MA: TESOL

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Program ini direka untuk kedua-dua guru bahasa yang berkelayakan dan bercita-cita dari bahasa Inggeris kepada penutur bahasa lain. Ia menarik pelajar dari pelbagai bahagian dunia, yang membawa bersama pelbagai latar belakang dan pengalaman pendidikan. Ini memberi kita peluang untuk meningkatkan pemahaman dan pengetahuan lintas budaya kita dalam konteks pengajaran dan pembelajaran di peringkat global. Tambahan pula, menggunakan forum dalam talian, kami berhasrat untuk menyediakan peluang praktikal untuk anda berinteraksi dengan profesional bahasa di seluruh dunia.

Kami secara kritis mencerminkan teori, dan penyelidikan, masalah bagaimana cara terbaik untuk belajar dan mengajar bahasa tambahan. Kami bertujuan untuk membantu anda memperbaiki kemahiran penyelidikan anda sendiri dan menggalakkan anda menyampaikan dan menerbitkan penemuan anda kepada pengajaran bahasa Inggeris dan komuniti linguistik yang diterapkan.

Anda akan diajarkan oleh pasukan kakitangan yang berpengalaman, termasuk pengarang pengenalan baru untuk linguistik yang digunakan bertujuan untuk pelajar maju dalam disiplin (Hall, Smith & Wicaksono, 2011).

Pelajar kami memberitahu kami bahawa York St John University MA Gunaan Linguistik: TESOL adalah pengalaman yang mencabar dan berguna. Saya tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke program kami dalam masa terdekat.

Struktur kursus

Ijazah Sarjana dalam TESOL memenuhi syarat untuk mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing atau kedua di mana sahaja di dunia (keperluan tertentu akan berbeza antara sekolah dan negara). Jadi, jika anda mahu kerjaya yang berbeza-beza dan menarik, atau jika anda sudah mengajar Bahasa Inggeris dan ingin menyediakan diri anda untuk tanggungjawab yang lebih banyak, program ini boleh digunakan untuk anda.

Guru berpengalaman dalam Bahasa Inggeris boleh diberikan kredit berdasarkan kelayakan dan pengalaman mereka. Apa sahaja pengalaman yang anda bawa ke program ini, matlamat kami adalah untuk membantu anda dalam membangunkan amalan profesional anda dan melanjutkan kerjaya anda dalam pengajaran bahasa Inggeris di rumah atau di luar negara. Kami berhasrat untuk memberi anda peluang untuk membangunkan minat individu anda dalam konteks latihan kelas semasa dan masa depan anda.

Spesifikasi program

Maklumat lanjut mengenai kursus ini boleh didapati dalam spesifikasi program. Sila ambil perhatian bahawa spesifikasi program berkaitan dengan kandungan kursus yang sedang dikaji oleh pelajar di Universiti. Untuk program baru, spesifikasi program akan disediakan dalam talian sebelum permulaan kursus.

Sokongan pembelajaran

York St John University bekerja keras untuk mewujudkan persekitaran yang inklusif untuk semua pelajar kami. Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan sokongan pembelajaran untuk membantu pelajar sepanjang pengajian mereka.

Syarat kemasukan

Kelayakan

Calon untuk masuk ke program Sijil / Diploma / MA pascasarjana mesti biasanya mempunyai:

  • Ijazah (biasanya 2.2 atau ke atas) universiti atau institusi yang diluluskan.
  • Kelayakan yang setara boleh diterima oleh York St John University .
  • IELTS 7.50, dengan tidak kurang daripada 6.5 dalam komponen individu, atau setara (pelajar antarabangsa).

Yuran dan pembiayaan

UK & EU 2020-21

Yuran pengajian untuk tahun 2020 masuk ke kursus pascasiswazah ini ialah £ 6,500 untuk pelajar sepenuh masa UK / EU, Jersey, Guernsey dan pelajar Isle of Man.

Untuk pilihan separuh masa, lihat halaman web Bayaran & Pembiayaan untuk maklumat lanjut.

Pinjaman Pasca Siswazah: Pinjaman Pascasiswazah yang baru kini tersedia untuk membantu anda membayar kursus Master anda untuk pelajar bermula pada tahun akademik 2018-19.

Antarabangsa (bukan EU) 2020 - 21

Yuran pengajian untuk tahun 2020 masuk ke kursus pascasiswazah ini ialah £ 12,750 untuk pelajar antarabangsa.

Oleh kerana undang-undang imigrasi, Pelajar Antarabangsa pada visa Tahap 4 mesti belajar sepenuh masa.

Cara memohon

Anda boleh memohon secara terus menerusi pautan menerapkan pautan kami sekarang. Sila pilih varian kursus yang anda berniat untuk melaksanakan (misalnya sepenuh masa atau sambilan) kerana pautan akan membawa anda ke bentuk khusus untuk kursus tertentu. Anda perlu membuat log masuk dan kata laluan dan melengkapkan borang dalam talian. Sila hubungi dua orang pengadil sebelum mengemukakan permohonan anda sebagai permintaan automatik akan keluar sebaik sahaja anda menyerahkan, dan permohonan anda tidak akan dikaji semula sehingga kedua-dua rujukan tersebut disediakan.

Permohonan untuk Januari 2021 hendaklah dikemukakan dan diselesaikan pada Januari 2021.

Permohonan untuk September 2020 mesti dikemukakan dan siap pada September 2020.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does.

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does. Baca Ringkas