Tuisyen: Bahasa Inggeris

Matlamat Sarjana Seni (MA) dalam Program Hubungan Antarabangsa (dalam bahasa Inggeris) adalah untuk menyediakan graduannya dengan prinsip-prinsip asas perhubungan antarabangsa, dan kemahiran yang ditetapkan untuk menilai hubungan antarabangsa dari pelbagai pandangan dan kecekapan akademik untuk membangunkan in- analisis mendalam di lapangan. Program ini, dengan itu, mensasarkan para pelajar siswazah yang berwibawa dalam dasar domestik dan luar negara, berpengalaman dalam perspektif konseptual dan teori, khusus dalam bidang mereka, mampu berfikir analitis dan beradaptasi dengan dinamika proses globalisasi dan dilengkapi dengan akademik yang diperlukan alat untuk bersaing di arena antarabangsa.

Kriteria Kemasukan dan Dokumen yang Diperlukan

Mereka yang memegang jurusan BA atau BS, atau JD (Undang-undang) dalam Hubungan Antarabangsa, Sains Politik, Pentadbiran Awam, Pengurusan, Ekonomi, Sejarah, Sosiologi, Psikologi, Terjemahan dan Interpretasi, Bahasa dan Literatur Barat jurusan fakulti Pengurusan, Ekonomi dan Pentadbiran Sains, Sains Politik, atau Sains Sosial, serta Fakulti, Komunikasi, atau Fakulti Kejuruteraan boleh memohon kepada program ini. Pemohon mesti mempunyai sekurang-kurangnya 55 mata standard dari ALES (EA) / atau 610 mata dari GRE (bahagian Kuantitatif). Di samping itu, aplikasi harus menyediakan CV, pernyataan tujuan (1-2 halaman), dan sampel penulisan atau penerbitan sampel. Oleh kerana kekangan masa, penyerahan 2 Surat Rujukan tidak wajib untuk kemasukan 2012-2013. Walau bagaimanapun, nama 2 orang rujukan harus dinyatakan di dalam CV Penilaian dan kemasukan calon ke program ini akan berdasarkan skor ALES / GRE mereka (50%), purata mata gred sarjana (25%) dan prestasi temubual (25% ).

Kriteria untuk Menyelesaikan Program

Program pendidikan dalam Program MA dalam Hubungan Antarabangsa adalah Bahasa Inggeris. Kejayaan menyelesaikan program ini memerlukan penyerahan dan kelulusan Tesis Guru serta telah menyelesaikan lapan kursus berjumlah sekurang-kurangnya 21 kredit dalam tempoh masa yang diperuntukkan yang ditunjukkan dalam Direktori Pendidikan Siswazah.

Kuota bagi Tahun Akademik 2012-2013

2 pelajar dengan penepian tuisyen penuh, 1 pelajar dengan 50% tuisyen penuntut, 7 pelajar dengan tuisyen penuh.

Program diajar dalam:
  • English
Yasar University

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Yasar University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
9,000 USD
untuk program yang lengkap
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date