Program Kredit Kaunseling 49 kredit memenuhi keperluan baru-baru ini yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Negara California pada Pengesahan Guru (CTC) bagi mereka yang mencari kerjaya dalam kaunseling sekolah di sekolah K-12.

PILIHAN: Selepas semester pertama mereka di USF, pelajar yang mendaftar di Program Kredensial Perkhidmatan Kaunseling Sekolah / Kaunseling Kakitangan 49-kredit (PPS) mempunyai pilihan untuk mendaftarkan diri dalam Program Konsentrasi Dual 60 dalam Kaunseling Sekolah dan Kaunseling Klinikal Profesional.

Graduan program memperoleh Ijazah Sarjana Sastera (MA) dan layak mendapat Kelulusan Kakitangan Pelajar Perkhidmatan (PPS). Mereka boleh bekerja:

 • dalam tetapan pendidikan awam atau swasta,
 • dalam agensi berasaskan komuniti,
 • sebagai perunding kepada sekolah, program pendidikan, dan institusi lain yang melayani keperluan pendidikan belia.

Mereka juga boleh memilih untuk mengikuti ijazah kedoktoran.

Penerangan Program

Program Kaunseling Sekolah adalah program pendidikan yang unik dan inovatif untuk menyediakan kaunselor untuk menangani keperluan sosial, emosi, dan akademik kanak-kanak, remaja, dan orang dewasa muda dalam pengaturan pendidikan.

Program ini menekankan:

 • pembangunan belia dan kaunseling pelbagai budaya
 • penyelesaian masalah, berorientasikan matlamat, kaunseling
 • orientasi keadilan sosial
 • sistem ekologi dalam konteks bandar

Pelajar belajar teori dan intervensi pragmatik dengan pemuda di sekolah. Program ini mempunyai orientasi keadilan sosial yang bertujuan untuk memupuk ekuiti, menghormati kepelbagaian, kreativiti, belas kasihan dan pemberdayaan masyarakat.

"Apabila ditanya sama ada saya merasa 'bersedia' untuk memasuki bidang kaunseling sekolah, saya selalu merenungkan bagaimana Program Kaunseling Sekolah USF telah menyediakan saya untuk bekerjasama dengan isu-isu sejagat yang dihadapi oleh remaja dan juga khusus yang berkaitan dengan remaja di bandar sekolah. "- Andrea Davis, Psikologi Kaunseling Sekolah Alumna

Kurikulum ini direka secara berurutan

 • Tahun pertama memberi tumpuan kepada teori kaunseling dan amalan, isu-isu perundangan dan etika, perkembangan kanak-kanak dan remaja, kaunseling pelbagai budaya, penyelidikan, kaunseling kumpulan, dan pencegahan dan campur tangan di sekolah.
 • Tahun kedua memberi tumpuan kepada strategi kaunseling penyelesaian masalah, pembelajaran dan pengajaran, kaunseling pelajar dengan keperluan yang luar biasa, kaunseling akademik dan kerjaya, penilaian dan penilaian program, dan perundingan dengan ibu bapa, guru, dan sekolah.

Perkongsian kerja lapangan dan pembelajaran bilik darjah menjadi teras program. Pelajar memulakan kerja mereka di sekolah semasa kelas praktikum pertama semester dan menyelesaikan keperluan bidang semasa tiga semester dalam kelas kerja lapangan. Setiap semester, kelas kerja lapangan dijalankan di bawah pengawasan seorang pengajar yang berpengalaman PPS yang berpengalaman.

Syarat kemasukan

 • Melengkapkan permohonan dalam talian dengan bayaran permohonan $ 55 yang tidak dikembalikan.
 • Satu set transkrip tidak rasmi dari setiap universiti / kolej yang pernah dihadiri. Bagi pemohon AS, ijazah mestilah dari universiti / kolej yang diiktiraf secara serantau. Pemohon yang mempunyai ijazah yang belum selesai mesti memberikan pengesahan rasmi mengenai penyelesaian gelar yang diharapkan dari Pendaftar atau pegawai sekolah. Ijazah sarjana diperlukan untuk memohon kepada program induk. Ijazah induk diperlukan untuk memohon program doktoral. Sila ambil perhatian: jika diakui anda perlu menghantar transkrip rasmi sebelum mendaftar.
 • Pemohon MA dan Kelayakan: IPK Minimum 2.75.
 • Pemohon doktor: IPK minimum 3.0 dari program siswazah.
 • Dua surat yang ditandatangani semasa, mencantumkan kesesuaian untuk kerja siswazah.
 • Résumu semasa.
 • Pernyataan niat

Lawati laman web kami terus di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program Kaunseling Sekolah

Sumber-sumber kewangan

Bantuan kewangan Persekutuan, negeri, dan universiti boleh didapati sebagai pembiayaan kepada pelajar Sekolah Pengajian Pendidikan yang baru diterima dan semasa.

Untuk mengimbangi kos tuisyen pendidikan siswazah, banyak kursus Sekolah Pendidikan ditawarkan pada waktu petang dan petang, dan / atau pada waktu hujung minggu. Kebanyakan pelajar mendapati mereka boleh mengekalkan pekerjaan sepenuh masa sambil memperolehi kelayakan, sarjana atau kedoktorannya. Walau bagaimanapun, jika program anda memerlukan anda meluangkan masa di dalam bilik darjah (iaitu pengajaran pelajar) atau untuk menyelesaikan pengalaman kerja lapangan atau latihan, komitmen tersebut akan mengganggu hari kerja biasa.

Lawati laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sumber kewangan untuk program ini

Program diajar dalam:
 • English
University of San Francisco - School of Education

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh University of San Francisco - School of Education »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
955 USD
seunit.
Ikut lokasi
Ikut tarikh

MA School Counseling