University of Groningen" src="//cdn03.masterstudies.com/element_db/46/46503_rsz_ma-archeology.png" alt="University of Groningen" />

Adakah anda mahu mengikuti kursus Master yang cemerlang, baru, antarabangsa, sepenuhnya berbahasa Inggeris?

Anda boleh memilih antara trek Master dalam Archeology Klasik dan Mediterranean dan trek Master dalam Prasejarah dan Protohistory Eropah Barat Laut. Jejak kedua-dua Guru merangkumi pengkhususan yang berbeza: pengkhususan dengan nama lagu, pengkhususan dalam Bioarchaeology dan Arkeologi Maritim, sementara pengkhususan ketiga, Arkeologi Arktik boleh diikuti di bawah landasan Prehistory dan Protohistory Eropah Barat Laut. Semua trek dan pengkhususan akan mengajar anda untuk menyelesaikan masalah arkeologi dengan cara saintifik.

Pada semester pertama, anda akan diperkenalkan kepada amalan arkeologi dan watak pelbagai disiplinnya. Anda akan membincangkan peranan arkeologi dalam masyarakat kontemporari dan meneroka hubungan antara arkeologi dan politik. Anda akan mengukuhkan pengetahuan anda tentang teori-teori arkeologi yang digunakan dalam mengumpul dan menafsirkan data. Di samping itu, anda akan menjalankan penyelidikan dalam projek penggalian. Sekiranya anda memilih trek Archeology Klasik dan Mediterranean, anda akan membuat projek di Greece, Itali, Turki atau Mesir. Adakah keutamaan anda pergi ke Prasejarah dan Protoh Sejarah Eropah Barat Laut, maka anda akan menjalankan penyelidikan anda di sebuah laman di rantau itu, atau di Artik.

Dalam semester kedua, anda perlu melakukan latihan magang. Akhirnya, anda akan menamatkan ijazah dengan tesis.

Pilihan program

Arkeologi Klasik dan Mediterranean (trek)

Mengapa sesetengah orang dikebumikan dengan hadiah apabila orang lain tidak? Di landasan ini, anda akan belajar untuk mencari jawapan kepada teka-teki ini dan lain-lain teka-teki Klasik dan Mediterranean Arkeologi.

Lagu ini dalam Arkeologi Klasik dan Mediterranean, sebagai sebahagian daripada Ijazah Sarjana dalam Arkeologi, akan mengajar anda untuk menyelesaikan masalah arkeologi dengan cara saintifik.

Pada semester pertama, anda akan diperkenalkan kepada amalan arkeologi dan watak pelbagai disiplinnya. Anda akan mengukuhkan pengetahuan anda tentang teori-teori arkeologi yang digunakan dalam mengumpul dan menafsirkan data. Anda juga akan melakukan kajian literatur mengenai topik yang merupakan sebahagian daripada penyelidikan salah seorang profesor anda. Di samping itu, anda akan menjalankan penyelidikan dalam projek penggalian di Greece atau Itali.

Pada semester kedua, anda akan menjalankan penyelidikan sebagai persiapan untuk tesis anda. Anda boleh lakukan ini untuk latihan. Akhirnya, anda akan menamatkan ijazah dengan tesis.

Prasejarah dan Protohistory (trek)

Bagaimanakah anda dapat menyimpulkan dari biji atau tulang mengapa orang menetap di kawasan tertentu? Dalam trek ini, anda akan belajar untuk mencari jawapan kepada teka-teki ini dan lain-lain teka-teki arkeologi Eropah barat-barat.

Trek ini adalah sebahagian daripada Ijazah Sarjana dalam Arkeologi dan akan mengajar anda untuk menangani masalah arkeologi dengan cara saintifik.

Pada semester pertama, anda akan diperkenalkan kepada amalan arkeologi dan watak pelbagai disiplinnya. Anda akan mengukuhkan pengetahuan anda tentang teori-teori arkeologi yang digunakan dalam mengumpul dan menafsirkan data. Dalam kursus-kursus di Wetland Archaeology, anda akan menyiasat pilihan lokasi untuk semua jenis aktiviti manusia. Di samping itu, anda akan menjalankan penyelidikan dalam projek penggalian di tapak di Eropah barat laut.

