MA Pendidikan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Pendidikan MA adalah program yang fleksibel bagi mereka yang ingin memperluas pengetahuan dan pemahaman tentang amalan pendidikan semasa, perdebatan kontemporari dalam dunia pendidikan dan isu-isu utama yang berkaitan dengan amalan pendidikan.

Penekanan sepanjang program MA adalah untuk membangunkan pemikiran kritikal bebas dan penyelesaian masalah anda. Dengan menggunakan pendekatan berasaskan pertanyaan, program ini direka untuk memberi anda ruang untuk mengkaji secara terperinci topik yang menarik minat anda.

Pendidikan MA boleh dipelajari selama satu tahun sepenuh masa, atau dua tahun separuh masa. Ini membantu guru untuk membangunkan pemahaman pendidikan, kemahiran analisis dan kualiti kepimpinan yang diperlukan untuk meningkatkan pembangunan murid dan pencapaian di sekolah.

Program ini memberi peluang kepada anda untuk mempelajari lebih lanjut mengenai kurikulum, pengurusan sekolah dan kepemimpinan, serta teknologi maklumat dan kaedah penyelidikan.

Pendidikan MA juga sesuai untuk pelajar antarabangsa yang ingin memperluaskan pengetahuan dan pemahaman mereka tentang pelbagai aspek teori pendidikan dan praktik.

Kami merancang program ini untuk membantu perkembangan profesional guru berpengalaman dalam konteks dan suasana penyelidikan terkini dalam pendidikan. Pelbagai mata pelajaran modul pakar membolehkan anda menyesuaikan program dengan keperluan khusus anda sendiri.

Apa yang akan anda pelajari

Anda mempunyai pilihan untuk meninggalkan program pada akhir peringkat 1 dengan Sijil Pasca Siswazah Pendidikan atau pada akhir peringkat 2 dengan Diploma Pascasiswazah dalam Pendidikan selagi anda telah mendapat kredit yang mencukupi.

Beberapa modul disokong oleh lawatan penceramah dan sekolah tempatan dan lawatan berkaitan pendidikan.

Modul teras

Semua modul tertakluk kepada ketersediaan dan senarai ini mungkin berubah pada bila-bila masa.

  • Perspektif Kontemporari dan Kritikal dalam Pendidikan
  • Kaedah Penyelidikan dalam Pendidikan
  • Perspektif Antarabangsa dan Antar Budaya Pendidikan
  • Disertasi

Pilih satu dari

Semua modul tertakluk kepada ketersediaan dan senarai ini mungkin berubah pada bila-bila masa.

  • Pendidikan Inklusif dan Khas: Debat, Teori dan Implikasi untuk Amalan
  • Teknologi dan Pendidikan Digital: Isu dan Cabaran Utama
  • Zaman kanak-kanak
  • Kepimpinan

122473_photo-1509062522246-3755977927d7.jpgNeonbrand / Unsplash

Prospek masa depan anda

Pelajar induk kami meneroka pelbagai amalan pendidikan semasa, melihat isu dan dasar utama.

Graduan meninggalkan dengan kemahiran reflektif dan praktikal dan pengetahuan yang mereka perlukan untuk menyumbang kepada komuniti pembelajaran pilihan mereka.

Terokai lawatan maya

https://virtualtour.hull.ac.uk/take-a-look-around/area-of-interest/choose-your-subject/education-teaching-and-childhood-studies

Syarat kemasukan

Sekurang-kurangnya 2.2 Ijazah Kepujian (atau setaraf antarabangsa) biasanya diperlukan atau pengalaman profesional yang sesuai akan diambil kira. Jika ijazah tidak berada dalam bidang subjek yang berkaitan, kami masih mengalu-alukan permohonan anda.

Ijazah ini adalah untuk sesiapa sahaja yang berminat dalam Pendidikan dalam erti kata yang paling luas; ia tidak akan memenuhi syarat anda untuk mengajar.

Pelajar antarabangsa

Sekiranya anda memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar atau jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda dikehendaki untuk memberikan bukti yang dapat diterima ke atas tahap kemahiran berbahasa Inggeris anda.

Kursus ini memerlukan IELTS 6.0 secara keseluruhan, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap kemahiran.

Sekiranya bahasa Inggeris anda tidak mencapai standard yang diperlukan oleh Universiti untuk program ini, anda mungkin berminat dengan salah satu kursus bahasa Inggeris kami.

Jika anda ingin maklumat lanjut mengenai program ini dari University of Hull sila isi borang ini dan baca dasar privasi kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with ... Baca lebih lanjut

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with thousands of people from across the world. Baca Ringkas