Bifröst University bangga mempersembahkan program Sarjana yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. MA Ekonomi Politik Antarabangsa adalah program ECTS baru 90 bermula pada Ogos 2019.

Syarat Kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda atau kelayakan yang setaraf, menurut Rangka Kerja Kelayakan Negara untuk Pendidikan Tinggi dan Darjah dari 2011
 • Surat motivasi menyeluruh
 • Skor toefl: 72 / Skor IELTS: 6 / CEFR: B2

Tarikh tutup permohonan

15 Mei 2019

Yuran kelas tambahan

15.000 €

IPE dengan penekanan pada Kesaksamaan Gender dan Nordic

MA dalam Ekonomi Politik Antarabangsa (IPE) adalah kursus interdisipliner dengan skop yang luas dan mempunyai asas kukuh dalam Bifröst University sebagai universiti Nordic berdekatan dengan wilayah Artik. Kursus kajian ini menyediakan pelajar untuk melaksanakan tanggungjawab profesional dalam forum antarabangsa, termasuk organisasi antarabangsa, NGO, syarikat multinasional, media dan agensi dan amalan lain di mana pemahaman tentang ketergantungan global antara proses aliran ekonomi dan tadbir urus politik adalah sangat berharga.

Program induk ini terutama diajarkan secara dalam talian tetapi para pelajar akan dengan jelas melihat manfaat hidup di kampus Bifröst dengan dekat dengan alam inspirasi, ke perpustakaan kampus dan kepada sebahagian daripada fakulti yang tinggal di kampus. Kos tinggal di kampus Bifröst agak rendah dan kesatuan pelajar secara aktif menganjurkan acara sepanjang tahun sekolah.

Setiap semester mempunyai dua modul dengan dua kursus dalam setiap modul dan dua bengkel 'kampus', satu pada permulaan program (Ogos 2018) dan satu pada akhir (Mei 2019). Pelajar boleh bekerja di tesis MA dari Jun 2019 hingga Disember 2019.

Belajar di Bifröst, Iceland

Belajar di Bifröst adalah satu peluang yang unik untuk mengetahui tanah ais dan api. Pelajar berpeluang untuk mencipta momen yang benar-benar berkesan dalam persekitaran yang mesra dan damai dan menerokai alam semulajadi Iceland yang belum tercemar.

Adakah anda tahu bahawa di Bifröst:

 • Penduduk tempatan umumnya berpendidikan dan mesra
 • Kebanyakan makanan adalah organik
 • Gaji adalah tinggi dan juga taraf hidup
 • Suhu purata pada musim sejuk adalah sekitar 0 ° C dan tanpa kelembapan.
 • Alam semulajadi adalah tidak dimanjakan bahawa ia selamat untuk minum air dari sungai terdekat.

Adakah anda tahu bahawa di Iceland:

 • 85% tenaga boleh diperbaharui
 • Bahasa Inggeris adalah bahasa kedua
 • Kesaksamaan jantina disenaraikan di bahagian atas di dunia
 • Kadar jenayah adalah antara yang paling rendah di dunia
 • Jangka hayat adalah antara yang tertinggi di dunia dan orang Iceland telah lama menjadi peringkat di kalangan orang paling bahagia di dunia

Struktur program

Program pengajian adalah 90 kredit di peringkat Sarjana dan diajar terutamanya melalui pembelajaran jarak jauh, semasa semester musim gugur dan musim semi, bersama dengan dua seminar intensif di kampus. Program ini bermula dengan sepakan sesi di kampus pada bulan Ogos. Semasa waktu biasa, pelajar mesti melengkapkan lapan modul khusus subjek yang berasingan. Semua modul individu diajar dalam sesi tujuh minggu, setiap daripadanya disimpulkan dengan penilaian pembelajaran pelajar (lihat penerangan kursus untuk kursus individu). Terdapat dua sesi untuk semester, dan kursus dibahagikan sama rata antara sesi. Pengajaran disimpulkan dengan sesi di kampus di Iceland semasa musim panas.

