MA Ekonomi Politik Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Butiran Kursus

Memperoleh pemahaman yang komprehensif mengenai kesan globalisasi dan cabaran proses penyerahan integrasi ekonomi yang lebih mendalam.

Anda akan menganalisis pelbagai isu seperti perubahan persaingan antarabangsa, perdagangan, penghijrahan dan pentadbiran global. Anda akan mengembangkan pengetahuan politik ekonomi moden dan meneroka penggunaan global sebagai enjin pertumbuhan. Anda akan membahaskan krisis kewangan 2008, membincangkan bagaimana ia bermula, definisi krisis dan bagaimana dunia bertindak balas.

Anda akan mendapat pemahaman bagaimana ekonomi politik antarabangsa berbeza dengan ekonomi. Serta mengukur pertumbuhan ekonomi, anda juga akan memahami pengagihan kos dan faedahnya, bersama dengan kesan sosial, politik dan alam sekitar.

Ini adalah peluang untuk anda merangkul dan meneliti aspek-aspek politik, sosiologi, sejarah, falsafah dan geografi berkaitan dengan globalisasi ekonomi.

Kerangka Kecemerlangan Penyelidikan 2014

Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014: universiti kami menunjukkan kekuatan dalam lima bidang penyelidikan yang baru muncul yang memasuki penilaian untuk pertama kalinya, termasuk kerja sosial dan dasar sosial.

Faedah Kursus

Kursus kami bertujuan untuk pelajar-pelajar yang sudah bekerja atau mempunyai aspirasi untuk meneruskan kerjaya dalam organisasi berkempen, Organisasi Bukan Kerajaan yang berorientasikan di peringkat antarabangsa, organisasi antarabangsa dan jabatan kerajaan, serta graduan yang berminat dalam kajian akademik selanjutnya.

Seperti semua kursus kami, MA kami menggabungkan kebolehpasaran, keberkesanan peribadi dan pembangunan kemahiran penyelidikan di seluruh modul kami. Anda juga akan mendapat manfaat daripada pautan kami dengan pihak berkepentingan dan majikan yang berkaitan, dan akan mempunyai akses kepada pasukan pengajaran aktif dan penyelidikan yang aktif dari seluruh Universiti kami.

Keperluan Kemasukan

Pemohon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah kepujian kelas kedua dalam mata pelajaran kognitif Sosiologi, Politik, Ekonomi, Falsafah, Pengajian Agama, Geografi Manusia, Sejarah, Pengajian Perniagaan, Kriminologi, Kewartawanan, Pengajian Media, Antropologi, Pengajian Pendidikan, Pengajian Keamanan, Pengajian Eropah, Ekonomi Politik Antarabangsa, Kerja Sosial, Undang-Undang, Sains Sosial, Dasar Sosial, Kajian Pembangunan, Pengurusan Acara, Pemasaran, Pengajian Keselamatan atau Perhubungan Antarabangsa, sekurang-kurangnya gelaran kepujian kelas kedua dalam subjek non-subjek yang disokong oleh bukti kebolehan untuk subjek yang dipohon, atau mempunyai pengalaman atau latihan yang setara, biasanya dari dalam persekitaran kerja. Semua permohonan perlu disokong oleh rujukan, sama ada akademik atau profesional. Semua pemohon perlu memenuhi keperluan bahasa Inggeris Universiti kami.

IELTS:

IELTS 6.0 tanpa kemahiran di bawah 5.5, atau kelayakan yang setara. Universiti menyediakan sokongan yang sangat baik untuk mana-mana pemohon yang mungkin dikehendaki untuk menjalankan kursus Bahasa Inggeris tambahan.

