MA / MFA dalam Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mengenai kursus ini

 • Tempoh: 3 Tahun
 • Permulaan Jangka Masa: Oktober 2020

Syarat kemasukan

Anda biasanya dijangka memegang kelayakan ijazah pertama (2.2 atau ke atas), memegang kelayakan yang setara atau dapat menunjukkan pengalaman profesional atau praktikal yang cukup besar di peringkat yang sepadan dengan kemampuan untuk bekerja di peringkat peringkat Sarjana. Anugerah ini mestilah dalam satu disiplin yang menonjolkan program pengajian yang dicadangkan atau yang dapat ditunjukkan telah memberikan kemahiran praktikal atau konseptual yang sesuai untuk menyumbang kepada kajian ini.

Permohonan untuk Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MFA dibuat kepada Rose Bruford College .

Sebagai sebahagian daripada proses permohonan, pemohon akan diminta pada borang permohonan mereka untuk membuat pernyataan bertulis yang menggariskan pernyataan niat / misi / minat mereka di bidang subjek dan program. Mereka juga perlu menyerahkan bahan, sebuah drama yang mereka tulis jika mereka seorang penulis, portfolio jika mereka adalah pengarah, reel atau adegan yang difilemkan atau dua monolog yang berbeza jika mereka seorang pelakon. Artis pelbagai disiplin digalakkan untuk melamar jika mereka adalah pengarah / penulis drama / pelakon / komposer, misalnya, mereka akan menyerahkan bahan yang memberi gambaran tentang karya mereka di setiap kawasan. Terdapat sebilangan uji bakat yang diadakan di Amerika Syarikat dan Eropah sekiranya pemohon bersedia menghadiri audisi secara peribadi yang lebih disukai.

Dalam semua kes, panel pemilihan akan mencari tahap keupayaan yang jelas, motivasi diri dan kritikan dengan semangat yang dimaklumkan yang dapat mengekalkan anda dalam keadaan yang lebih ketat dan mencabar dari program MFA.

119780_2.jpg

Kenapa pilih kursus ini?

1. Praktik dan Persembahan Teater Antarabangsa MA / MFA bertujuan untuk memberi inspirasi kepada para seniman teater dan persembahan pada hari esok dan menarik minat mereka yang berkomitmen untuk mencipta karya mereka sendiri - sama ada sebagai pelakon, pengarah atau penulis untuk panggung. Perjalanan program merangkumi ketiga-tiga bidang.

2. Program ini ketat, intensif, komprehensif dan praktikal, menggabungkan rasa ingin tahu yang mendalam untuk hidup dengan minat untuk teater dan persembahan. Pelajar akan melakukan penyelidikan praktikal yang mendalam terhadap persembahan kontemporari, pengarahan dan penulisan, dan hubungan mereka dengan membuat teater baru dan membuat persembahan. Dengan berbuat demikian, ini membuka ruang untuk pengembangan amalan dan pengetahuan baru yang inovatif serta mewujudkan perpaduan asli antara teknologi canggih, pengetahuan saintifik semasa dan pergerakan sosial dan politik global melalui media persembahan dan teater.

3. Program MFA menawarkan ijazah global yang unik di tiga benua:

 • Tahun pertama MFA berlangsung di Rose Bruford College di London, UK.
 • Tahun kedua berlangsung di Institut Teater Nasional di Pusat Teater Eugene O'Neill di Connecticut, Amerika Syarikat.
 • Tahun ketiga bermula dengan tiga bulan dengan NTI di Sekolah Seni Teater Moscow di Rusia dan kemudian kembali ke London untuk membuat dan melaksanakan pengeluaran terakhir di London.

4. Pelajar akan memanfaatkan manfaat dan pengalaman dari ketiga sekolah drama antarabangsa terkemuka ini dengan reputasi terkenal kerana memberikan latihan teater vokasional berkualiti tinggi. Program ini secara unik menggabungkan pendekatan Inggeris, Amerika, dan Rusia untuk latihan teater.

5. MA selama 13 bulan diajar selama satu semester di Rose Bruford College di London, satu semester di Institut Teater Nasional di Connecticut dan sebuah projek Penyelidikan Bebas akhir.

6. Faedah program ini jelas dan menarik kerana setiap pelajar akan lulus dengan pemahaman yang kuat tentang bagaimana teater dan persembahan berfungsi di kedua-dua belah Atlantik. Pelajar dalam kursus ini tidak hanya akan berfokus pada peringkat antarabangsa, sangat bermotivasi dan reflektif diri, tetapi juga dapat bertahan dalam pendekatan mereka terhadap pembuatan teater, produksi dan sumber daya, mengambil alih nasib kreatif mereka sendiri dan membentuk teater, seni dan budaya masa depan.