Pada semester kedua, anda akan menjalankan penyelidikan sebagai persiapan untuk tesis anda. Anda boleh lakukan ini untuk latihan. Akhirnya, anda akan menamatkan ijazah dengan tesis.

Program Kepujian Sarjana (program kehormat)

Program Kepujian Master telah dibangunkan terutamanya untuk pelajar yang ingin mendapatkan lebih banyak daripada kajian mereka.

Ia adalah program bernilai 15 ECTS yang diikuti sebagai tambahan kepada program Master standard. Ia adalah satu program interdisipliner satu tahun yang direka untuk memperkenalkan pelajar kepada pelbagai aspek kepimpinan.

Jadual program

University of Groningen

Belajar di luar negara

 • Kajian di luar negara adalah disyorkan.
 • Untuk purata 16 minggu.
 • Maksimum 30 EC.

Keperluan kemasukan

Keperluan khusus

Yuran tuisyen

Warganegara

Tarikh tutup permohonan

Jenis pelajar

Prospek pekerjaan

Terima kasih kepada Perjanjian Valetta pada Arkeologi, pasaran pekerjaan di Belanda telah menjadi kuat. Peluang-peluang ini kini menurun, membawa kepada pasaran pekerjaan yang lebih beragam, di dalam agensi kerajaan dan separa kerajaan, pelancongan, kewartawanan dan perusahaan swasta. Arkeologi secara tradisinya kuat memperoleh geran untuk projek penyelidikan, terutamanya projek PhD.

Contoh kerja

 • Firma arkeologi komersil.
 • Pakar percuma.
 • Muzium.
 • Perkhidmatan arkeologi negeri.
 • Institut Penyelidikan.
 • Institusi Kebudayaan.
 • Penyelidikan PhD.

Penyelidikan

Program BA dan MA sangat terikat dengan Institut Arkeologi Groningen (GIA), yang terdiri daripada penyelidikan arkeologi alt = "University of Groningen. Penyelidikan GIA difokuskan pada:

 • Arkeologi prasejarah, protohistorik dan sejarah di Belanda, Mediterranean dan Arktik.
 • Bioarchaeology: archaeobotany dan archaeozoology.
 • Kajian budaya bahan, termasuk pemuliharaan.
 • Arkeologi landskap, termasuk kajian berasaskan GIS.

Kenapa Groningen?

 • struktur fleksibel.
 • semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris.
 • perhatian terhadap teori dan amalan.
 • projek penyelidikan antarabangsa yang besar di Itali, Greece, Mesir, Turki, Iraq.
 • koleksi arkeobotanikal dan archaeozoological yang unik.
 • Makmal GIS dan Bahan Budaya.
 • hubungan rapat dengan Sejarah Purba, Kajian Klasik dan Keagamaan.
 • hubungan rapat dengan Pusat Penyelidikan Isotop dan Biologi.
 • yuran pengajian yang sangat rendah.
 • sebuah bandar mesra pelajar.

Sokongan belajar

Setiap program ijazah Sarjana mempunyai penasihat pengajian yang anda boleh hubungi jika anda mempunyai soalan atau memerlukan nasihat mengenai program ijazah anda dan perkara-perkara yang berkaitan dengan kajian lain. Semua yang anda bincangkan akan dirawat secara rahsia. Sekiranya anda mempunyai masalah yang lebih rumit, contohnya, kelewatan kajian, ketidakupayaan prestasi atau jika anda sakit untuk waktu yang lama, anda harus menghubungi kaunselor pelajar. Di samping itu, anda juga boleh mengikuti pelbagai kursus di bahagian Sokongan Kajian Pusat Perkhidmatan Pelajar (SSC), contohnya pada tekanan pengajaran dan mengadakan pembentangan.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 110 lagi program yang ditawarkan oleh University of Groningen »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 23, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
yuran bukan EU / EEA 12,500 €
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date