MA / MSc dalam Psikologi (Penyelidikan)

Umum

Penerangan Program

Pelajar mengembangkan kemahiran penyelidikan kuantitatif dan kualitatif dalam Psikologi. Kemahiran tersebut boleh menyebabkan kerjaya berasaskan penyelidikan atau akademik. Penerapan metodologi penyelidikan dan komunikasi penemuan penyelidikan yang kompeten mesti ditunjukkan; oleh itu pelajar mesti dapat menjalankan penyelidikan secara bebas. Kehadiran bengkel dan / atau sesi hubungan diperlukan. Harap maklum bahawa ijazah ini tidak membawa kepada pendaftaran sebagai Ahli Psikologi Penyelidikan dengan HPCSA.

Sisterhood

Hasil / Tujuan kelayakan

Pelajar mengembangkan kemahiran penyelidikan kuantitatif dan / atau kualitatif maju dalam Psikologi. Kemahiran tersebut boleh menyebabkan kerjaya berasaskan penyelidikan atau akademik. Penerapan metodologi penyelidikan dan komunikasi penemuan penyelidikan yang kompeten mesti ditunjukkan; oleh itu pelajar mesti dapat menjalankan penyelidikan secara bebas. Kehadiran bengkel dan / atau sesi hubungan mungkin diperlukan.

Kriteria pemilihan

Pelajar mesti mempunyai ijazah kepujian dalam bidang Psikologi dengan markah purata minimum 65%. Pelajar yang memperoleh ijazah Kepujian BSc dalam Psikologi boleh memohon ijazah MSc dalam Psikologi. Pintu masuk tidak automatik dan berdasarkan markah akademik teratas.

Peperiksaan

Pemeriksaan terdiri dari disertasi mengenai tema terpilih dalam Psikologi, yang dipilih berunding dengan penyelia dan bersama dengan projek penyelidikan di Jabatan Psikologi. Peraturan Umum mengenai pengiriman artikel yang siap untuk diterbitkan berlaku.

Tempoh program:

2 tahun

Butiran kenalan:

Nama: Kad Melissa Dr. / Tel: 011 559 2916 / E-mel: mcard@uj.ac.za

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas