kaedah

 • Melalui beberapa siri ceramah dan seminar, anda akan terlibat secara aktif dalam pelbagai perdebatan semasa yang memberikan konteks budaya dan intelektual untuk pertimbangan idea dalam komunikasi visual. Program ini menangani isu-isu antara disiplin melalui perbincangan teori dan pertimbangan karya dan teks yang diketuai oleh reka bentuk tertentu.

Pembangunan projek

 • Di dalam unit ini, anda akan membangunkan tema dan tumpuan projek akhir anda, menilai dan menguji objektif cadangan anda sepanjang tempoh pembelajaran yang diarahkan sendiri. Pada peringkat ini, pembangunan projek anda akan dibimbing dan dipersoalkan melalui tutorial, kritikan dan persembahan kumpulan, yang akan menyokong kemajuan kerja anda dan memberikan penilaian kritikal yang ketat dari kakitangan, rakan sebaya dan pengamal profesional. Walaupun menggalakkan penerokaan berterusan dan mempersoalkan idea anda, anda akan meneruskan proses membangunkan kaedah dan strategi yang sesuai untuk kesedaran projek anda apabila anda mula bekerja lebih bebas sebagai penyelidik dan pengamal, menapis soalan penyelidikan anda dan kaedah penyelidikan yang anda gunakan .

Tiga syarat

Realisasi dan Penyebaran

 • Anda akan menggunakan pengetahuan dan pengalaman yang diperoleh dalam unit terdahulu untuk merealisasikan projek MA akhir anda - kemuncak dan penyatuan pengajian anda dalam bentuk sekeping yang diselesaikan, atau badan kerja. Ia sepatutnya menunjukkan kebetulan dan inovasi pada tahap resolusi profesional. Anda juga perlu menyediakan kertas kritikal yang bertujuan untuk memikirkan hasil praktikal khusus projek MA, tafsiran dan kejayaannya sebagai demonstrasi pendekatan anda terhadap amalan kreatif melalui penyelidikan.

Yuran dan kos kursus tambahan

Yuran tuisyen

Yuran kursus setahun untuk tahun 2020 adalah:

 • UK dan pelajar EU sepenuh masa - £ 8,000
 • UK dan pelajar EU sambilan - £ 4,000
 • Pelajar antarabangsa sepenuh masa - £ 16,250 (yuran standard)
 • Pelajar antarabangsa sepenuh masa - £ 15,600 (yuran awal pembayaran penuh)

Kos kursus tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian sila lihat kos kursus tambahan untuk masuk 2020.

Yuran ini adalah betul untuk tahun akademik yang dinyatakan sahaja. Kos boleh meningkat setiap tahun semasa tempoh pendaftaran pelajar berterusan pada kursus selaras dengan inflasi (tertakluk kepada had yuran pengajian maksimum yang ditetapkan). Mana-mana pelarasan untuk pelajar yang berterusan akan berada di atau di bawah kadar ramalan RPI-X.

Diskaun dan biasiswa

Untuk menyokong semua pelajar semasa dan alumni UK dan EU baru-baru ini untuk maju ke peringkat pengajian seterusnya, kami telah membangunkan pelbagai diskaun baru dalam pelbagai kursus.

 • Baca lebih lanjut mengenai diskaun bayaran

Kemudahan

Kemudahan Komunikasi Visual termasuk studio yang berdedikasi dengan ruang untuk kerja peribadi dan kumpulan; suite media digital dengan Mac yang diprogramkan dengan perisian reka bentuk industri terkini termasuk, Adobe Creative Suite, Final Cut Studio, Final Cut Pro, Pro Soundtrack dan Autodesk Maya. Kami mempunyai studio fotografi dan pemprosesan dan percetakan ruang gelap untuk fotografi berasaskan filem hitam dan putih; studio ciptaan dengan akses kepada litografi, percetakan skrin, etsa dan percetakan bantuan.

Apa yang dikatakan oleh pelajar kita

"Pelajaran di UCA pastinya merupakan salah satu pengalaman yang paling hebat yang pernah saya alami, saya dapat merasakan daya kreatif dan bertenaga di mana-mana di kampus. Pasukan UCA di kampus sangat membantu dan mesra, mereka menyokong dengan banyak cara, tanpa mengira sama ada kita memerlukan nasihat akademik atau peribadi. "

Ka I Lei, MA Komunikasi Visual

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan UK

 • Ijazah kehormat atau kelayakan yang setara dalam subjek atau disiplin yang berkaitan

dan / atau

 • Pengalaman kerja yang relevan, menunjukkan kemampuan anda untuk belajar di peringkat pascasarjana.

Pertimbangan juga akan diberikan kepada pemohon yang boleh membuat kes yang kuat untuk kemasukan berhubung dengan projek tertentu dan dapat menunjukkan potensi mereka untuk menyelesaikan kursus secara memuaskan.

Keperluan kemasukan antarabangsa

Untuk melihat keperluan kemasukan yang bersamaan untuk negara anda sila semak laman web kami.

Portfolio anda

Kami akan menghendaki anda menghadiri Hari Pemohon dan membawa portfolio anda untuk penilaian. Maklumat lanjut tentang cara menyusun portfolio, dan keperluan spesifik untuk contoh kerja yang akan dimasukkan, akan disediakan di Portal Pemohon selepas anda memohon.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Baca lebih lanjut

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Baca Ringkas
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Lagi Kurang