Kemajuan pengajian yang biasa melibatkan lima kursus (30 ECTS) dalam semester musim gugur (termasuk sesi kick off), lima kursus (30 ECTS) pada semester musim semi / musim panas dan projek tesis Master terakhir (30 ECTS) pada semester kejatuhan tahun akademik yang berikut. Pelajar sepenuh masa akan menyelesaikan program ini dalam masa 18 bulan.

Kaedah pengajaran

Program pengajaran ini menekankan kaedah saintifik, kefahaman dan kecekapan penyelidikan pelajar dalam bidang ekonomi politik antarabangsa. Objektif program pengajian ini adalah untuk melayakkan pelajar untuk menjalankan penyelidikan dalam bidang ekonomi politik antarabangsa pada masa yang sama kerana mereka memperoleh pengetahuan dan kemahiran untuk memegang jawatan dalam pentadbiran atau di institusi semua jalur dengan penglibatan dalam perniagaan antarabangsa dan politik.

Satu kredit ECTS dianggap sesuai dengan 25-30 jam kerja pelajar. Kerja ini merangkumi semua bacaan, kerja tugasan, penyediaan peperiksaan akhir, persembahan, ceramah dan semua kerja lain yang diselesaikan oleh pelajar berkaitan kursus.

Hasil pembelajaran

Pengetahuan dan pemahaman

 • Pemegang Ijazah telah memperoleh pemahaman yang sistematik tentang perkembangan sejarah dan struktur ekonomi global;
 • Pemegang Ijazah telah mendapat pengetahuan mendalam tentang isu-isu semasa, trend dalam bidang ekonomi politik antarabangsa;
 • Pemegang Ijazah menunjukkan pemahaman tentang mekanisme kebangsaan dan antarabangsa yang membolehkan negara Nordic menduduki kedudukan yang berdaya saing dalam rantaian nilai global.

Jenis pengetahuan

 • Pemegang ijazah itu mempunyai kesedaran penting mengenai isu dan cabaran, berdasarkan maklumat terkini dan penyelidikan dalam bidang ekonomi politik antarabangsa.
 • Pemegang ijazah itu memperoleh pengetahuan melalui kursus, penyelidikan dan penggunaan Internet untuk memperoleh pengetahuan dalam bidang kepakaran khusus dalam ekonomi politik antarabangsa.

Kemahiran praktikal

 • Pemegang ijazah boleh membuat penilaian bebas terhadap cabaran, membuat keputusan profesional dan membenarkan mereka dengan jelas berdasarkan pengetahuan mereka dalam bidang ekonomi politik antarabangsa.
 • Pemegang ijazah itu mempunyai keupayaan dan kompetensi untuk menilai, menganalisis dan memperoleh data saintifik berkaitan dengan pergolakan ekonomi dan politik di tempat kejadian antarabangsa.
 • Pemegang ijazah itu boleh memahami dan menangani cabaran yang kompleks dalam bidang komunikasi antarabangsa dalam konteks dan kolaborasi profesional.

Kemahiran teoritis

 • Pemegang ijazah boleh secara bebas menilai apabila kaedah analisis yang berbeza dan pertimbangan teoretis yang kompleks boleh digunakan
 • Pemegang ijazah itu menunjukkan pemahaman yang lebih mendalam dan lebih baik dan perspektif yang lebih luas mengenai bidang kepakaran mereka dalam ekonomi politik antarabangsa daripada yang diperlukan dalam kajian pada kitaran pendidikan tinggi yang pertama.
 • Pemegang ijazah telah belajar berfikir secara kritikal.
 • Pemegang ijazah itu mempunyai keupayaan untuk mengintegrasikan pengetahuan dan menyelesaikan isu-isu yang rumit dan boleh memohon proses penyelidikan secara berkesan dan bebas melaksanakan projek-projek penyelidikan.

Kemahiran belajar

Pemegang ijazah itu telah membangunkan kemahiran pembelajaran dan kaedah kerja autonomi yang diperlukan bagi mereka untuk terus melanjutkan pelajaran pada kitaran pendidikan tinggi ketiga, yang sebahagian besarnya berdasarkan kaedah kerja autonomi.

Program diajar dalam:
 • English
Kursus ini Online, Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Ogo 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
15,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date