Mengenai kursus ini

 • Tempoh: 3 Tahun
 • Tempoh Permulaan: Oktober 2019
 • Syarat kemasukan:
  • Anda biasanya dijangka memegang kelayakan ijazah pertama (2.2 atau ke atas), memegang kelayakan yang setara atau dapat menunjukkan pengalaman profesional atau praktikal yang cukup besar di peringkat yang sepadan dengan kemampuan untuk bekerja di peringkat peringkat Sarjana. Anugerah ini mestilah dalam satu disiplin yang menonjolkan program pengajian yang dicadangkan atau yang dapat ditunjukkan telah memberikan kemahiran praktikal atau konseptual yang sesuai untuk menyumbang kepada kajian ini.
  • Permohonan untuk Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MFA dibuat kepada Rose Bruford College .
  • Sebagai sebahagian daripada proses permohonan, pemohon akan dikehendaki pada borang permohonan mereka untuk membuat pernyataan bertulis yang menyatakan maksud / pernyataan niat / misi mereka dalam bidang subjek dan program. Mereka juga perlu mengemukakan bahan, permainan yang mereka tulis jika mereka seorang penulis, portfolio jika mereka adalah pengarah, reel atau adegan yang difilemkan atau dua monolog yang berbeza jika mereka seorang pelakon. Pelukis pelbagai disiplin digalakkan untuk memohon, jika mereka adalah pengarah / pengarang drama / pelakon / komposer, sebagai contoh, mereka akan mengemukakan bahan yang memberi makna kerja mereka di setiap kawasan. Terdapat beberapa undi yang diadakan di Amerika Syarikat dan Eropah jika pemohon boleh hadir untuk menghadiri uji bakat secara peribadi yang lebih baik.
  • Dalam semua kes, panel pemilihan akan mencari tahap keupayaan yang jelas, motivasi diri dan kritikan dengan semangat yang dimaklumkan yang dapat mengekalkan anda dalam keadaan yang lebih ketat dan mencabar dari program MFA.
119780_2.jpg

Kenapa pilih kursus ini?

 1. Amalan dan Kinerja Teater Antarabangsa MA / MFA bertujuan untuk memberi inspirasi kepada teater dan artis prestasi esok dan merayu kepada mereka yang komited untuk mewujudkan karya mereka sendiri - sama ada sebagai pelakon, pengarah atau penulis untuk pentas. Perjalanan program merangkumi ketiga-tiga kawasan.
 2. Program ini adalah ketat, intensif, komprehensif dan praktikal, mengintegrasikan rasa ingin tahu yang mendalam untuk kehidupan dengan keghairahan untuk teater dan prestasi. Pelajar akan menjalankan siasatan praktikal yang mendalam terhadap prestasi kontemporari, mengarah dan menulis, dan hubungan mereka dengan membuat teater baru dan penciptaan prestasi. Dengan berbuat demikian, ini membuka ruang untuk pembangunan amalan dan pengetahuan baru yang inovatif serta mencipta fusions asal antara teknologi canggih, pengetahuan saintifik semasa dan pergerakan sosial dan politik global melalui medium prestasi dan teater.
 3. Program MFA menawarkan ijazah global yang unik di tiga benua:
  • Tahun pertama MFA berlangsung di Rose Bruford College di London, UK.
  • Tahun kedua berlaku di Institut Panggung Nasional di Pusat Teater Eugene O'Neill di Connecticut, Amerika Syarikat. Tahun ketiga bermula dengan tiga bulan dengan NTI di Sekolah Seni Teater Moscow di Rusia dan kemudian kembali ke London untuk membuat dan melaksanakan pengeluaran terakhir di London.
  • Tahun ketiga bermula dengan tiga bulan dengan NTI di Sekolah Seni Teater Moscow di Rusia dan kemudian kembali ke London untuk membuat dan melaksanakan pengeluaran terakhir di London.
 4. Pelajar akan menarik manfaat dan pengalaman tiga sekolah drama antarabangsa terkemuka ini dengan reputasi terkenal untuk menyampaikan latihan teater vokasional berkualiti tinggi. Program ini secara unik mengintegrasikan pendekatan British, Amerika, dan Rusia ke latihan teater.
 5. MA 13 bulan diajar selama satu semester di Rose Bruford College di London, satu semester di Institut Panggung Nasional di Connecticut dan projek Penyelidikan Bebas akhir.
 6. Manfaat program ini jelas dan menarik kerana setiap pelajar akan lulus dengan pemahaman yang kukuh mengenai bagaimana fungsi teater dan prestasi di kedua-dua belah Atlantik. Pelajar-pelajar dalam kursus ini bukan sahaja akan berfokus pada peringkat antarabangsa, bermotivasi tinggi dan mencerminkan diri sendiri, tetapi juga untuk mengekalkan diri dalam pendekatan mereka untuk menghasilkan teater, pengeluaran dan sumber, yang mengendalikan nasib kreatif mereka sendiri dan membentuk teater, seni dan budaya masa depan.119778_3.jpg

