MA Intensif Bahasa Turki (gabungan)

Umum

Penerangan Program

Mod Kehadiran: Sepenuh masa atau separuh masa


Bahasa dua tahun Pathway ditujukan kepada pelajar dengan kepentingan profesional dan akademik di Turki. Latihan intensif dalam bahasa Turki bertujuan untuk menyokong keupayaan pelajar untuk menangani kepentingan disiplin mereka dengan melibatkan teks bertulis dan komunikasi lisan dalam bahasa Turki.

Disiplin pilihan anda digabungkan dengan bahasa Turki intensif selama dua tahun (termasuk tempoh di Turki).

Akses ke Bahasa Turki Pathway kini kini tersedia untuk pelajar dengan:

 1. pemula, atau
 2. tahap kemahiran pengetua.

Tahap kemahiran pelajar akan dinilai melalui ujian penempatan semasa minggu pendaftaran (tarikh tertentu akan diberikan kepada pemohon).

Boleh digabungkan dengan:

Disiplin berikut boleh didapati dengan Pathway Turki Intensif:

Antropologi dan Sosiologi

 • Kaedah Penyelidikan Antropologi MA
 • MA Antropologi Makanan
 • MA Antropologi Media
 • MA Antropologi Perjalanan dan Pelancongan
 • MA Antropologi Perubatan
 • MA Migrasi dan Kajian Diaspora
 • MA Antropologi Sosial
 • MA Antropologi Sosial Pembangunan

Sejarah

 • Kaedah Penyelidikan Sejarah MA
 • MA Sejarah

Sejarah Seni

 • MA Sejarah Seni dan Seni Bina Timur Tengah Islam

Linguistik

 • MA Linguistik

Berhampiran dan Timur Tengah

 • MA Berhampiran dan Pengajian Timur Tengah

Agama dan Falsafah

 • MA Agama Asia dan Afrika

Struktur

Pelajar mesti mengambil 315 kredit, terdiri daripada 255 kredit mengajar (45 daripadanya diajar di luar negara sebagai sebahagian daripada Sekolah Musim Panas) dan disertasi 60 kredit dalam disiplin yang dipilih seperti yang digariskan di bawah.

Pada tahun pertama mereka, pelajar dalam program Bahasa Intensif dua tahun mengambil 60 kredit pengajaran bahasa intensif dan 60 kredit dalam disiplin. Semasa musim panas, mereka mengambil bahagian dalam Summer School di luar negara. Pada tahun kedua, mereka mengambil 30 lagi kredit bahasa serta 60 kredit dalam disiplin; mereka juga menyelesaikan disertasi mereka dalam disiplin.

Tahun 1 (dua tahun sepenuh masa)

Komponen Bahasa

 • Turkish Written Elementary A (PG)
 • Turkish Written Elemen B (PG)

dan

 • Penulisan Bahasa Parsi A (PG)
 • Penulisan Rendah Parsi B (PG)

atau

Pelajar memilih 30 kredit dari 15PNMC406-Arab 100 (PG))

atau

Pelajar memilih 30 kredit dari modul bahasa Perian atau bahasa Arab pada tahap yang sesuai.

Komponen Disiplin

Pelajar mengambil 60 kredit dalam disiplin yang dipilih.

Summer Abroad

Pelajar mengambil bahagian dalam 15PNMC430 Intensive Intermediate Turkish (Summer) di luar negara.

Tahun 2 (dua tahun sepenuh masa)

Komponen Bahasa

 • Turki 3 (PG)

Komponen Disiplin

Pelajar mengambil 60 kredit dalam disiplin yang dipilih.

Disertasi

Pelajar melengkapkan disertasi 60 kredit dalam disiplin yang dipilih.

Notis penting

Maklumat di halaman program mencerminkan struktur program yang dimaksudkan terhadap sesi akademik yang diberikan.