MENGGUNAKAN PEMOHON

Universiti kami mengalu-alukan permohonan daripada pemohon matang yang menunjukkan potensi akademik. Kami biasanya memerlukan beberapa bukti kajian akademik baru-baru ini, contohnya penyiapan kursus akses, namun pengalaman kerja terkini yang berkaitan juga mungkin dipertimbangkan. Sila ambil perhatian bahawa untuk beberapa kursus profesional kami semua pemohon perlu memenuhi kriteria kemasukan yang dinyatakan dan dalam kes ini pengalaman kerja tidak boleh dianggap sebagai ganti.

KELUARKAN KELAYAKAN ANDA

Sekiranya anda seorang pelajar antarabangsa, kami boleh membantu anda membandingkan dan mengesahkan kelayakan anda. Sila hubungi Pejabat Antarabangsa kami di 44 (0) 113 812 1111 09.00 hingga 17.00 Isnin-Thurs / 09.00-16.30 Jari GMT atau e-mel internationaloffice@leedsbeckett.ac.uk.

PERLU MEMPERBAIKKAN KEMAHIRAN BAHASA INGGRIS ANDA?

Jangan bimbang jika anda tidak mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang diperlukan untuk kursus yang anda pilih. Kami menawarkan pelbagai kursus yang telah direka untuk membantu anda meningkatkan kelayakan anda dan keupayaan bahasa Inggeris, yang kebanyakannya diakreditasi oleh British Council.

Prospek Kerja

Peluang pekerjaan tersedia di UK dan di luar negara bekerja untuk Organisasi Bukan Kerajaan, sektor awam, organisasi antarabangsa dan media. Majikan akan menghargai keupayaan anda untuk berfikir dan bekerja secara bebas dan mencabar kebijaksanaan konvensional untuk menyelesaikan masalah yang rumit. Kakitangan pakar kami dikaitkan dengan banyak organisasi utama, yang akan memberi manfaat kepada anda ketika mencari kerjaya dalam bidang ini.

  • Penasihat Dasar Kerajaan
  • Ahli ekonomi
  • Penyelidik Sosial

Nasihat Kerjaya

Pasukan Pekerjaan dan Kerjaya kami menawarkan nasihat pakar dan pelbagai sumber untuk membantu anda memilih dan mendapatkan pekerjaan. Sama ada anda berada di tahun pertama atau terakhir, anda boleh bercakap dengan ahli kakitangan dari Pejabat Kerjaya kami yang boleh memberikan nasihat daripada menulis CV untuk mencari kerja.

Pengajaran dan Pembelajaran

Modul teras

  • Ekonomi Politik Globalisasi
  • Teori Ekonomi Politik Antarabangsa
  • Pembangunan dan Moden Modal: Pendekatan Kritikal
  • Membangunkan
  • Disertasi
  • Menjana Antarabangsa
  • Ekonomi Krisis Ekonomi

Yuran dan Pembiayaan

Pelajar EU dan UK

Yuran tuisyen bagi tahun untuk pelajar yang masuk pada tahun 2018/19 adalah £ 5950. Amaun yang akan anda bayar boleh meningkat setiap tahun untuk mengambil kira kesan inflasi.

Pelajar antarabangsa

Yuran tuisyen bagi tahun untuk pelajar yang masuk pada 2018/19 adalah £ 11500. Jumlah yang anda bayar akan ditetapkan pada tahap ini untuk setiap tahun kursus anda.

Kemudahan

Perpustakaan

Perpustakaan kami dibuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu, setiap hari tahun ini, memberikan anda akses kepada buku dan jurnal pakar, ruang pembelajaran, komputer, kemudahan multimedia dan penyewaan peralatan media. Puluhan ribu sumber digital Perpustakaan kami, termasuk ebook, ejournals dan pangkalan data, boleh diakses secara online pada satu masa dan tempat untuk disesuaikan dengan anda.

Kemudahan Gim dan Sukan

Menjaga kebiasaannya mudah di Leeds Beckett - suite kecergasan kami mudah dijangkau, dilengkapi dengan semua teknologi terkini dan tersedia untuk semua ahli sukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Baca Ringkas
Leeds , UK Online + 1 Lagi Kurang