MA Mengajar Bahasa Inggeris ke Pembicara Bahasa Lain (TESOL)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kenapa pilih kursus ini

MA TESOL kami ditempatkan di Sekolah Sastera dan Bahasa, sebuah sekolah akademik yang berpangkalan di peringkat antarabangsa yang baik dalam komposisi dan pandangan.

Menjadi guru bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua atau asing memberikan anda peluang untuk membuat sambungan yang bermakna di seluruh budaya dan komuniti dan membuka peluang yang berharga untuk orang lain.

Kami telah menggabungkan pendekatan praktikal, intercultural dan diterapkan kepada pengajaran bahasa dengan kepakaran kami dalam linguistik untuk mencipta kursus tuan yang dapat membantu anda merealisasikan potensi penuh anda.

Apa yang anda akan belajar

Belajar untuk Pengajaran Bahasa Inggeris MA kepada Bahasa Pembicara Bahasa Lain (TESOL) adalah kunci untuk membuka peluang kerjaya antarabangsa dalam sektor yang menikmati pertumbuhan yang mapan. Kami akan membantu anda untuk menguasai teori-teori utama dan prinsip pembelajaran dan pengajaran bahasa supaya anda dapat menerapkannya dengan keyakinan dan imaginasi dalam amalan pengajaran anda sendiri. Pelbagai modul pilihan akan membolehkan anda untuk membuat pakar, manakala disertasi akan membolehkan anda menjalankan penyelidikan mendalam ke topik yang menarik minat anda.

Kursus ini merupakan pelengkap yang hebat kepada kelayakan pengajaran, membuka peluang untuk menjadi ahli aktif komuniti pengajaran bahasa akademik dan profesional antarabangsa.

Modul

Modul yang disenaraikan adalah petunjuk, mencerminkan maklumat yang terdapat pada masa penerbitan. Sila ambil perhatian bahawa modul mungkin tertakluk kepada ketersediaan pengajaran, permintaan pelajar dan / atau topi saiz kelas.

Universiti mengendalikan rangka kerja kredit untuk semua program yang diajar berdasarkan tarif 15 kredit. Modul boleh sama ada 15, 30, 45 atau 60 kredit, dan tambahan untuk beberapa disertasi sarjana, 90 kredit.

Struktur program kami mengikuti tujuan pendidikan yang jelas yang disesuaikan untuk setiap program. Ini semua digariskan dalam spesifikasi program yang merangkumi butiran lanjut seperti hasil pembelajaran:

Tahun 1 (sepenuh masa)

Tajuk Modul Status Semester
Bahan ELT: Reka Bentuk dan Penilaian Pilihan 1
Kaedah Pengajaran Bahasa Wajib 1
Fonetik dan fonologi untuk guru Wajib 1
Kaedah Penyelidikan Wajib 1
Ujian Dan Penilaian di ELT Pilihan 1
Pembelajaran Bahasa Asas Komputer Pilihan 2
Reka bentuk kurikulum Wajib 2
Tatabahasa Bahasa Inggeris untuk Guru Wajib 2
Perolehan dan Pembelajaran Bahasa Kedua Wajib 2
Mengajar Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik Pilihan 2
Mengajar Komunikasi Antara Budaya Pilihan 2
Mengajar Pelajar Muda Pilihan 2
Disertasi Wajib Tahun lepas
Modul pilihan untuk Tahun 1 (sepenuh masa) - FHEQ Tahap 7

Sekiranya anda mempelajari program ini sepenuh masa, anda akan mengambil tiga modul wajib dan satu modul pilihan setiap semester, dan menyerahkan disertasi anda pada bulan September tahun pertama anda.

Syarat kemasukan

  • Sekurang-kurangnya 2: 1 gelar kepujian Inggeris dalam Bahasa Inggeris, Bahasa, atau mana-mana subjek di mana anda telah melengkapkan ijazah dalam bahasa yang berbeza kepada bahasa ibunda anda, atau kelayakan antarabangsa setara yang diiktiraf.
  • Calon boleh dijemput untuk temuduga, sama ada secara peribadi atau melalui Skype.

Keperluan bahasa Inggeris

  • IELTS Academic: 6.5 keseluruhan dengan 6.5 dalam Penulisan dan 6.0 dalam setiap elemen lain.
  • Sekiranya anda tidak mencapai tahap yang diperlukan untuk program anda, kami menawarkan kursus Bahasa Inggeris pra-sessional yang intensif, direka untuk membawa anda ke tahap keupayaan bahasa Inggeris dan kemahiran yang diperlukan untuk kajian anda di sini.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Surrey was established on 9 September 1966 with the grant of its Royal Charter, but its roots go back to a late 19th-century concern to provide greater access to further and higher e ... Baca lebih lanjut

The University of Surrey was established on 9 September 1966 with the grant of its Royal Charter, but its roots go back to a late 19th-century concern to provide greater access to further and higher education for the poorer inhabitants of London. Baca Ringkas