Tonton Webinar kami untuk maklumat lebih lanjut

Maklumat Bayaran dan Aplikasi

Cara memohon

Hubungi admissions@bruford.ac.uk untuk maklumat lebih lanjut.

Pemohon Antarabangsa

Sila hantar e-mel international@bruford.ac.uk

Tarikh Audisi 2020 untuk Pemohon

Berikut adalah tarikh audisi Sidcup kami untuk rujukan. Anda mesti membuat permohonan terlebih dahulu sebelum dapat menghadiri uji bakat.

Masa TBC

 • Sabtu 16 Mei
 • Sabtu 6 Jun

2019 Bayaran Masuk

Bayaran di bawah adalah untuk kemasukan 2019 dan bertindak sebagai panduan. Bayaran 2020 akan disahkan di halaman ini tidak lama lagi.

MA: £ 32,800 selama 13 bulan.

Ini adalah bayaran semua termasuk kos pengajian, penginapan dan makanan.

MFA: £ 89,100 selama tiga tahun .

Ini adalah bayaran semua termasuk kos pengajian, penginapan dan makanan.

Yuran MFA komprehensif juga merangkumi:

 • Tuisyen
 • Perumahan untuk kesemua enam semester
 • Makanan dan / atau stok makanan untuk semua enam semester
 • Tiket teater di ketiga-tiga bandar raya ini
 • 2-minggu residen di London atau New York City
 • Pengangkutan Tempatan semasa di NTI
 • Sewa jubah wisuda
 • 2 tetamu tamat pengajian
 • Transkrip / ijazah

119778_3.jpg

Kandungan kursus

Sila ambil perhatian terdapat dua program yang disenaraikan di bawah:

Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MFA

Struktur akademik

Program MFA mempunyai corak unik dalam program MFA ini diajar selama tiga tahun di tiga benua yang berlainan. Program ini akan mendapat manfaat daripada kursus-kursus yang telah ditawarkan di Rose Bruford College dan NTI yang telah dibangunkan, berstruktur dan digunakan sebagai batu loncatan untuk membina MFA. Para pelajar MFA juga akan mendapat manfaat daripada belajar untuk semester pada tahun ketiga mereka di Rusia di Moscow Art Theater School.

Tahun 1: Berpusat di Rose Bruford College di London, UK

Terdapat tiga modul dalam satu tahun yang masing-masing dilaksanakan oleh semua pelajar dalam asas lakonan, penulisan dan pengarahan. Tahun satu akan merangkumi kemahiran dan asas tiga bidang untuk semua pelajar tanpa pilihan. Program yang dipesan khas ini dirancang untuk merangkumi modul Performative Writing mengenai penyediaan Pascasiswazah terkini di Rose Bruford College .

 • Modul 1. Kemahiran prestasi (30 kredit)
 • Modul 2. Penulisan Performat / Vade Mecum (30 kredit)
 • Modul 3. Pelakon, Penulis, Pengarah dan pembuat Teater (30 kredit)

Tahun 2: Berdasarkan Institut Panggung Nasional, Connecticut, Amerika Syarikat

Terdapat dua modul pada tahun kedua di NTI. Modul pertama (modul 4) adalah intensif 14 minggu yang menawarkan kurikulum latihan komprehensif yang diambil oleh semua pelajar MFA. Modul kedua (modul 5) memberi pelajar pilihan sama ada untuk mengarahkan, menulis, teater muzik atau membuat persembahan.

 • Modul 4: Makmal Intensif (30 kredit)
 • Modul 5. Amalan Lanjutan (60 Kredit)

Tahun 3: Berpusat di Sekolah Seni Teater Moscow dan Rose Bruford College , London, UK

 • Modul 6: Projek Bebas Akhir (Rose Bruford tutored)

Projek Bebas akhir bermula dengan tiga bulan kajian / penyelidikan di Moscow Art Theater School untuk melatih, menyelidik, memulakan menulis untuk pertunjukan ensemble untuk prestasi di London atau Edinburgh yang akan dibacakan di London selama tiga bulan dan dilakukan apabila kembali ke UK. (60 Kredit).

Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MA (ITPP)

Program tiga belas bulan ini adalah versi pensampelan MFA yang menawarkan satu semester di Rose Bruford College , satu semester di NTI dan satu tempoh Projek Penyelidikan Bebas.

Semester 1: Berasaskan Rose Bruford College di London, UK

Terdapat dua modul 30 kredit yang dilaksanakan oleh pelajar Praktik dan Persembahan Teater Antarabangsa MA di Rose Bruford College . Modul pertama memberi tumpuan kepada kemahiran asas prestasi. Program ini dirancang untuk merangkumi modul Performative Writing dari penyediaan pascasiswazah semasa di Rose Bruford College .

 • Modul 1. Kemahiran prestasi (30 kredit)
 • Modul 2. Penulisan Performat / Vade Mecum (30 kredit)

Semester 2: Berdasarkan Institut Panggung Nasional, Connecticut, Amerika Syarikat

MA menawarkan satu modul dalam dua semester di NTI sebanyak 60 kredit.

 • Modul 3: Pembuat Teater Intensif (60 Kredit)

Modul ini adalah program teater intensif selama 14 minggu. Bahagian pertama modul intensif pembuat teater menawarkan kurikulum latihan yang komprehensif, dengan kelas dalam bidang lakonan, pengarahan, reka bentuk, pergerakan, penulisan drama, suara, nyanyian. Persembahan mingguan drama dan muzikal yang dibimbing oleh pengarah, penulis drama atau komposer yang bekerja. Persembahan ini melibatkan reka bentuk, koreografi dan lain-lain. Setiap pelajar akan terlibat dalam sekurang-kurangnya dua proses merangka dan projek syarikat yang dibina oleh pelajar sejak awal dalam sepuluh hari.

Separuh kedua modul akan membina karya intensif NTI dan menerapkan karya ini dalam jangka masa enam minggu untuk menghasilkan karya teater untuk persembahan awam sebagai sebahagian daripada pembuat teater Intensif yang mengundang pelakon, pengarah, dan penulis drama untuk menghabiskan enam minggu latihan dalam satu disiplin. Mereka akan menghasilkan karya-karya baru di samping persidangan kebangsaan profesional O'Neill yang berasal dari model bacaan berperingkat dan melancarkan kerjaya seniman teater yang tidak terkira banyaknya.

 • Modul 5: Projek Bebas Akhir: Rose Bruford College tutored (60 Kredit)

Modul terakhir terdiri daripada penciptaan karya kreatif yang asal. Pelajar bekerja pada masa dan lokasi mereka sendiri. Ini mungkin prestasi; kertas konseptual; cadangan pelbagai dimensi projek yang pelajarnya telah maju dan akan bergerak ke organisasi profesional; ia mungkin merupakan artikulasi praktikal amalan pelajar sendiri, atau model dan visi untuk organisasi masa depan pelajar. Ia boleh menjadi buku; ia mungkin penyampaian Penyelidikan dan Pembangunan untuk pengeluaran teater, atau penubuhan portfolio profesional, dan bahan untuk uji bakat. Ia akan menjadi puncak dan penyulingan amalan dan visi yang telah dibangunkan pelajar sepanjang kursus mereka dan mencerminkan integriti dan keaslian amalan mereka. Projek akhir dapat difahami sebagai proposisi yang melancarkan pelajar ke dunia profesional.

Di samping program-program yang diajar, terdapat pameran Amerika Syarikat yang dibiayai diri sendiri untuk program Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MA / MFA pada bulan November setiap tahun di New York, Chicago dan San Francisco.

Impak program mengenai pengetahuan dan penyelidikan mata pelajaran.

Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MA / MFA menawarkan peluang kepada para pelajar untuk menjalankan siasatan praktikal yang intensif terhadap prestasi kontemporari, mengarah dan menulis, dan hubungan mereka untuk membuat teater baru dan penciptaan prestasi. Dengan berbuat demikian, ia membuka peluang untuk pembangunan amalan dan pengetahuan baru yang inovatif serta mewujudkan fasil asal antara teknologi canggih, pengetahuan saintifik semasa dan pergerakan sosial dan politik global melalui medium prestasi dan teater.

Terdapat penyelidikan yang penting dalam semua elemen program untuk semua kakitangan dan juga untuk pelajar.

119779_4.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with ... Baca lebih lanjut

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with the world-class teaching we provide, as tools to become an independent thinker and a fulfilled and successful working professional. Baca Ringkas
Sidcup , London , Waterford , Moscow , Belfast , Edinburgh + 5 Lagi Kurang