MA Penulisan Kreatif

LASALLE College of the Arts

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA Penulisan Kreatif

LASALLE College of the Arts

Delight dalam kuasa revelatory frasa tidak dapat dilupakan, kelicinan lazat bahasa, kepuasan pelbagai cerita, dan penyesuaian kisah yang berhijrah dari halaman ke pentas dan skrin, besar atau kecil. Sebagai pelajar Penulisan Kreatif di LASALLE, anda akan belajar bersama masyarakat yang kaya dengan visual artis, pembuat filem, pereka, penari, jurugambar, pelakon dan profesional seni lain dalam Program disahkan oleh seni terkenal universiti, Goldsmiths, University of London. Di tempat lain, pelajar Penulisan Kreatif dan fakulti diasingkan daripada lain kampus artis-penyelidik atau dibayangi oleh program sains dan perniagaan. Pada, kampus bandar meriah LASALLE ini pelajar MA Creative Writing kami bekerja dalam persekitaran kreatif berbakti semata-mata kepada artis dan profesional seni.

Program Penulisan MA Creative, yang ditawarkan dalam kedua-dua sepenuh masa (tahun satu dan setengah, lebih tiga semester) dan separuh masa mod (tiga tahun, lebih enam semester), diberikan kepada penulisan, penyuntingan dan penerbitan yang juga menyediakan pelajar satu rangka kerja kritikal, teori dan sejarah untuk analisis sastera, seni, komunikasi dan seni pedagogi. Intensive bengkel penulisan siswazah mendalami amalan kreatif seorang penulis pelajar untuk membantu anda menulis fiksyen lebih patut diterbitkan, kreatif bukan fiksyen, puisi dan / atau drama (untuk pentas dan / atau skrin). Program diakhiri dengan pelajar memulakan yang penuh panjang penulisan kreatif tesis dalam genre pilihan anda.

Setiap mod pengajian anda bertambah baik menulis, membaca, dan kebolehan editing sementara juga menyediakan meta-pelajaran dalam persepsi, penyelesaian masalah kreatif, kecerdasan sosial-emosi, ketepatan komunikasi, diplomasi interpersonal, komuniti, empati, dan, ya, sifat manusia. soalan falsafah abadi mengenai identiti, pengetahuan, keperibadian, kerja, masyarakat, keluarga, bangsa, cinta, etika, dan makna timbul dan berkembang melalui dikekalkan, dimaklumkan dan penulisan sedar diri di samping rundingan dengan fakulti penulisan yang diterbitkan kami, rakan-rakan bengkel, tetamu penulis dan profesional industri. LASALLE menawarkan semua pelajarnya perarakan yang stabil melawat artis dan profesional seni ditumpukan kepada kesempurnaan estetik, kreativiti dimaklumkan dan siasatan ghairah.

Kami menyediakan penulis, editor, penerbit, kurator budaya dan guru penulisan esok dalam dan di luar yang dinamik, bertenaga Singapura. Dengan kerjasama antarabangsanya dengan Goldsmiths, kekayaan sejarah pendidikan seni, dan Program MA baru yang menarik di Arts Pedagogi dan Amalan, Terapi Seni, Seni Sejarah Asia, dan Pengurusan Seni, LASALLE dengan bangganya menyediakan pertama diajar MA Penulisan Kreatif di Singapura manakala juga menjajarkan Singapura dan Asia Tenggara untuk pasaran dunia semakin meningkat dengan pesat untuk pengeluaran sastera, penerbitan dan pedagogi.

Tulis di sini.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
27,000 SGD
setiap semester Mod Sepenuh Masa / 4500S $ per semester Mode Separuh Masa
Locations
Singapura - Singapore
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Singapura - Singapore
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Just Like That: A Free Metaphor Workshop Highlights