MA Fesyen

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Sekiranya anda sudah bersedia untuk menguji sempadan apa yang fesyen bermakna pada abad ke-21 dan mendorong falsafah peribadi dan profesional anda ke had baru, kursus fesyen pascasiswazah ini akan menyediakan platform yang ideal.

Bina suara unik anda

Suara kreatif yang menarik akan muncul apabila anda bekerja dengan bahan dan proses yang berbeza.

Praktik anda akan menerima inovasi digital, teknologi dan budaya apabila anda membangunkan pemahaman yang jelas tentang cara menggunakan promosi dan platform untuk mempamerkan karya anda.

Juruteknik studio ahli akan menyokong penerokaan jahitan yang dipesan terlebih dahulu; kaedah pemotongan dan penutupan eksperimen; tradisi dan kraf haute couture; teknik penamat tangan dan mesin; dan penggunaan teknologi kontemporari.

Wawasan dari pakar industri

Kursus ini disampaikan menerusi gabungan sesi pengajaran formal, penyelidikan bebas dan pembelajaran kolaboratif. Tetamu industri melawat memberikan pandangan yang unik mengenai perdebatan semasa dalam industri fesyen.

Apabila anda lulus, anda akan menyertai komuniti pereka, penyelidik dan pemimpin yang berkembang maju dalam industri yang akan menyokong pembangunan profesional dan kreatif anda.

Graduan bekerja dalam pelbagai kerjaya termasuk

  • Jahitan Tempur
  • Reka bentuk Freelance
  • Reka bentuk kostum
  • Perundingan Reka Bentuk
  • Reka bentuk dan koreografi
  • Teknologi Fabrik
  • Pemotongan Corak
  • Membeli
  • Pengajaran / Kuliah
  • Kajian Penyelidikan / PhD

MA Degree Show

Temui kerja beberapa pelajar pascasiswazah kami di MA Degree Show mereka di Norwich University of the Arts .

Syarat kemasukan

Peserta biasanya harus mencapai Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) / BSc 2: 1 atau lebih tinggi (atau setara), dalam mata pelajaran yang berkaitan dengan kursus pengajian yang anda cadangkan.

Pemohon yang memegang Ijazah dari disiplin lain juga boleh dipertimbangkan untuk kemasukan, tertakluk kepada penyerahan portfolio kerja seni, reka bentuk atau media yang memuaskan untuk menyokong permohonan mereka.

Tawaran kemasukan ke Ijazah Sarjana (MA) adalah berdasarkan harapan bahawa anda berpotensi untuk memenuhi tujuan pengajian dan mencapai standard yang diperlukan untuk berjaya menyempurnakan anugerah tersebut.

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking.

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking. Baca Ringkas