Gambaran keseluruhan kursus

Program ini direka untuk kedua-dua guru bahasa yang berkelayakan dan bercita-cita dari bahasa Inggeris kepada penutur bahasa lain. Ia menarik pelajar dari pelbagai bahagian dunia, yang membawa bersama pelbagai latar belakang dan pengalaman pendidikan. Ini memberi kita peluang untuk meningkatkan pemahaman dan pengetahuan lintas budaya kita dalam konteks pengajaran dan pembelajaran di peringkat global. Tambahan pula, menggunakan forum dalam talian, kami berhasrat untuk menyediakan peluang praktikal untuk anda berinteraksi dengan profesional bahasa di seluruh dunia.

Kami secara kritis mencerminkan teori, dan penyelidikan, masalah bagaimana cara terbaik untuk belajar dan mengajar bahasa tambahan. Kami bertujuan untuk membantu anda memperbaiki kemahiran penyelidikan anda sendiri dan menggalakkan anda menyampaikan dan menerbitkan penemuan anda kepada pengajaran bahasa Inggeris dan komuniti linguistik yang diterapkan.

Anda akan diajar oleh pasukan kakitangan yang berpengalaman, termasuk pengarang pengenalan baru untuk linguistik yang diterapkan yang bertujuan untuk pelajar yang lebih maju dalam disiplin (Hall, Smith

Pelajar kami memberitahu kami bahawa York St John University MA Gunaan Linguistik: TESOL adalah pengalaman yang mencabar dan berguna. Saya tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke program kami dalam masa terdekat.

Struktur kursus

Ijazah Sarjana dalam Linguistik Gunaan: TESOL memenuhi syarat untuk mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing atau kedua di mana sahaja di dunia (keperluan khusus akan berbeza antara sekolah dan negara). Jadi, jika anda ingin kerjaya yang berbeza-beza dan menarik, atau jika anda sudah mengajar Bahasa Inggeris dan ingin mempersiapkan diri untuk lebih bertanggungjawab, program ini boleh untuk anda.

Guru berpengalaman dalam Bahasa Inggeris boleh diberikan kredit berdasarkan kelayakan dan pengalaman mereka. Apa sahaja pengalaman yang anda bawa ke program ini, matlamat kami adalah untuk membantu anda dalam membangunkan amalan profesional anda dan melanjutkan kerjaya anda dalam pengajaran bahasa Inggeris di rumah atau di luar negara. Kami berhasrat untuk memberi anda peluang untuk membangunkan minat individu anda dalam konteks latihan kelas semasa dan masa depan anda.

Spesifikasi program

Maklumat lanjut mengenai kursus ini boleh didapati dalam spesifikasi program. Sila ambil perhatian bahawa spesifikasi program berkaitan dengan kandungan kursus yang sedang dikaji oleh pelajar di Universiti. Untuk program baru, spesifikasi program akan disediakan dalam talian sebelum permulaan kursus.

Sokongan pembelajaran

York St John University bekerja keras untuk mewujudkan persekitaran yang inklusif untuk semua pelajar kami. Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan sokongan pembelajaran untuk membantu pelajar sepanjang pengajian mereka.

Syarat kemasukan

Kelayakan

Calon untuk masuk ke program Sijil / Diploma / MA pascasarjana mesti biasanya mempunyai:

  • Ijazah (biasanya 2.2 atau ke atas) universiti atau institusi yang diluluskan.
  • Kelayakan yang setara boleh diterima oleh York St John University .
  • IELTS 6.5, dengan tidak kurang daripada 6.0 dalam komponen individu, atau setaraf (pelajar antarabangsa).

Yuran dan pembiayaan

UK

Yuran pengajian untuk tahun 2018 masuk ke kursus pascasiswazah ini ialah £ 6,000 untuk pelajar sepenuh masa UK / EU, Jersey, Guernsey dan Isle of Man.

Untuk pilihan separuh masa, lihat Yuran

Pinjaman Pasca Siswazah: Pinjaman Pascasiswazah yang baru kini tersedia untuk membantu anda membayar kursus Master anda untuk pelajar bermula pada tahun akademik 2018-19.

Antarabangsa (bukan EU) 2018 - 19

Yuran pengajian untuk tahun 2018 masuk ke kursus pascasiswazah ini ialah £ 12,500 untuk pelajar antarabangsa.

Oleh kerana undang-undang imigrasi, Pelajar Antarabangsa pada visa Tahap 4 mesti belajar sepenuh masa.

Cara memohon

Anda boleh memohon secara terus menerusi pautan menerapkan pautan kami sekarang. Sila pilih varian kursus yang anda berniat untuk melaksanakan (misalnya sepenuh masa atau sambilan) kerana pautan akan membawa anda ke bentuk khusus untuk kursus tertentu. Anda perlu membuat log masuk dan kata laluan dan melengkapkan borang dalam talian. Sila hubungi dua orang pengadil sebelum mengemukakan permohonan anda sebagai permintaan automatik akan keluar sebaik sahaja anda menyerahkan, dan permohonan anda tidak akan dikaji semula sehingga kedua-dua rujukan tersebut disediakan.

Permohonan untuk Januari 2018 hendaklah dikemukakan dan diselesaikan pada 29 Januari 2018.

Permohonan untuk September 2018 mesti dikemukakan dan diselesaikan pada 5 Oktober 2018.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh York St John University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,000 GBP
£ 6,000 untuk pelajar sepenuh masa UK / EU, Jersey, Guernsey dan pelajar Isle of Man. £ 12,500 untuk pelajar antarabangsa.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 2020
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date