Kemasukan dan Aplikasi

Anda boleh memohon kursus ini melalui borang permohonan dalam talian.

Kami berhasrat menilai permohonan lengkap dan memberikan keputusan dalam tempoh masa 5 minggu. Pelajar luar negara yang memerlukan visa Tier 4 dan ingin menyertai SOAS harus mengambil kira permohonan visa boleh mengambil masa beberapa minggu, jadi anda perlu memohon secepat mungkin.

Pertimbangan Permohonan

Seluruh permohonan, termasuk transkrip dan rujukan, dipertimbangkan sebelum keputusan dicapai. Oleh itu, anda dinasihatkan untuk mengemukakan permohonan lengkap termasuk rujukan dan transkrip (jika diperlukan). Permohonan tidak lengkap akan menambah kelewatan yang banyak kepada proses membuat keputusan.

Pelajar akan menerima pengiktirafan permohonan mereka. Setiap permohonan dipertimbangkan dengan teliti dan walaupun kami cuba dan bertindak balas secepat yang mungkin, kami meminta pelajar mengharapkan untuk menerima respons dalam tempoh lima minggu penerimaan.

Calon-calon yang ada di United Kingdom boleh dipanggil untuk temuduga. Ketiadaan ahli akademik kakitangan (atau contoh mengenai cuti belajar) boleh menjejaskan masa keputusan.

Syarat kemasukan

Pemohon mestilah mempunyai ijazah sarjana muda pertama atau kedua yang baik dari universiti di UK, atau setaraf dengan subjek yang sesuai dengan program yang akan diikuti. Sebagai perbandingan anggaran, BA setara dari universiti Amerika Syarikat akan mempunyai Purata Nilai Gred sama ada 3.3 atau 3.5 bergantung kepada universiti yang menganugerahkan. Sekiranya pemohon tidak mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang yang sesuai ia mungkin diperlukan untuk melengkapkan tahun kelayakan atau diploma satu tahun sebelum memasuki program tuan.

Pengalaman kerja yang relevan juga boleh dipertimbangkan. Kursus individu mungkin mempunyai keperluan kemasukan tertentu, jadi anda dinasihatkan untuk berunding dengan prospektus pascasarjana untuk maklumat lanjut.

Syarat Kemasukan Bahasa Inggeris

Anda mesti dapat menunjukkan bahawa Bahasa Inggeris anda adalah standard yang cukup tinggi untuk berjaya terlibat dan menyelesaikan kursus anda di SOAS . Sila ambil perhatian bahawa kami mengambil serius kata-kata bahasa Inggeris dan kegagalan untuk menemui mereka dengan tepat mungkin mengakibatkan permohonan anda kepada SOAS ditolak. Tidak mungkin untuk berunding jika skor anda berada di bawah tahap yang diperlukan, dengan jangkaan bahawa kerana mereka 'cukup dekat' mereka akan diterima. Adalah penting anda merancang dengan tepat, lebih baik terlebih dahulu, supaya ujian bahasa Inggeris anda datang pada waktu yang baik dan supaya anda mempunyai masa untuk mengambil semula ujian jika perlu. Kami tidak menerima sebab-sebab kesulitan atau kesusahan kewangan kerana tidak mengemukakan atau mengulangi ujian Bahasa Inggeris.

Pelajar antarabangsa

Bagi pelajar EU dan antarabangsa yang memerlukan visa, jika skor kemasukan tanpa syarat dicapai, kami menerima kelayakan dari beberapa negara, serta pelbagai kelayakan dan ujian antarabangsa.

Sekiranya visa kemasukan Tier 4 diperlukan maka SELT, seperti UKEL IELTS mungkin diperlukan. Atas sebab ini, kami mencadangkan semua pelajar visa Tahap 4 untuk memilih ujian Akademik IELTS UKVI sebagai ujian untuk resort pertama.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Baca Ringkas
London , Singapura + 1 Lagi Kurang