Maklumat Yuran

2019 Bayaran Masuk

 • MA: £ 32,800 selama 13 bulan.
  • Ini adalah yuran merangkumi semua yang meliputi tuisyen, penginapan dan makanan.
 • MFA: £ 89,100 selama tiga tahun.
 • Ini adalah yuran merangkumi semua yang meliputi tuisyen, penginapan dan makanan.

Bayaran MFA yang komprehensif juga termasuk:

 • Tuisyen
 • Perumahan untuk kesemua enam semester
 • Makanan dan / atau stok makanan untuk semua enam semester
 • Tiket teater di ketiga-tiga bandar raya ini
 • 2-minggu residen di London atau New York City
 • Pengangkutan Tempatan semasa di NTI
 • Sewa jubah wisuda
 • 2 tetamu tamat pengajian
 • Transkrip / ijazah119781_5.jpg

Kandungan kursus

Sila ambil perhatian terdapat dua program yang disenaraikan di bawah:

 • Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MFA
 • Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MA
Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MFA

Struktur akademik

Program MFA mempunyai corak unik dalam program MFA ini diajar selama tiga tahun di tiga benua yang berlainan. Program ini akan mendapat manfaat daripada kursus-kursus yang telah ditawarkan di Rose Bruford College dan NTI yang telah dibangunkan, berstruktur dan digunakan sebagai batu loncatan untuk membina MFA. Para pelajar MFA juga akan mendapat manfaat daripada belajar untuk semester pada tahun ketiga mereka di Rusia di Moscow Art Theater School.

Tahun 1: Berpusat di Rose Bruford College di London, UK

Terdapat tiga modul di setiap tahun yang dijalankan oleh semua pelajar dalam asas-asas bertindak, menulis dan mengarahkan. Tahun pertama akan meliputi kemahiran dan asas tiga bidang untuk semua pelajar tanpa pilihan. Program yang dipesan lebih dahulu direka untuk menyertakan modul Menulis Performat pengajian Pascasiswazah semasa di Rose Bruford College .

 • Modul 1. Kemahiran prestasi (30 kredit)
 • Modul 2. Penulisan Performat / Vade Mecum (30 kredit)
 • Modul 3. Pelakon, Penulis, Pengarah dan Pembuat Teater. (30 kredit)

Tahun 2: Berdasarkan Institut Panggung Nasional, Connecticut, Amerika Syarikat

Terdapat dua modul pada tahun kedua di NTI. Modul pertama (modul 4) adalah intensif selama 14 minggu yang menawarkan kurikulum latihan komprehensif yang diambil oleh semua pelajar MFA. Modul kedua (modul 5) menawarkan pelajar pilihan sama ada mengarahkan, menulis, teater muzik atau persembahan.

 • Modul 4: Makmal Intensif (30 kredit)
 • Modul 5. Amalan Lanjutan (60 Kredit)

Tahun 3: Berpusat di Sekolah Seni Teater Moscow dan Rose Bruford College , London, UK

 • Modul 6: Projek Bebas Akhir (Rose Bruford tutored)

Projek Bebas akhir bermula dengan tiga bulan kajian / penyelidikan di Moscow Art Theater School untuk melatih, menyelidik, memulakan menulis untuk pertunjukan ensemble untuk prestasi di London atau Edinburgh yang akan dibacakan di London selama tiga bulan dan dilakukan apabila kembali ke UK. (60 Kredit).

Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MA (ITPP)

Program tiga belas bulan ini adalah versi pensampelan MFA yang menawarkan satu semester di Rose Bruford College , satu semester di NTI dan satu tempoh Projek Penyelidikan Bebas.

