MA Pelancongan, Perhotelan dan Pengurusan Acara

Umum

Penerangan Program

MA Pelancongan, Perhotelan dan Pengurusan Acara

Pengusaha pelancongan yang bercita-cita tinggi? Belajar MA dalam Pelancongan dan Pengurusan Acara di BSBI, disampaikan dengan kerjasama University for the Creative Arts, institusi TEF Gold Standard. Universiti ini juga telah menduduki tempat ke-13 daripada semua universiti di UK dalam Jadual Liga Guardian 2020.

Sepanjang MA yang berfokus pada industri ini, anda akan mengembangkan pengetahuan anda mengenai industri pelancongan dan pengurusan acara dan memperoleh kemahiran praktikal yang diperlukan untuk membantunya menyesuaikan diri dengan iklim semasa. Anda akan mempelajari modul termasuk: Pengurusan Merentas Budaya, Keusahawanan dalam Pelancongan dan Acara serta Pendekatan Strategik dalam Perancangan Pemasaran untuk Perhotelan.

Kelas diajar oleh pensyarah pakar, yang semuanya mempunyai pengalaman luas dalam bidang akademik mereka, yang bermaksud anda akan memperoleh pengetahuan yang anda perlukan untuk berjaya dalam pelancongan dan pengurusan acara. Pada masa anda tamat pengajian, anda akan bersedia untuk mengambil beberapa peranan yang paling kompetitif dalam industri ini.

Di samping program anda, anda akan berpeluang menjelajah Berlin, rumah permulaan, perniagaan besar, dan tempat tumpuan budaya. Jerman juga menawarkan visa kerja pasca pengajian yang membolehkan pelajar tinggal di negara ini sehingga 18 bulan setelah menamatkan pengajian untuk memperoleh pengalaman kerja yang berharga.

Syarat kemasukan

 • Umur Minimum: 21
 • Kelayakan Akademik: Ijazah sarjana yang kuat dari universiti yang diiktiraf. Sekiranya anda tidak memenuhi syarat akademik, anda mungkin dinilai berdasarkan pengalaman kerja yang relevan. Anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman pengurusan.
 • Keperluan Bahasa Inggeris:
  • IELTS - minimum OS 6.0 (dengan min 5.5 dalam setiap komponen) atau ujian setara (iaitu Uji Kata Laluan, PTE, TOEFL IBT).
  • Pemohon yang memperoleh ijazah sarjana muda atau lebih tinggi * dari universiti yang diiktiraf (menurut NARIC), di mana Kaedah Pengajaran sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris (pengajaran dan penilaian) mesti mengemukakan Surat Pengantar Bahasa.
  • Warganegara Kanada yang telah menamatkan ijazah sarjana muda di universiti berbahasa Inggeris mesti mengemukakan Surat Pengantar Bahasa.
  • Sijil Afrika Barat (WAEC DAN NECO sahaja) dengan minimum C6 dalam Bahasa Inggeris dan dikeluarkan dalam 5 tahun terakhir. Sijil Pendidikan Menengah Kenya (KCSE) juga diterima dengan gred keseluruhan C atau ke atas. Untuk Tanzania dan Cameroon, kami meminta IELTS (atau sijil yang setara).
  • Cambridge IGCSE, sijil Cambridge AICE.
  • Diploma Baccalaureate Antarabangsa boleh diterima sekiranya: Sukatan Pelajaran Bahasa Inggeris A: Gred 4 Standard atau Tinggi, atau lebih tinggi dan Sukatan Bahasa Inggeris B: Gred Standard 5 atau Gred Tinggi 4, atau lebih tinggi.
  • Warganegara majoriti negara berbahasa Inggeris yang telah mengikuti kelayakan akademik mereka di negara itu, tidak perlu menduduki ujian Bahasa Inggeris (Antigua dan Barbuda, Australia, Bahamas, Barbados, Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Ireland, Jamaica, Malta , New Zealand, St Kitts dan Nevis, St Lucia, St Vincent dan the Grenadines, Trinidad dan Tobago, UK, dan Amerika Syarikat.

* Ijazah di atas boleh menjadi sijil pascasiswazah, diploma pascasiswazah, ijazah sarjana, dll.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Berlin School of Business and Innovation (BSBI) is located in the heart of Berlin. We focus on helping graduates to become exceptional leaders in their chosen field.

The Berlin School of Business and Innovation (BSBI) is located in the heart of Berlin. We focus on helping graduates to become exceptional leaders in their chosen field. Baca Ringkas