MA / MFA dalam Teater Pendidikan dan Teater Gunaan

Umum

Penerangan Program

Mengenai Program

Sebagai sebahagian daripada program MA dan MFA, pelajar di mana-mana trek boleh mendapatkan lesen awal di Massachusetts sebagai guru teater untuk Pra-K hingga 12 Gred. Sebagai sebahagian daripada program MFA, pelajar boleh terus mengajar di kolej- tahap.

Graduan MA / MFA kami di Teater Pendidikan dan Teater Gunaan pergi ke:

  • Teater mengajar di semua peringkat, termasuk peringkat kolej / universiti
  • Bekerja sebagai artis pengajar atau pengarah pendidikan
  • Meneruskan kerja doktor dalam bidang teater, pendidikan, dan bidang lain yang berkaitan
  • Gunakan teater untuk kerja keadilan sosial berasaskan komuniti sebagai aktivis komuniti, pekerja sosial, pemimpin rekreasi, dan banyak lagi

Seni Pengajaran

Menawarkan dua aliran pengajian untuk pelajar, Pendidikan Teater

Ketahui mengenai keperluan program kami dan kurikulum Pendidikan Teater kami »

Fakulti Terkenal sebagai Mentor

Semasa anda memupuk bakat anda sendiri, anda akan disertai oleh pengarah-pengarah, penerbit, pelakon, pelakon, artis prestasi, dan pendidik yang terkenal di dunia dengan emosi dan pengalaman antarabangsa dan antarabangsa. Anda akan diberikan peluang untuk bekerja secara bersekali dengan profesional ini; Ahli fakulti Emerson tidak hanya berkhidmat sebagai guru tetapi juga mentor dan rakan sebaya anda.

Bertemu dengan fakulti kami »

Kemudahan yang luar biasa

Terletak di tengah-tengah Daerah Teater Boston , kampus Emerson merangkumi:

Dengan penambahan Pusat Paramount dan teaternya, Emerson kini memiliki lebih banyak ruang persembahan berbanding mana-mana institusi lain di Boston.

Ketahui lebih lanjut mengenai teater dan ruang pengeluaran kami »

Membawa Peringkat ke Dunia

Emerson Theatric Education graduates sedang dalam permintaan di seluruh negara. Sebilangan besar graduan kami mencari pekerjaan sebagai pendidik teater mencari jawatan dalam tempoh beberapa bulan setelah menyelesaikan program ini, menjadi guru teater di sekolah-sekolah menengah dan swasta dan sekolah tinggi, pengarah dan pengeluar teater komuniti, dan penyelaras program jangkauan pendidikan. Graduan mencari MFA atau Ph.D. juga mempunyai kadar penerimaan yang tinggi dalam kajian pendidikan lanjut.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Emerson College is internationally recognized as the nation’s premier institution of higher learning devoted to communication and the arts.

Emerson College is internationally recognized as the nation’s premier institution of higher learning devoted to communication and the arts. Baca Ringkas