Semester 1: Berasaskan Rose Bruford College di London, UK

Terdapat dua modul sebanyak 30 kredit yang dijalankan oleh MA International Theatre and Performance students di Rose Bruford College . Modul pertama memberi tumpuan kepada kemahiran asas prestasi. Program ini direka bentuk untuk menyertakan modul Penulisan Kesan Rose Bruford College pasca siswazah semasa di Rose Bruford College .

 • Modul 1. Kemahiran prestasi (30 kredit)
 • Modul 2. Penulisan Performat / Vade Mecum (30 kredit)

Semester 2: Berdasarkan Institut Panggung Nasional, Connecticut, Amerika Syarikat

MA menawarkan satu modul dalam dua semester di NTI sebanyak 60 kredit.

 • Modul 3: Pembuat teater Intensif (60 Kredit)

Modul ini adalah program teater intensif selama 14 minggu. Bahagian pertama modul intensif pembuat teater menawarkan kurikulum latihan komprehensif, dengan kelas dalam bertindak, mengarahkan, reka bentuk, pergerakan, drama, suara, nyanyian dan lain-lain. Penyampaian mingguan drama dan muzikal yang dibimbing oleh pengarah, pengarang drama atau komposer yang bekerja. Penyampaian ini melibatkan reka bentuk, koreografi dan sebagainya. Setiap pelajar akan terlibat dalam sekurang-kurangnya dua proses perancangan dan projek syarikat yang dibina oleh pelajar dari permulaan dalam sepuluh hari.

Paruh kedua modul ini akan membina karya NTI yang intensif dan memohon kerja ini selama tempoh enam minggu untuk menghasilkan sekeping teater untuk prestasi umum sebagai sebahagian daripada pembuat teater Intensif yang menjemput pelakon, pengarah, dan pemain drama untuk menghabiskan enam minggu latihan dalam satu disiplin tunggal. Mereka akan menghasilkan karya-karya baru bersama persidangan kebangsaan profesional O'Neill yang memulakan model bacaan berperingkat dan melancarkan kerjaya artis-artis teater yang tidak banyak.

 • Modul 5: Projek Bebas Akhir: Rose Bruford College tutored (60 Kredit)

Modul terakhir terdiri daripada penciptaan karya kreatif yang asal. Pelajar bekerja pada masa dan lokasi mereka sendiri. Ini mungkin prestasi; kertas konseptual; cadangan pelbagai dimensi projek yang pelajarnya telah maju dan akan bergerak ke organisasi profesional; ia mungkin merupakan artikulasi praktikal amalan pelajar sendiri, atau model dan visi untuk organisasi masa depan pelajar. Ia boleh menjadi buku; ia mungkin penyampaian Penyelidikan dan Pembangunan untuk pengeluaran teater, atau penubuhan portfolio profesional, dan bahan untuk uji bakat. Ia akan menjadi puncak dan penyulingan amalan dan visi yang telah dibangunkan pelajar sepanjang kursus mereka dan mencerminkan integriti dan keaslian amalan mereka. Projek akhir dapat difahami sebagai proposisi yang melancarkan pelajar ke dunia profesional.

Di samping program-program yang diajar, terdapat pameran Amerika Syarikat yang dibiayai diri sendiri untuk program Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MA / MFA pada bulan November setiap tahun di New York, Chicago dan San Francisco.

Impak program mengenai pengetahuan dan penyelidikan mata pelajaran.

Amalan dan Prestasi Teater Antarabangsa MA / MFA menawarkan peluang kepada para pelajar untuk menjalankan siasatan praktikal yang intensif terhadap prestasi kontemporari, mengarah dan menulis, dan hubungan mereka untuk membuat teater baru dan penciptaan prestasi. Dengan berbuat demikian, ia membuka peluang untuk pembangunan amalan dan pengetahuan baru yang inovatif serta mewujudkan fasil asal antara teknologi canggih, pengetahuan saintifik semasa dan pergerakan sosial dan politik global melalui medium prestasi dan teater.

Terdapat penyelidikan yang penting dalam semua elemen program untuk semua kakitangan dan juga untuk pelajar.119779_4.jpg

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Rose Bruford College of Theatre and Performance »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 16, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
13 - 36 
Sepenuh masa
Price
32,800 GBP
MA: £ 32,800 selama 13 bulan. MFA: £ 89,100 selama tiga tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Okt 2021
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Okt 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Okt 2021

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date