MA dalam bidang Ekonomi

Umum

Penerangan Program

Yang baru ditawarkan dua anugerah program tahun MA MA dalam Muda Ekonomi kepada pelajar yang berjaya menamatkan semua keperluan. Para ulama IMF melalui tukang jahit kami membuat program untuk mereka yang bernama Makroekonomi Dasar Program milik ini program ijazah MA baru dalam IDP, manakala Makroekonomi Dasar Program memerlukan para ulama IMF untuk mengambil lebih banyak kursus yang berkaitan dengan isu-isu ekonomi makro. Matlamat program ini adalah bukan sahaja untuk membolehkan pelajar memahami rangka kerja ekonomi moden, tetapi juga untuk melengkapkan mereka dengan alat analisis dalam bidang ekonomi, dan program ijazah MA baru ini memberi tumpuan kepada lebih ekonomi daripada program semasa kami di Pembangunan Antarabangsa, kedua-dua yang ditawarkan dalam IDP.

Untuk mencapai matlamat itu, program ini menawarkan kursus-kursus latihan akademik semata-mata dan dasar yang berorientasikan kerangka kerja dan alat-alat teori dan empirikal dalam bidang ekonomi diajar. Program ini membantu dalam meningkatkan kemahiran profesional dan sangat teknikal yang diperlukan di institusi terkemuka dan agensi dalam membangunkan dan baru muncul negara berhadapan dengan perubahan secara konsisten keadaan ekonomi. Dari segi liputan dan kualiti kursus yang ditawarkan lebih pelbagai jenis ekonomi dan sains sosial yang berkaitan, kurikulum program ini adalah antara yang terbaik berbanding dengan MA lain dalam program-program ekonomi.

Sama dengan satu lagi program ijazah MA dalam Pembangunan Antarabangsa, program ijazah ini terdiri daripada kursus-kursus yang diperlukan dan elektif: kursus yang diperlukan menyediakan teori serta rangka kerja empirikal dan alat ekonomi moden dan up-tarikh, yang sangat diperlukan untuk analisis kritikal terhadap pelbagai isu dalam masyarakat moden kita. Walaupun kursus yang ditetapkan menjadi kenyataan kemahiran asas tetapi penting, kursus-kursus elektif merangsang pelajar untuk memohon mereka, yang pelajar melengkapkan dengan mengikuti kursus yang ditetapkan, kepada isu yang lebih praktikal dan dasar berorientasikan. Berdasarkan pemahaman kita bahawa ekonomi harus berkenaan dan dengan itu lebih praktikal untuk meneroka beberapa isu-isu penting dalam dunia sebenar kita, aplikasi apa yang pelajar melengkapkan melalui kursus-kursus yang diperlukan untuk isu-isu yang lebih praktikal yang dibincangkan dalam kursus-kursus elektif membantu pelajar mencerna akademik semata-mata dan juga sangat ekonomi maju alat. Kedua-dua kursus yang ditetapkan dan elektif diikuti oleh penulisan tesis untuk memaksimumkan kesan pendidikan program ini, dan dengan itu kualiti tesis pelajar boleh membuktikan standard yang tinggi hasil daripada projek pendidikan ini. Sangat tesis MA berkelayakan juga memberi pelajar keyakinan mereka serta kepuasan, yang juga akan menyebabkan membawa mereka kepada kerjaya masa depan yang cerah.

Berbeza dengan satu lagi program ijazah MA dalam Pembangunan Antarabangsa, program ijazah ini memerlukan pelajar untuk mengambil lebih banyak ekonomi yang berkaitan kursus dan bukannya kursus isu pembangunan. Oleh itu, ini kursus ijazah yang baru ditawarkan MA dalam bidang ekonomi akan menjadi lebih sesuai untuk pelajar yang berpotensi cerah yang agak lebih berminat dalam bidang ekonomi tulen dan bukan aplikasinya kepada isu-isu pembangunan, sementara kebimbangan yang tinggi kita masih dengan aplikasi ekonomi moden dengan isu-isu praktikal.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

When the International University of Japan was founded in 1982, its mission was to develop future leaders with a high level of specialized theoretical and practical knowledge, as well as understanding ... Baca lebih lanjut

When the International University of Japan was founded in 1982, its mission was to develop future leaders with a high level of specialized theoretical and practical knowledge, as well as understanding and empathy toward the world’s variety of cultures, enhancing their ability to contribute to the global society. Baca Ringkas