MA Interior Design

Umum

Penerangan Program

Belajar di peringkat universiti seni dan reka bentuk nombor satu dunia selama enam tahun berturut-turut (2015-2020) di Peringkat Ekonomi Universiti QS.

Mengenai Program

Program ini akan mencabar anda untuk merumuskan tanggapan anda sendiri yang ketat dan kritikal terhadap konsep dan membuat dalaman.

Ini sering dilakukan melalui kerja semula struktur sedia ada, penciptaan pemasangan temporal dan pembentukan campur tangan tetap menggunakan ruang, objek dan bahan.

Kami menawarkan konteks unik interdisipliner, studio dan kajian berorientasikan bengkel, serta peluang untuk projek langsung bersempena dengan rakan kongsi industri tertentu. Kami mempunyai staf akademik terkemuka, pereka praktisi, arkitek dan ahli teori, yang semuanya adalah terkenal dan inovatif di peringkat antarabangsa dalam bidang mereka. Pada tahun kedua anda, anda juga akan diberi latihan mentor - seorang pereka dalaman profesional - yang akan anda jumpai empat kali setahun

Apabila memohon untuk program ini, anda memilih salah satu Pathways pakar ini.

Reka Bentuk Pameran
Membangun pendekatan berasaskan pengetahuan, eksperimen dan berasaskan amalan untuk membuat dan memahami pameran pada abad kedua puluh satu.

Danna Danping, MA Interior Design 2019

Keperluan Masuk

Calon dipilih sepenuhnya berdasarkan merit dan aplikasi dialu-alukan dari seluruh dunia. Proses pemilihan akan mempertimbangkan kreativiti, imaginasi dan inovasi seperti yang ditunjukkan dalam portfolio anda, serta potensi anda untuk mendapat manfaat daripada program ini dan untuk mencapai piawaian MA yang tinggi secara keseluruhan.

Anda biasanya akan mempunyai ijazah sarjana yang baik atau pengalaman lain yang sesuai. Pengalaman profesional, sama ada sebelum atau selepas ijazah pertama, mungkin mendapat manfaat. Kami mengalu-alukan permohonan daripada calon dari latar belakang lain yang berkaitan, seperti seni bina, reka bentuk perabot, reka bentuk produk dan reka bentuk grafik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Baca Ringkas